sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

«Άλωσε» το «Μάξιμιρ» και πέρασε ο ΠΑΟΚ!


Να μην χάσει ήθελε απόψε στο Ζάγκρεμπ ο ΠΑΟΚ, προκειμένου να προκριθεί στους "32" του Γιουρόπα Λιγκ. Παρόλα αυτά οι Θεσσαλονικείς για πολλοστή φορά φέτος φόρεσαν το ευρωπαϊκό τους "κοστούμι" και όχι μόνο στάθηκαν "στα πόδια" τους, αλλά "άλωσαν" το "Μάξιμιρ" επικρατώντας της Ντιναμό με σκορ 1-0 και πήραν πανηγυρικά το εισιτήριο για την επόμενη φάση!

Ο "Δικέφαλος" πάντως τα χρειάστηκε στο πρώτο μέρος, με τους γηπεδούχους να είναι απόλυτοι κυρίαρχοι, ωστόσο στην επανάληψη ένα δυνατό ξεκίνημα ήταν αρκετό ώστε η ελληνική ομάδα να πετύχει το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση... και ο Σαλπιγγίδης με το τέρμα που σημείωσε στο 60' να χαρίσει στην ομάδα του την πρόκριση ως δεύτερη του τέταρτου ομίλου, την ώρα που στο Βέλγιο η Βιγιαρεάλ έπαιρνε την νίκη με σκορ 2-1 επί της Κλαμπ Μπριζ.

Η Ντιναμό ήταν πιο απειλητική στα πρώτα λεπτά, έχοντας πιο επιθετικές βλέψεις και μετά από ένα αναγνωριστικό πρώτο τέταρτο, έφτασε κοντά στο γκολ στο 19', με τον Μπάντελτζ να σουτάρει μέσα από την μικρή περιοχή και τον Χαλκία να διώχνει εξ' επαφής.

Μάλιστα, οι Κροάτες μετά από σέντρα του Κουφρέ από τα αριστερά, ασυνεννοησία στην άμυνα του "Δικεφάλου" και λανθασμένη έξοδο του Χαλκιά θα μπορούσαν να έχουν ανοίξει το σκορ με τον Τόμετσακ στο 26ο λεπτό να πλασάρει και την μπάλα να περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της ελληνικής ομάδας, ενώ ο Τόνελ στο 30' σε σουτ στην κίνηση μετά από κόρνερ του Σαμίρ δεν θα μπορέσει επίσης να ανοίξει το σκορ, αφού ο Κοντρέρας είχε σωστά τοποθετημένο το σώμα του πάνω στην γραμμή και μπλόκαρε, για να απομακρύνει η άμυνα του ΠΑΟΚ στην συνέχεια.

Η συνέχεια ανήκε και πάλι στην Ντιναμό, με τον Τόμετσακ να σουτάρει στην εξωτερική πλευρά των διχτυών στο 35ο λεπτό, ύστερα από κόρνερ του Σαμίρ και αφού η μπάλα πέρασε από όλους, ενώ και ο Σαμίρ στο 42' έστειλε την μπάλα δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Χαλκιά με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Από την πλευρά τους οι Θεσσαλονικείς, σε όλο το πρώτο 45λεπτο είχαν ουσιαστικά παθητικό ρόλο, με τους Σαλπιγγίδη και Βιεϊρίνια να είναι καλά κλεισμένοι και τον Αθανασιάδη να δείχνει απελπιστικά μόνος στην γραμμή "κρούσης", περιμένοντας κάποια αντεπίθεση... και αυτές ωστόσο ήταν μετρημένες στα δάχτυλα.

Στην επανάληψη, ο "Δικέφαλος" μπήκε κάπως πιο δυνατά, έχοντας μάλιστα στο 54' την πρώτη του ευκαιρία, όταν ο Αθανασιάδης έκανε το σουτ μεταξύ κέντρου και μεγάλης περιοχής και υποχρέωσε τον Κελάβα να πέσει και με δεύτερη προσπάθεια να διώξει σε κόρνερ.

Ότι ωστόσο δεν είχε κάνει μέχρι τότε ο ΠΑΟΚ, το κατάφερε στο 60ο λεπτό, όταν η άμυνα της Ντιναμό πιάστηκε "στον ύπνο" από τους Θεσσαλονικείς, ο Αθανασιάδης τροφοδότησε τον αφύλακτο Σαλπιγγίδη και αυτός με όλη του την άνεση, κάνοντας ένα σπριντ έφτασε απέναντι από τον Κελάβα και τον πλάσαρε υποδειγματικά, ανοίγοντας το σκορ.

Οι Κροάτες προσπάθησαν να αντιδράσουν γρήγορα, ωστόσο ο "Δικέφαλλος" έχοντας και την ψυχολογία επέβαλε το παιχνίδι του, με τους γηπεδούχους να προσπαθούν άναρχα να κυκλοφορήσουν την μπάλα και να μην μπορούν να πλησιάσουν με αξιώσεις την εστία του Χαλκιά.

Οι παίκτες του Μάκη Χάβου μάλιστα, είχαν στο 70' την ευκαιρία να πετύχουν και δεύτερο γκολ, ωστόσο σε αντεπίθεση και πάλι του ΠΑΟΚ, ο Ελ Ζαρ έκανε την ασίστ στην πλάτη της άμυνας της Ντιναμό, βρίσκοντας τον Αθανασιάδη, ο οποίος παρόλα αυτά βρέθηκε οριακά οφσάιντ, όντας σε θέση βολής.

Από εκεί και πέρα, τίποτα δεν άλλαξε, αφού οι γηπεδούχοι έδειχναν να μην μπορούν να ξαναμπούν στο παιχνίδι, την ώρα που οι "ασπρόμαυροι" κράταγαν την μπάλα και δεν τους επέτρεπαν να αναπτυχθούν σωστά, με αποτέλεσμα το σφύριγμα της λήξης του διαιτητή Κλάτενμπεργκ να βρει τον ΠΑΟΚ στους "32" του Γιουρόπα Λιγκ, αφήνοντας τους γηπεδούχους εκτός συνέχειας.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ (Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς): Κελάβα, Καλέγιο (59' Ρουκάβινα), Αντέμι (67' Σλέπιτσκα), Ετό (75' Κράμαριτς), Σαμίρ, Τόμετσακ, Μπάντελτζ, Μπάρμπαριτς, Μπέτσιρατζ, Κουφρέ, Τόνελ

ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Χαλκιάς, Μπουσαϊντί, Πάμπλο Γκαρσία, Βιτόλο, Τσιρίλο, Σαλπιγγίδης (68' Ελ Ζαρ), Κοντρέρας, Φωτάκης (90' Μπαλάφας), Βιεϊρίνια, Σνάουτσνερ, Αθανασιάδης (82' Φιλομένο)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μαρκ Κλάτενμπεργκ

ΓΗΠΕΔΟ: "Μάξιμιρ".
 
 
 
fotisbazakas.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...