sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Νέο σκάνδαλο με συνδικαλιστές

Και νέο σκάνδαλο με συνδικαλιστές - σε αργία μέλος του Δ.Σ. του ΠΑΓΝΗ
Από το 2008 ήταν σε εξέλιξη το «πάρτι» με τις παράνομες συνταγογραφήσεις ακριβών σκευασμάτων διατροφής, που επέφερε στο ΙΚΑ ανυπολόγιστου ακόμη ύψους οικονομική ζημιά.
Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, η έρευνα, η οποία ξεκίνησε μετά από εκ των έσω καταγγελία, που έγινε τον περασμένο Αύγουστο στο υποκατάστημα του ΙΚΑ στο Ηράκλειο, προχώρησε σε βάθος χρόνου και αποκάλυψε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η
εικονική συνταγογράφηση των σκευασμάτων της συγκεκριμένης εταιρίας γινόταν από το 2008. Μάλιστα, φαίνεται ότι η εικονική συνταγογράφηση παρουσίασε μεγάλη αύξηση μετά τη μετακίνηση των υπηρεσιών του Ιδρύματος στο ιδιόκτητο κτιριακό συγκρότημα της περιοχής του Εσταυρωμένου, σε απόσταση αναπνοής από το ΠΑΓΝΗ.
Οι διαστάσεις της «κομπίνας» που εμφανίζεται να είχε στηθεί από συγκεκριμένη προμηθεύτρια εταιρία υγειονομικού υλικού με την ερευνώμενη εμπλοκή εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ, το Βενιζέλειο και το ΙΚΑ παραμένουν ακόμη ασαφείς. Ωστόσο, εκτιμάται ότι μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερες και να επεκτείνονται και σε άλλα ταμεία. Γι' αυτό, εξάλλου, θα διευρυνθεί η έρευνα και στα υπόλοιπα ασφαλιστικά ταμεία, όπως ανακοινώθηκε από τη διοίκηση του ΙΚΑ. Τις επόμενες ημέρες πάντως αναμένεται σταδιακά να αρχίσει να ξεκαθαρίζει το τοπίο, καθώς θα αρχίσουν να παραδίδονται τα πορίσματα των ερευνών στον εισαγγελέα, αρχής γενομένης από την ΕΔΕ στο ΠΑΓΝΗ, όπου διερευνάται η εμπλοκή γιατρών και εργαζομένων. Αναμένεται το πόρισμα επίσης από κοινού της έρευνας που διεξάγεται στο ΙΚΑ υπό την εποπτεία του εισαγγελέα και με τη συμβολή του ΣΔΟΕ και των επιθεωρητών του υπουργείου Υγείας.
Εξάλλου, είναι γνωστό ότι ήδη η διοίκηση του ΙΚΑ έχει ήδη διατάξει ΕΔΕ, ενώ έχει δώσει στη νομική υπηρεσία του Ιδρύματος το αρχικό πόρισμα ώστε να υποβληθεί μήνυση κατά παντός υπευθύνου.



tolmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...