sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Διαψεύδουν τα περί επιστροφής Καραμανλή

Διαψεύδουν τα περί επιστροφής Καραμανλή


Με μια λιτή και ξεκάθαρη δήλωση, βουλευτές που συνομιλούν με τον Κ.Καραμανλή βάζουν τέλος στη σεναριολογία που θέλει τον τέως πρωθυπουργό να ενεργοποιείται και πάλι πολιτικά.
"O Κώστας Καραμανλής αποχώρησε οικειοθελώς από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, του κόμματος που υπηρέτησε όλη του τη ζωή, και φυσικά δεν διανοείται να πράξει οτιδήποτε που θα έβλαπτε την ενότητα και τη νικηφόρα πορεία του κόμματος υπό τη νέα του ηγεσία», σχολίασαν οι βουλευτές, όπως μετέδωσε το βράδυ της Παρασκευής το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μάλιστα δεν έκρυβαν την ενόχλησή τους για την επιμονή των σεναρίων αυτών περί δήθεν επιστροφής του κ.Καραμανλή σε κεντρικό ρόλο στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Στα σενάρια «απάντησε» εμμέσως και ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, τονίζοντας από την Καστοριά ότι η ΝΔ αποτελεί ταυτόχρονα συνέχεια και τομή σε σχέση με το παρελθόν της, έχει απορρίψει σοβαρά λάθη και βαρίδια, και τώρα κοιτάζει μπροστά.

«Κρατώντας αυτά που οφείλουμε να κρατήσουμε, τις καλύτερες παραδόσεις μας και τις ιδέες μας που δικαιώνονται παντού στον κόσμο, αλλά και απορρίπτοντας αυτά που οφείλαμε να απορρίψουμε, τα σοβαρά λάθη, τις παραλείψεις και τα 'βαρίδια' του παρελθόντος, κοιτάμε μπροστά και χαράζουμε νέους δρόμους» είπε συγκεκριμένα ο κ. Σαμαράς.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega: «Η συζήτηση για την επιστροφή Καραμανλή στην κεντρική πολιτική σκηνή είναι στο πλαίσιο των συζητήσεων που γίνονται ολοένα και συχνότερα για έναν διάλογο ο οποίος θα αρχίσει με σκοπό την συμπόρευση, ώστε να βγει η κεντροδεξιά παράταξη από το τέλμα στο οποίο έχει περιπέσει. Το όνομα του κ. Καραμανλή ακούγεται από την ανάγκη να υπάρξει ένας εγγυητής σε αυτόν τον διάλογο».

«Δεν θα γινόταν η συζήτηση αυτή αν ο κ. Σαμαράς ανταποκρινόταν στις ανάγκες της παράταξης. Όμως η παρουσία του δυστυχώς θυμίζει ένα διάστημα 'μεσοβασιλείας'. Ο κ. Σαμαράς δυστυχώς απέκλεισε τον διάλογο. Αν είχε κάνει αυτό το άλμα προς τα εμπρός σήμερα δεν θα μιλάγαμε για τον Καραμανλή. Η χώρα αυτή τη στιγμή έχει ανάγκη και δεν αντέχει τον πολυκερματισμό. Πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος συνεννόησης» πρόσθεσε ο κ. Καρατζαφέρης.

Νωρίτερα, ο υποψήφιος περιφερειάρχης της ΝΔ στην Κεντρική Μακεδονία Παναγιώτης Ψωμιάδης, δήλωσε στον Realfm: «Το κεφάλαιο Καραμανλή δεν έκλεισε». «Επιμένω, χωρίς κανένα άλλο σχόλιο: Το κεφάλαιο Καραμανλή δεν έκλεισε. Όπως θέλει ο καθένας μπορεί να το ερμηνεύσει» πρόσθεσε.

Μιλώντας στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό, ο Γιώργος Βουλγαράκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να πολιτευθεί με κεντροδεξιό σχήμα εκτός ΝΔ και, παράλληλα, πρόσθεσε: «Ο βασικός κορμός της κεντροδεξιάς, που είναι η ΝΔ, δεν έχει στρατηγική, προχωράει χωρίς πυξίδα, άλλα λέει ο ένας και άλλα ο άλλος».

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...