sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Αυξάνονται δραματικά οι δολοφονίες ομοφυλόφιλων στη Βραζιλία




Το 2009 δολοφονήθηκαν στη Βραζιλία 198 ομοφυλόφιλοι (έναντι για παράδειγμα 35 στο Μεξικό) ένδεκα περισσότεροι από το 2008.

Οι δολοφονίες ομοφυλόφιλων έχουν αυξηθεί σημαντικά στη Βραζιλία και το 2009 έφτασαν τις 198 σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, ενώ ειδικά σε σχέση με το 2007 η αύξηση φτάνει το 62%, σύμφωνα με την οργάνωση Grupo Gay da Bahia (GGB).

Οι αμβλώσεις, οι γάμοι μεταξύ ομοφυλόφιλων και η ποινικοποίηση των εγκλημάτων κατά ομοφυλόφιλων έχουν φτάσει να είναι στο κέντρο των ομιλιών των υποψηφίων για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθούν στις 31 Οκτωβρίου, αλλά μόνο από την θρησκευτική τους πλευρά και όχι από την κοινωνική, καταγγέλει η οργάνωση μέσω της μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδας Globo.

Το 2009 δολοφονήθηκαν στη Βραζιλία 198 ομοφυλόφιλοι (έναντι για παράδειγμα 35 στο Μεξικό) ένδεκα περισσότεροι από το 2008 και 76 περισσότεροι από το 2007, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η οργάνωση υπεράσπισης των ομοφυλόφιλων.

Από την ίδρυσή της, το 1980, η οργάνωση έχει καταγράψει μέχρι και πέρυσι, 3.196 δολοφονίες ομοφυλόφιλων δηλαδή περίπου 110 ετησίως κατά μέσο όρο.

Παρά τα στοιχεία αυτά που είναι πολύ ανησυχητικά, το σχέδιο νόμου που ποινικοποιεί την ομοφυλοφοβία αντιμετωπίζει τη σθεναρή αντίσταση των καθολικών ομάδων καθώς και αυτών των Ευαγγελιστών.

"Δυστυχώς η ομοφυλοφοβία αποτελεί μια από τις πολιτιστικές πλευρές της βραζιλιάνικης κοινωνίας που ωθεί τους ομοφυλόφιλους στην παρανομία. Όλοι αυτό (λεσβίες, γκέι κλπ) δολοφονούνται με πολύ σκληρό τρόπο και συνήθως βρίσκονται με παραμορφωμένο πρόσωπο" ανέφερε ο Μαρσέλο Τσερκέιρα πρόεδρος της GGB.

Από την πλευρά του ο ανθρωπολόγος Λουίζ Μότ πρώην πρόεδρος της GGB επιβεβαίωσε ότι η πλειοψηφία των εγκλημάτων κατά λεσβιών ή γκέι η τραβεστί υποκινούνται από "πολιτιστική ομοφυλοφοβία".

lamiareport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...