sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Επικήρυξαν το δολοφόνο σκύλου στη Ρογδιά με 500 ευρώ




«Η θανάτωση, η κακοποίηση ζώου είναι αξιόποινη πράξη. Είναι δηλαδή έγκλημα το οποίο τιμωρείται με φυλάκιση και χρηματική ποινή. Το συγκεκριμένο έγκλημα μάλιστα διώκεται αυτεπάγγελτα, που σημαίνει ότι οποιοσδήποτε λάβει γνώση αυτού του εγκλήματος με οποιοδήποτε τρόπο έχει δικαίωμα να το καταγγείλει στις αρμόδιες Διωκτικές Αρχές» τονίζει η πρόεδρος της Ζωόφιλης Δράσης Γεωργία Στεφανάκη, εξηγώντας
γιατί επικηρύξανε το δράστη του βασανιστηρίου ενός σκύλου με 500 ευρώ.
Οι αποτρόπαιες εικόνες που αντίκρισαν τα μέλη της Ζωόφιλης Δράσης όταν ειδοποιήθηκαν και πήγαν στη Ρογδιά πραγματικά τους συγκλόνισαν. Ένα μαύρο σκυλί ήταν δεμένο σε σημείο κοντά στην περιοχή των κεραιών, χωρίς νερό και τροφή για πάρα πολλές ημέρες.
Ήταν πραγματικά αποστεωμένο και εξαντλημένο, αφού ο ιδιοκτήτης του ή όποιος το έδεσε το είχε αφήσει στη μοίρα του να πεθάνει.
Οι άνθρωποι της Ζωόφιλης Δράσης το περιέθαλψαν, όμως παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του κτηνίατρου, ο οποίος ανέλαβε να καταβάλει κάθε τι για να το σώσει, το ζώο δεν τα κατάφερε.
Πέθανε εξαιτίας της μακροχρόνιας αμέλειας και της κακομεταχείρισης του από το βασανιστή του.
Στην επικήρυξη που εξέδωσε η Ζωόφιλη Δράση τονίζεται ότι τα χρήματα θα δοθούν σε αυτόν που θα δώσει την πληροφορία εκείνη η οποία θα οδηγήσει στο δράστη. Θα δοθούν σε εκείνον που θα γνωστοποιήσει το όνομα του ιδιοκτήτη ή του υπεύθυνου για αυτή την εγκληματική και απάνθρωπη συμπεριφορά.
Είναι ίσως η πρώτη φορά που η Ζωόφιλη Δράση προχωράει σε αυτήν την κίνηση.
«Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Δε γίνεται πλέον να σκοτώνουν ζώα για ευχαρίστηση και να τα βασανίζουν. Οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να πάνε στη φυλακή» σημειώνει η κυρία Στεφανάκη.

Φυλάκιση
Αυτό που ζητά πλέον η Ζωόφιλη Δράση είναι η Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός άνδρα, ο οποίος έκοψε με αλυσοπρίονο το κεφάλι ενός σκύλου, καταδικάστηκε σε 8 χρόνια φυλάκιση, στο Farmington του New Mexico.
Ο 32χρονος Teddy Sexton κρίθηκε ένοχος για υπερβολικά άσχημη κακοποίηση προς τα ζώα (4ου βαθμού).
Η φυλάκιση για αυτήν την κατηγορία προβλέπεται να είναι 18 μήνες, όμως λόγω του εγκληματικού παρελθόντος του δράστη, η ποινή αυξήθηκε στα 15 χρόνια, 8 εκ των οποίων είναι υποχρεωτικά.
Το τηλέφωνο επικοινωνίας για οποιαδήποτε πληροφορία είναι 6972443422.


tolmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...