sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

21 αστυνομικοί πουλούσαν «προστασία» σε μαγαζιά με φρουτάκια


Για "προστασία" σε καταστήματα με "φρουτάκια" κατηγορούνται 21 αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος για κατάχρηση εξουσίας όπως και κατηγορίες για παράβαση καθήκοντος, ηθική αυτουργία, ενεργητική και παθητική δωροδοκία.

Επίσης, στην υπόθεση αναμεμιγμένοι είναι και 10 ιδιοκτήτες καταστημάτων με «φρουτάκια». Η έρευνα διήρκεσε για πολλούς μήνες από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδας με την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης να έχει αποδώσει ήδη κατηγορίες στους εμπλεκόμενους. Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη τους ύστερα από ανώνυμη καταγγελία.

Η εισαγγελέας Πρωτοδικών, Άννα Καραμόσχογλου, άσκησε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας (σε βαθμό κακουργήματος), της παράβασης καθήκοντος, της ηθικής αυτουργίας στις δύο παραπάνω πράξεις, της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας.

Για την υπόθεση θα διενεργηθεί κύρια ανάκριση, κατά την οποία θα διερευνηθεί εάν οι αστυνομικοί έπαιρναν χρηματικά ανταλλάγματα για τις «υπηρεσίες» τους προς τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων με τα παράνομα ηλεκτρονικά τυχερά παιχνίδια.

Όπως έγινε γνωστό, οι αστυνομικοί είχαν απλώσει «δίχτυ προστασίας» στους επιχειρηματίες και κατά το διάστημα από τις αρχές του 2007 έως το τέλος του 2009 τούς παρείχαν έγκαιρη πληροφόρηση για επικείμενους αστυνομικούς ελέγχους. Μ’ αυτόν τον τρόπο οι καταστηματάρχες απέφευγαν τις προβλεπόμενες κυρώσεις σε βάρος τους.



stifora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...