sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Η ανεργία στέλνει τους νέους στο στρατό





Ούτε ένα ένσημο δεν έχουν 1 στους 4 εργαζόμενους στη χώρα μας, ενώ αυξάνονται οι ελαστικές μορφές απασχόλησης. Στο μεταξύ, πάνω από 15.000 υπολογίζεται ότι θα είναι οι νεοσύλλεκτοι του Νοεμβρίου καθώς η ανεργία ντύνει τους νέους στο χακί!

Οι περισσότεροι αδήλωτοι εργαζόμενοι ανήκουν, σύμφωνα με την έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ), στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, εποχικοί και μετανάστες), οι οποίες δεν έχουν δύναμη να διαπραγματευτούν τους όρους και τις συνθήκες της εργασίας τους.

Το ποσοστό της αδήλωτης εργασίας παρουσίασε μικρή μείωση σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2010. Από 27% έως 28% που ήταν από τον Φεβρουάριο ως τον Απρίλιο του 2010, κινήθηκε στο 24,4% τον Μάιο, 22,5% τον Ιούνιο και 24,4% τον Αύγουστο του 2010.

Την ίδια στιγμή, βάσει εκτιμήσεων από τη Στρατολογία, κατά την επερχόμενη κατάταξη νεοσύλλεκτων του Νοεμβρίου αναμένεται να καταταγεί υπερδιπλάσιος αριθμός κληρωτών από όσους είχαν καταταγεί στην περασμένη ΕΣΣΟ του Αυγούστου.

Συγκεκριμένα, οι εκτιμήσεις για τους νεοσυλλέκτους της ΕΣΣΟ Νοεμβρίου τούς ανεβάζουν σε περισσότερους από 15.000, αριθμός που, σε περίπτωση που επαληθευθεί, θα αποτελεί ρεκόρ της τελευταίας δεκαετίας, αν αναλογισθεί κανείς ότι στην προηγούμενη ΕΣΣΟ του Αυγούστου είχαν καταταγεί μόλις 7.500 κληρωτοί.

Η αθρόα κατάταξη, όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας "Το Βήμα", έχει προβληματίσει την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, τη στιγμή που, με τη μείωση των λειτουργικών εξόδων που επετεύχθη, έχουν καταργηθεί πολλές στρατιωτικές μονάδες και έχει περιορισθεί ο αριθμός των Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ).

Σε περίπτωση που παρουσιαστούν προβλήματα, εξετάζεται το ενδεχόμενο να ζητηθεί σε ένα μικρό αριθμό κληρωτών να καταταγούν στην επόμενη ΕΣΣΟ του Φεβρουαρίου. «Μιλάμε για εκτιμήσεις ότι θα έχουμε διπλάσιο αριθμό νεοσυλλέκτων και παίρνουμε όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να είναι όλα έτοιμα» ήταν το σχόλιο που έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης, χωρίς να επεκταθεί.

stifora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...