sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Στο ΣτΕ προσέφυγαν καταστηματάρχες κατά της καπναπαγόρευσης

Οι επιχειρηματίες υποστηρίζουν ότι η ολική απαγόρευση του καπνίσματος είναι αντίθετη στην συνταγματική αρχή


Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε ο "Πανελλήνιος Σύνδεσμος Κέντρων Εστίασης και Διασκέδασης" και 150 επιχειρηματίες από όλη την Ελλάδα που δραστηριοποιούνται στο χώρο των ταβερνών, μεζεδοπωλείων, καφενείων, μπαρ, κ.λπ. και ζητούν να ανασταλεί και να ακυρωθεί η υπουργική απόφαση που απαγόρευσε το κάπνισμα στις επιχειρήσεις και προέβλεψε πρόστιμα στους παραβάτες.

Οι επιχειρηματίες υποστηρίζουν ότι η ολική απαγόρευση του καπνίσματος στα κέντρα διασκέδασης κ.λπ. είναι αντίθετη στην συνταγματική αρχή της ισότητας και της αναλογικότητας και στην συνταγματική προστατευόμενη οικονομική και επαγγελματική ελευθερία των πολιτών.

Η απαγόρευση του καπνίσματος, η οικονομική κρίση, οι αλλεπάλληλες αυξήσεις του ΦΠΑ και του φόρου των αλκοολούχων ποτών, έχει ως συνέπεια να επέρχεται προσβολή της οικονομικής και επαγγελματικής τους, υποστηρίζουν οι επιχειρηματίες, αφού χάνουν το 70%-90% της πελατείας τους.

Στις προσφυγές τους υποστηρίζουν ότι η απαγόρευση του καπνίσματος παραβιάζει κατάφωρα την συνταγματική αρχή της ισότητας, καθώς οι μη καπνιστές έχουν ελεύθερη και ακώλυτη πρόσβαση στα κέντρα διασκεδάσεως κ.λπ. αλλά και μεγάλη δυνατότητα επιλογής τέτοιων καταστημάτων, ενώ στους καπνιστές αποκλείεται η πρόσβαση, δημιουργώντας έτσι δυσανάλογη δυσμενή διάκριση μεταξύ καπνιστών και μη καπνιστών.

Ακόμη, υποστηρίζουν ότι η απαγόρευση του καπνίσματος παραβιάζει την συνταγματική αρχή της αναλογικότητας. Παράλληλα, η απαγόρευση παραβιάζει και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
 
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...