sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Αλέκα: Σενάρια συνεργασίας


«Ψηφίζουμε με κριτήριο από τα σκουπίδια και τις χωματερές, τους ελεύθερους χώρους μέχρι τη συνδιαχείριση του Αιγαίου από το ΝΑΤΟ», είπε η Αλέκα Παπαρήγα δίνοντας τον τόνο εν όψει των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών που τις χαρακτήρισε «σταθμό».

Κάλεσε τους ψηφοφόρους να ενισχύσουν τους συνδυασμούς που στηρίζει το ΚΚΕ και να αποδοκιμάσουν εκείνους του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. «Να ενισχυθεί μία συγκεκριμένη τάση. Να χάσουν τα δύο κόμματα τόσες ψήφους, ώστε να θεωρηθεί ήττα τους», είπε χαρακτηριστικά.

Η γ.γ. του ΚΚΕ, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε, άσκησε σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό και όσα είπε στη διακαναλική συνέντευξη. «Εκανε ωμό τρομοκρατικό εκβιασμό στον λαό και ιδιαίτερα στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ», είπε και συνέχισε: «Ο πρωθυπουργός έκανε τον εξής εκβιασμό: Εάν το ΠΑΣΟΚ δεν έρθει πρώτη δύναμη στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, τότε ανακόπτεται η πορεία της κυβέρνησης, έρχεται η χρεοκοπία και υπονόησε εδώ περιστολή συντάξεων;».
Χαρακτήρισε «ψέμα χοντρό» ότι δεν θα έρθουν νέα οικονομικά μέτρα. Αναφέρθηκε σε «σενάρια για κυβερνήσεις συνεργασίας». Οπως είπε, «δεν έχει σημασία αν θα υλοποιηθούν σε δύο, τρία χρόνια ή σε πέντε. Αυτό θα εξαρτηθεί από τον βαθμό εγκλωβισμού του λαού στα δύο μεγάλα κόμματα». Απαρίθμησε στη συνέχεια πολιτικά πρόσωπα που, όπως είπε, είναι σε «διατεταγμένη υπηρεσία». Οπως εξήγησε, «δουλεύουν για ένα εναλλακτικό πολιτικό σχήμα, εναλλακτικό τρόπο διακυβέρνησης. Εχουν την εντύπωση ότι θα εμποδίσουν τον λαό να αντιδράσει στα χειρότερα μέτρα. Μάλιστα το θέλουν σαφώς ή κεντροδεξιό ή κεντροαριστερό».
Η Α. Παπαρήγα είπε ότι η κυβέρνηση και ο Ερντογάν έχουν αποφασίσει συνδιαχείριση του Αιγαίου. Σύμφωνα με τη γ.γ. του ΚΚΕ, «το μόνο παζάρι που κάνει τώρα η κυβέρνηση είναι αν θα γίνει στρατηγείο στη Λάρισα ή αν θα υπαχθούν και τα 21 νησιά στο στρατηγείο της Σμύρνης». Είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση «παίζει το παιχνίδι πάρε-δώσε με τον ιμπεριαλισμό»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...