sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Μαζική αποδοκιμασία των πολιτών στην κυβερνητική πολιτική


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
- Ραγδαία αποδόμηση της εικόνας του Γ. Παπανδρέου
- Το "φαινόμενο" Δημαράς κερδίζει την περιφέρεια Αττικής - Πανικός στο ΠΑΣΟΚ
- Επικρατεί ο Κακλαμάνης στον Δήμο της Αθήνας
- Οριακή η μάχη στον δήμο της Θεσσαλονίκης ανάμεσα σε Γκιουλέκα και Μπουτάρη

Στην τελευταία δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό του Mega είναι σαφή τα σημάδια της "αποκαθήλωσης" του κυβερνητικού έργου από την πλειοψηφία των πολιτών, που βλέπουν την
κυβέρνηση να μην προχωρά σε μεταρρυθμίσεις και σε αναπτυξιακά έργα, αλλά να περιορίζεται σε παλιές πολιτικές πρακτικές, όπως τις παροχές της τελευταίας στιγμής.

Στην ερώτηση για το πώς κρίνεται συνολικά το έργο της κυβέρνησης φαίνεται έντονη δυσαρέσκεια των πολιτών, καθώς αρνητικά ή μάλλον αρνητικά το κρίνουν το 66,8% των πολιτών, ενώ μόλις το 32% κρίνει θετικά ή μάλλον θετικά. Ωστόσο, η απαξίωση της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ που θυμίζει σε πολλά το παλιό ΠΑΣΟΚ, αναδεικνύεται εάν συγκρίνει κανείς την προηγούμενη δημοσκόπηση πριν από 50 ημέρες όπου οι θετικές εντυπώσεις ήταν 40% και το 57% έκρινε αρνητικά το κυβερνητικό έργο.

Μέσα σε 50 ημέρες λοιπόν το ΠΑΣΟΚ έχασε και νέους ψηφοφόρους, αφού παρουσίασε αύξηση 9,8% των αρνητικών απόψεων. Μέσα σε αυτό το κλίμα, η Νέα Δημοκρατία δεν φαίνεται να κερδίζει τους "χαμένους" του ΠΑΣΟΚ, αφού οι θετικές απόψεις για το έργο της παραμένουν χαμηλά στο 28,8%, ενώ οι αρνητικές γνώμες συγκεντρώνουν υψηλό ποσοστό 69,4%.


undefined

Στην ερώτηση για την εικόνα του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου το 39,8% έχει θετική άποψη, ενώ το 58,9% κρίνουν αρνητικά την εικόνα του. Και σε αυτά τα ποσοστά φαίνεται όπως πολλές φορές έχει επισημάνει στο ρεπορτάζ του το NewsIt, πως οι πολίτες γυρνούν την πλάτη και στον πρωθυπουργό, καθώς στην προηγούμενη δημοσκόπηση τα αντίστοιχα ποσοστά ήταν στο 49,6% και 48,4%.

Τα ποσοστά δυσαρέσκειας που συγκεντρώνει ο κ. Παπανδρέου ωστόσο δεν φαίνεται να τα καρπώνεται ο αντίπαλός του, Αντώνης Σαμαράς, καθώς συγκεντρώνει 37,1% των θετικών απόψεων έναντι 37,5% πριν 50 ημέρες στην ίδια δημοσκόπηση. Παρόμοια παραμένουν και τα ποσοστά δυσαρέσκειας, αφού τώρα συγκεντρώνει αρνητικές απόψεις σε ποσοστό 60,8%, ενώ το ίδιο ποσοστό ήταν 55,8% στην προηγούμενη δημοσκόπηση.

Η δυσαρέσκεια των πολιτών προς το κυβερνητικό έργο αποδεικνύεται και από τα ποσοστά που υπάρχουν στην ερώτηση εάν η κυβέρνηση έχει δικό της σχέδιο ή κινείται με βάση το Μνημόνιο. Μόλις το 16,7% των πολιτών θεωρεί πως η κυβέρνηση κινείται με βάση το δικό της σχέδιο, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία σε ποσοστό 77,5% θεωρεί πως όλη η χώρα κινείται με ρυθμούς Μνημονίου.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Στην περιφέρεια Αττικής φαίνεται πως ο Γιάννης Δημαράς έχει καταφέρει να συγκεντρώσει πάνω του τη δυσαρέσκεια των πολιτών και από τα δύο μεγάλα κόμματα, καθώς φαίνεται να προηγείται από όλους τους υποψηφίους του με 19,5% έναντι 14,8% στη δημοσκόπηση πριν από 50 ημέρες.

undefined

Το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να χάνει με το πρόσωπο του κ. Σγουρού, καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 17,1% πέφτοντας από το 20% που συγκέντρωνε στην προηγούμενη δημοσκόπηση. Ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κικίλιας συγκεντρώνει ποσοστό 16,2% παρουσιάζοντας μικρή αύξηση από το 15,1%.

Ο κ. Παφίλης από το ΚΚΕ παρουσιάζει αύξηση από το 8% στο 9,1%, ενώ οι κκ Μητρόπουλος και Γεωργιάδης συγκεντρώνουν ποσοστό 8%, παρουσιάζοντας και οι δύο μείωση. Τέλος, στο 2,9% βρίσκεται ο κ. Ψαριανός και στο 2,8% ο Αλαβάνος.

Στο δεύτερο γύρο σε περίπτωση που περάσουν οι κ.κ Δημαράς και Σγουρός, τότε προηγείται με μεγάλο προβάδισμα ο κ. Δημαράς που συγκεντρώνει 51,9%, ενώ ο κ. Σγουρός χάνει και "καθιερωμένα" ποσοστά του ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνοντας το 27,9%.

Σε περίπτωση που προκριθούν στο δεύτερο γύρο οι υποψήφιοι των δύο μεγάλων κομμάτων, τότε τη νίκη παίρνει το ΠΑΣΟΚ, με τον κ. Σγουρό να συγκεντρώνει 37,8%, ενώ ο κ. Κικίλιας ποσοστό 24,6%.

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΣ

Στο δήμο της Αθήνας φαίνεται πως ο νυν δήμαρχος Νικήτας Κακλαμάνης θα κερδίσει τη μάχη, καθώς προηγείται με 37,1% έναντι του αντιπάλου του κ. Καμίνη που συγκεντρώνει ποσοστό 27,2%, που θεωρείται ιδιαίτερα καλό ποσοστό. Ο κ. Σοφιανός του ΚΚΕ συγκεντρώνει ποσοστό 10,8%, η κα Πορτάλιου 6,3%, ενώ ο κ. Αμυράς βρίσκεται στο 3%.

undefined

Στο δεύτερο γύρο, το προβάδισμα του κ. Κακλαμάνη συρρικνώνεται καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 42%, ενώ ο κ. Καμίνης αυξάνει τα ποσοστά του και βρίσκεται στο 35,1%.

ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Mega, στη μάχη του Πειραιά φαίνεται πως είναι εύκολη υπόθεση για τον κ. Μίχα που συγκεντρώνει ποσοστό 34,1%, ενώ ακολουθεί ο "πονοκέφαλος" της Νέας Δημοκρατίας που ακούει στο όνομα κ. Μαντούβαλος με ποσοστό 19%. Ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μιχαλολιάκος συγκεντρώνει ποσοστά 16,2%, ενώ η κα Παντελάκη συγκεντρώνει ποσοστό 11%, μεγάλη αύξηση από το 7,5% στην ίδια δημοσκόπηση πριν από 50 ημέρες.

undefined

Στο δεύτερο γύρο ανάμεσα στον κ. Μίχα και τον κ. Μιχαλολιάκο, ο πρώτος παίρνει μεγάλη νίκη όπως φαίνεται καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 46%, ενώ ο αντίπαλός του ποσοστό 28,2%. Στην περίπτωση που ο δεύτερος γύρος γίνει ανάμεσα στον κ. Μίχα και τον κ. Μαντούβαλο, ο πρώτος συγκεντρώνει πσοστό 43%, ενώ ο δεύτερος 35%. Πάντως, φαίνεται πως η δυσαρέσκεια από τα δύο κόμματα πηγαίνει προς πρόσωπα που δεν ανήκουν στα κομματικά τους επιτελεία, με τους πολίτες να ψάχνουν εναλλακτικές λύσεις.

ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Όλα θα κριθούν την τελευταία στιγμή στον δήμο Θεσσαλονίκης, καθώς οι υποψήφιοι των δύο μεγάλων κομμάτων έχουν οριακή διαφορά. Προβάδισμα οριακό έχει ο κ. Γκιουλέκας της Νέας Δημοκρατίας με ποσοστό 35,5% έναντι 37% στην προηγούμενη δημοσκόπηση.

undefined

Στο 32% βρίσκεται ο κ. Μπουτάρης που υποστηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ, αλλά και εκείνος παρουσιάζει μείωση στα ποσοστά του, καθώς συγκέντρωνε 36% πριν από 50 ημέρες.

Τα ποσοστά που χάνουν οι δύο αυτοί υποψήφιοι συγκεντρώνει όπως όλα δείχνουν ο κ. Στέλιος Παπαθεμελής που απο4,1% σκαρφάλωσε στο 7%. Τέλος, ο κ. Ζαριανόπουλος συγκεντρώνει ποσοστό 3,5%.

Στο δεύτερο γύρο πάντως, το προβάδισαμα του κ. Γκιουλέκα μεγαλώνει ελαφρώς και φτάνει στο 41,3%, με τον κ. Μπουτάρη να βρίσκεται στο 38,9%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...