sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Επίθεση αυτοκτονίας στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης


Τουλάχιστον 15 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων έξι πολίτες και εννέα αστυνομικοί, τραυματίσθηκαν από έκρηξη στην πλατεία Ταξίμ, στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, όπως ανακοίνωσε ο αρχηγός της αστυνομίας Χουσεΐν Τσαπκίν.

"Πιστεύουμε ότι πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας", ανακοίνωσε ο αρχηγός της αστυνομίας Χουσεΐν Τσαπκίν, και πρόσθεσε ότι η κατάσταση δυο εκ των τραυματιών είναι σοβαρή.

Ο Τσαπκίν δε διευκρίνισε εάν οι σοβαρά τραυματισμένοι είναι πολίτες ή αστυνομικοί ούτε εάν ο δράστης είναι νεκρός. Ωστόσο τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν εικόνες με αστυνομικούς να καλύπτουν το σώμα ενός άνδρα στο έδαφος.

Σύμφωνα με τον Τσαπκίν, στόχος της επίθεσης ήταν αστυνομικοί, ωστόσο δεν είναι ακόμα γνωστό ποιοί βρίσκονται πίσω από την επίθεση αυτή. Το ΡΚΚ, αλλά και άλλες οργανώσεις έχουν πραγματοποιήσει βομβιστικές επιθέσεις στο παρελθόν στην Κωνσταντινούπολη. Η Αλ-Κάιντα ήταν πίσω από τις βομβιστικές επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη το 2003 που στοίχισαν τη ζωή σε 57 ανθρώπους και τραυμάτισαν εκατοντάδες.

Η αστυνομία απέκλεισε την πλατεία Ταξίμ όπου έχει μεταβεί ομάδα πυροτεχνουργών.

stifora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...