sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ

Η ΕΛΑΣ και εισαγγελέας δεν έχουν ακόμη κινηθεί εναντίον της οργάνωσης "Ελληνική Αυγή" που επιτέθηκε στον Α.Αλαβάνο, με αποτέλεσμα νέο επεισόδιο με προπηλακισμό εναντίον υποψήφιας στον Άγιο Παντελεήμονα Αχαρνών, που γίνεται άβατο οργάνωσης βιτρίνα της Χρυσής Αυγής.
Στη φωτογραφία ντοκουμέντο που ελήφθη τη στιγμή της επίθεσης εναντίον του Α.Αλαβάνου κατα τη διάρκεια περιοδείας και ομιλίας του στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα Αχαρνών, διακρίνονται καθαρά τα φυλλάδια τα οποία πέταξαν οι δράστες, αφού εκτόξευσαν γιαούρτια και πέτρες εναντίον του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και συνεργατών του.
Τα φυλλάδια ανήκουν στην κίνηση "Ελληνική Αυγή για την Αθήνα" που είναι ακροδεξιό παρακλάδι της Χρυσής Αυγής, διαθέτει ιστοσελίδα στην οποία σήμερα δημοσιεύει κείμενο στο οποίο χλευάζει τη στάση του Α.Αλαβάνου και τις δηλώσεις του, που ακολούθησαν την επίθεση και εξαπολύει απειλές - που πραγματοποιήθηκαν τελικά- εναντίον της υποψήφιας Ελένης Πορτάλιου, η οποία επίσης δέχθηκε προπηλακισμούς προφανώς από τα μέλη της ίδιας ομάδας σε περιοδεία της το πρωί στην περιοχή.
Προς το παρόν η ΕΛΑΣ δεν κινήθηκε ακόμη εναντίον της οργάνωσης, που διαθέτει και λίστα υποψηφίων για το Δήμο, πρόσωπα που σχετίζονται και με τη Χρυσή Αυγή, γεγονός που προκαλεί ερωτηματικά, τα δε μέλη της οργάνωσης στην ιστοσελίδα τους κάνουν ευθεία αναφορά άβατο στην περιοχή για τους υποψήφιους πλην των δικών τους και αναφέρουν ότι την επίθεση ο Α.Αλαβάνος θα έπρεπε να την έχει δεχθεί νωρίτερα:
"Λυπούμαστε πολύ για την ταραχή που περάσατε σήμερα, η αλήθεια είναι πως θα πρεπε να την είχατε περάσει πολύ νωρίτερα. Κάνατε μέγα λάθος που πατήσατε το πόδι σας κάπου όπου οι Έλληνες υποφέρουν. Θα έπρεπε να μείνετε στα Εξάρχεια και στο Κολωνάκι" αναφέρεται.
Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπέβαλε μήνυση, αλλά στις δηλώσεις του ανέφερε ότι η στάση της αστυνομίας απέναντι στα μέλη της οργάνωσης βιτρίνα της Χρυσής Αυγής ήταν τουλάχιστον ανεκτική, με αποκορύφωμα μετά την επίθεση να μη συλληφθεί κανείς.
Το πρωί και η υποψήφια Ελένη Πορτάλιου η οποία βρέθηκε στη λαϊκή αγορά της περιοχής προπηλακίστηκε από μέλη της ίδιας οργάνωσης, ωστόσο αυτή τη φορά η αστυνομία έκανε την παρουσία της αισθητή, αποτρέποντας τα χειρότερα.
Καταδικάζει και η Νέα Δημοκρατία
Με δήλωσή του ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Πάνος Παναγιωτόπουλος, καταδίκασε την επίθεση λέγοντας ότι η χρήση βίας δημιουργεί δραματικά αδιέξοδα:
"Από την άλλη πλευρά, υπογραμμίζουμε τις τεράστιες ευθύνες που έχει η κυβέρνηση για το γεγονός ότι, με την ανύπαρκτη πολιτική της σε θέματα ασφάλειας του πολίτη, έχει αφήσει μεγάλα τμήματα του κέντρου της Αθήνας και των γύρω περιοχών στο έλεος κάθε λογής ετερόκλητων ομάδων, που έχουν τη βία στην καθημερινή πρακτική τους" ανέφερε ο Π.Παναγιωτόπουλος.
Ο υποψήφιος Γιώργος Καμίνης, καταδίκασε τόσο την επίθεση εναντίον του Α.Αλαβάνου, όσο και τους προπηλακισμούς στην Ελένη Πορτάλιου:
"Καταδικάζουμε και δεν θα σταματήσουμε να καταδικάζουμε εκείνους που επιχειρούν να εμποδίσουν την ελευθερη επικοινωνία ανθρώπων και ιδεών. Καταδικάζω την επίθεση που δέχτηκε η κα. Ελένη Πορτάλιου και μέλη του συνδυασμού της, στην διάρκεια περιοδείας στις περιοχές του Αγ. Παντελεήμονα και της Πλατείας Βικτωρίας".
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...