sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Πωλητήριο σε εκατοντάδες σπίτια στον Αγ. Παντελεήμονα


Αυξάνονται ραγδαία τα πωλητήρια σπιτιών στον Άγιο Παντελεήμονα, όπως και στην Πλατεία Βικτωρίας και στην Κυψέλη, λόγω της γνωστής κατάστασης που επικρατεί στις περιοχές αυτές. Και αυτό είναι είδηση, καθώς μέχρι τώρα την πρωτοκαθεδρία είχαν τα ενοικιαστήρια -φαίνεται όμως ότι οι ιδιοκτήτες είναι αποφασισμένοι να διακόψουν δια παντός τη σχέση τους με την περιοχή.

«Η πρώτη κατηγορία ιδιοκτητών, που φεύγουν από την ευρύτερη περιοχή, είναι οι ηλικιωμένοι, λόγω ανόδου της εγκληματικότητας», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων υπεύθυνος μεσιτικού γραφείου, που δραστηριοποιείται στην περιοχή, και προσθέτει: «ακολουθούν οι οικογενειάρχες με παιδιά, λόγω της διακίνησης ναρκωτικών και της πορνείας, ενώ μία τρίτη κατηγορία είναι αυτοί, που με την οικονομική κρίση, έχουν χρέη και αναγκάζονται να πουλήσουν τα σπίτια τους για να ξεχρεώσουν».

Ηλικιωμένος ιδιοκτήτης σπιτιού στην Αγίου Μελετίου, λέει: «Ζω σ' αυτό το σπίτι εδώ και 35 χρόνια, η κατάσταση αποκλείεται να βελτιωθεί. Νιώθουμε μεγάλη ανασφάλεια. Πιστέψτε με, κάθε βράδυ κάνω έλεγχο στις εισόδους και εξόδους του διαμερίσματός μας και διπλοκλειδώνω. Δεν συμφωνώ, όμως, ούτε με το να παίρνουν οι πολίτες τον νόμο στα χέρια τους, όπως συμβαίνει στον Αγιο Παντελεήμονα. Γνωρίζουμε ότι η αξία των ακινήτων έχει πέσει στην περιοχή, αλλά δεν αντέχουμε να ζήσουμε άλλο εδώ. Χρειαζόμαστε μία καλύτερη ποιότητα ζωής».

Πολλοί, εξάλλου, που πριν νοίκιαζαν τα σπίτια τους σε αλλοδαπούς δηλώνουν ότι είχαν πολλά προβλήματα. «Απλήρωτα νοίκια, μας έλεγαν ότι θα μείνει μία οικογένεια και τελικά έμεναν 10 και 20 άτομα, υπήρχαν φθορές και σε τελική ανάλυση είναι ασύμφορο να νοικιάζεις το σπίτι σου στην περιοχή. Καλύτερα να το πουλήσουμε να ξεμπερδεύουμε», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ιδιοκτήτης σπιτιού, το οποίο νοίκιαζε για χρόνια.

Δεν είναι λίγοι και αυτοί που είχαν κάνει «ανοίγματα» με δάνεια το προηγούμενο διάστημα και τώρα με την κρίση και τις περικοπές μισθών και συντάξεων δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους προς τις τράπεζες και επιλέγουν να πουλήσουν κάποιο ακίνητο για να ξεχρεώσουν. Αυτοί είναι, εξάλλου, που επείγονται και συνήθως ρίχνουν τις τιμές και είναι πρόθυμοι να πουλήσουν το ακίνητο τους στον πρώτο ενδιαφερόμενο.

Ποιοι, ωστόσο, είναι εκείνοι που ενδιαφέρονται να αγοράσουν ακίνητα σε ένα υποβαθμισμένο κομμάτι της Αθήνας; Μεσίτες δηλώνουν πως για την περιοχή δείχνουν ενδιαφέρον όσοι έχουν πάρει στεγαστικά δάνεια από τράπεζες και αυτοί είναι κυρίως αλβανικής εθνικότητας. Επίσης, όσοι διαθέτουν κάποια μετρητά και φοβούνται ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του Ευρώ, οπότε κοιτάζουν να επενδύσουν τα μετρητά τους σε ακίνητα. Άλλη κατηγορία είναι οι Έλληνες του εξωτερικού.


zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...