sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Ξυλοφόρτωσαν τους διασώστες του ΕΚΑΒ δύο φορές σε μια μέρα




Του Ανδρέα
Κριτσωτάκη

Θύματα δύο άγριων επιθέσεων έχουν πέσει μέσα σε μόλις 24 ώρες οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ Ηρακλείου, τη στιγμή μάλιστα που έχουν σπεύσει να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες σε τραυματίες από τροχαία.
Μέσα σε λίγες μόλις ώρες οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν είδαν στο πρώτο περιστατικό τον ίδιο τον τραυματία να σηκώνεται από το φορείο και να ξυλοκοπάει τους τραυματιοφορείς και στο δεύτερο την οικογένεια του οδηγού που είχε
εμπλακεί σε τροχαίο.
Στην καταγγελία αυτή προχώρησαν χθες οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, ζητώντας παράλληλα τη λήψη μέτρων -αν αυτό είναι δυνατό- ώστε να προστατευθούν από τις ανοίκειες επιθέσεις που δέχονται.
Γιατί όπως τονίζουν, δυστυχώς, δεν είναι οι μοναδικές περιπτώσεις στις οποίες πέφτουν θύματα προπηλακισμού. Και όλα αυτά τη στιγμή που, σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων τους, θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα για να σώσουν όσες περισσότερες ανθρώπινες ζωές μπορούν.
Στο ΚΤΕΟ
Το πρώτο επεισόδιο σημειώθηκε στο ύψος του ΚΤΕΟ. Εκεί το βράδυ της Κυριακής είχαμε ένα τροχαίο, όταν ο οδηγός ενός Ι.Χ. τράκαρε, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί σοβαρά. Μέσα σε λίγη ώρα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έφτασε στο σημείο για να περιθάλψει τον οδηγό και να του προσφέρει τις πρώτες βοήθειες.
Τη στιγμή όμως που το θύμα του τροχαίου δεχόταν τις περιποιήσεις των διασωστών, τους επιτέθηκε.

Η μανία του ήταν τέτοια ώστε τα ρούχα του διασώστη, ο οποίος δέχτηκε την επίθεση, έγιναν κουρέλια. Χρειάστηκε η παρέμβαση της αστυνομίας, αλλά και ενός ακόμη πληρώματος του ΕΚΑΒ για να καταφέρουν να τον συγκρατήσουν και να τον καλμάρουν. Όπως αποδείχθηκε βέβαια, ο τραυματίας ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ.
«Στην πρώτη περίπτωση ο τραυματίας επιτέθηκε στο συνάδελφό μου, ο οποίος είχε πάει στο σημείο του ατυχήματος για να τον βοηθήσει. Την ώρα που γινόταν η μεταφορά του στο νοσοκομείο, αυτός όρμηξε εναντίον του και άρχισε να τον βαράει. Έσκισε τη μπλούζα του, έσπασε την αλυσίδα του. Ήταν εκτός ελέγχου και χρειαστήκαμε ώρα για να αντιμετωπίσουμε τη συγκεκριμένη κατάσταση, ενώ πρόβλημα αντιμετώπισαν ακόμη και οι αστυνομικοί που συνέδραμαν στο έργο μας» δήλωσε ο κ. Σημαιάκης.
Στις Γούβες
Το δεύτερο περιστατικό καταγράφηκε προχθές στη διασταύρωση των Γουβών. Εκεί ένας ακόμη άνθρωπος έπεσε θύμα τροχαίου. Το ΕΚΑΒ έφτασε, όχι όμως στην ώρα του, σύμφωνα με την οικογένεια του τραυματία. Όπως είπαν άργησε χαρακτηριστικά. Έτσι, όταν είδαν το ασθενοφόρο να καταφθάνει, ξέσπασαν πάνω στο προσωπικό του ΕΚΑΒ. Και όχι μόνο αυτό, αλλά σύμφωνα με τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ, οι συγγενείς του εμπλεκόμενου στο ατύχημα μετέβησαν και στο τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ για να προπηλακίσουν τους εργαζόμενους.
«Οι συγγενείς του θύματος προπηλάκισαν τους συναδέλφους. Έσπασαν έπιπλα και προσπάθησαν να δημιουργήσουν μια κατάσταση απίστευτη, η οποία έφερε σε πολύ δύσκολη θέση τους εργαζόμενους».
tolmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...