sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Τεχνόπολη 108.000 τ.μ. στην Πάρνηθα

Τεχνολογικό πάρκο μεγέθους σχεδόν δυόμισι Malls σχεδιάζεται να κατασκευαστεί στις Αφίδνες, στον αυχένα μέσα στον εθνικό δρυμό της Πάρνηθας. Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας», αν και οι περιβαλλοντικοί όροι, που είναι απαραίτητοι για επενδύσεις μεγάλης κλίμακας και είχαν εγκριθεί με παλαιότερη υπουργική απόφαση, έληξαν το 2009, γίνονται προσπάθειες να δοθεί παράταση.
Πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα αναφέρουν ότι υπάρχει θετική εισήγηση από την αρμόδια
υπηρεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος, στο όνομα της προώθησης της επένδυσης και της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.
Συγκεκριμένα, με βάση όσα έχουν ανακοινωθεί, η Τεχνόπολη προβλέπεται να κατασκευαστεί σε 216 στρέμματα στο παλιό λατομείο, με κτίρια συνολικής επιφάνειας 108.000 τετραγωνικών και προοπτική να στεγαστούν επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας. Μάλιστα, νεότερες πληροφορίες, σύμφωνα με το δημοσίευμα, κάνουν λόγο για περισσότερα τετραγωνικά δομημένης επιφάνειας που θα διατεθούν για άλλες χρήσεις, όπως για παράδειγμα εμπορικά κέντρα.
Οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές υπολογίζουν ότι οι μετακινήσεις των εργαζομένων και των επισκεπτών θα ξεπεράσουν τις 7.000 την ημέρα. Ωστόσο, δεν έχει εκπονηθεί κυκλοφοριακή μελέτη, παρά την επιβάρυνση που θα προκαλέσουν στην εθνική οδό. Σημειώνεται επίσης ότι η αποκατάσταση του ανενεργού νταμαριού δεν έχει προχωρήσει, παρά τη ρητή διάταξη του νόμου.
Ο χώρος της Τεχνόπολης είχε εξαιρεθεί από το διάταγμα του 2007, που είχε θεσμοθετήσει το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ, μετά την πυρκαγιά στην Πάρνηθα. Ένα χρόνο αργότερα, είχε προωθήσει χωριστό διάταγμα που περιλάμβανε τις περισσότερες από τις χρήσεις για τις οποίες είχαν εκφραστεί αντιρρήσεις από το Ε' Τμήμα του συνταγματικού δικαστηρίου.
Σήμερα, το νομαρχιακό συμβούλιο, με νέα απόφαση, αντιδρά στα σχέδια ενώ μαζί με τις γύρω κοινότητες έχει προσφύγει στο ΣτΕ. Η συνεδρίαση είχε οριστεί για τις 6 Οκτωβρίου, αλλά μετατέθηκε για τις αρχές Δεκεμβρίου.
Όπως τονίζει στην εφημερίδα νομάρχης Ανατολικής Αττικής Λεωνίδας Κουρής, «αν προχωρήσει το θέμα, είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε νέα προσφυγή για να προστατεύσουμε την Πάρνηθα». Παράλληλα, ζητά στο πλαίσιο του νέου Ρυθμιστικού να προστατευτεί η ευρύτερη περιοχή που χαρακτηρίζεται ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και υπογραμμίζει ότι η οικοδόμηση του ακινήτου θα αλλοιώσει το φυσικό περιβάλλον και θα έχει δυσμενείς περιβαλλοντικές επιπτώσεις σε ολόκληρο το Λεκανοπέδιο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αρμόδιοι στον Οργανισμό Αθήνας επιφυλάχτηκαν να τοποθετηθούν αναμένοντας την απόφαση του ΣτΕ.
tvxs.gr

1 σχόλιο:

  1. αυτο ενοουσε ο γιωργακης οταν μιλουσε για μιλουσε για πρασινη αναπτυξη???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...