sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Σύγκρουση Παπανδρέου – Παπαρήγα για ελληνοτουρκικά




Επίθεση στη γενική γραμματέα του Κομουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, με αφορμή ερώτηση της για την επίσκεψή του στην Τουρκία, εξαπέλυσε ο Γιώργος Παπανδρέου κατά την σημερινή Ώρα του Πρωθυπουργού.«Σας ρωτάμε ποιος είναι ο συμβιβασμός και τι θα περιλαμβάνει. Δεν σας έχουμε εμπιστοσύνη όχι γιατί υπάρχει κάποιο σχέδιο συνωμοσίας, αλλά επειδή η πολιτική σας στηρίζει τις διεκδικήσεις και τα συμφέροντα της αστικής τάξης», ανέφερε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ. Ο Γ. Παπανδρέου κατηγόρησε την Α. Παπαρήγα ότι δεν στηρίζεται σε πραγματικά περιστατικά αλλά σε θεωρίες συνωμοσίας για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου. «Το να διαψεύσω αυτά που λέτε είναι αυτονόητο. Σας κατηγορώ για κοινή συκοφάντηση και υπονόμευση της ειλικρινούς προσπάθειας να χτίσουμε μια νέα σχέση με τη γείτονα», είπε ο κ. Παπανδρέου γιατί, όπως πρόσθεσε, «έχει ένα μόνομο τροπάριο, παρά τις συνεχείς διαψεύσεις μας για τα περί μυστικής διπλωματίας». Και πρόσθεσε: «Μπορείτε να διαφωνείτε ή να συμφωνείτε με τους χειρισμούς μας, αλλά δεν επιτρέπεται αυτή η ανεύθυνη εικοτολογία από πλευρά σας που δημιουργεί φοβίες και ηττοπάθεια».
Αναφορικά με την προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης τόνισε ότι βάσει του Δικαίου της Θάλασσας θα επιχειρηθεί να οριοθετηθεί η υφαλοκρηπίδα σε όλη τη θαλάσσια περιοχή από τον Έβρο μέχρι το Καστελόριζο, αλλά «αν φτάσουμε σε αδιέξοδο και δεν έχουμε σύμπτωση απόψεων με την Τουρκία δεν πρέπει να διαιωνίζουμε το πρόβλημα αλλά από κοινού να προσφύγουμε στη Χάγη για οριστική επίλυση της διαφοράς».
«Είστε ο καλύτερος προπαγανδιστής των πιο ακραίων τουρκικών θέσεων όταν διερωτάστε αν θα μείνει εκτός το Καστελόριζο», ανέφερε ο πρωθυπουργός. Δεν σας έχουμε εμπιστοσύνη, απάντησε η κα Παπαρήγα, όχι επειδή ανακαλύψαμε κάποια θεωρία συνωμοσίας αλλά λόγω της πολιτικής σας. Όταν σπρώχνετε στον Καιάδα το επίπεδο των εργαζομένων γιατί να διστάσετε να παραχωρήσετε κυριαρχικά δικαιώματα για να γίνει η Ελλάδα ενεργειακός δίαυλος προς όφελος των πολυεθνικών;» διερωτήθηκε η γενική γραμματέα του ΚΚΕ.
Αλέκα Παπαρήγα: Δεν σας εμπιστευόμαστε
Υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ δεν συμπίπτουν και δεν είναι τυχαίο ότι αυτό δεν τον χρησιμοποιήσατε και το σνομπάρετε, αντέτεινε η Αλέκα Παπαρήγα και πρόσθεσε: «Σας ρωτάμε ποιος είναι ο συμβιβασμός και τι θα περιλαμβάνει. Δεν σας έχουμε εμπιστοσύνη όχι γιατί υπάρχει κάποιο σχέδιο συνωμοσίας, αλλά επειδή η πολιτική σας στηρίζει τις διεκδικήσεις και τα συμφέροντα της αστικής τάξης», ανέφερε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ. «Εμείς», τόνισε, «μιλάμε από την πλευρά των συμφερόντων του λαού και της ειρήνης» και επανέλαβε: «Δεν σας έχουμε καμία εμπιστοσύνη».
Απευθυνόμενη στον Πρωθυπουργό, συμπλήρωσε ότι «σας έχουν πιάσει στα πράσα» και πως όσα λέει το ΚΚΕ περί συζητήσεων με την Τουρκία για το Αιγαίο «δεν είναι απλά θεωρίες». Επιπλέον, τονίζοντας πως δεν είναι μόνο η Τουρκία αυτή που αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, καταλόγισε στην κυβέρνηση πως δεν έχει ασκήσει ποτέ κριτική στο ΝΑΤΟ για αυτό το ζήτημα.
«Πρέπει να καταγγελθεί το ίδιο το ΝΑΤΟ και να είναι καθαρό στον Ελληνικό λαό ότι το νατο ανέχεται τις παραβιάσεις της Τουρκίας», ανέφερε χαρακτηριστικά. Η κ. Παπαρήγα τόνισε πως «βεβαίως δεν θέλουμε πόλεμο με την Τουρκία, αλλά μας ενδιαφέρει και τι είδους ειρήνη θα υπάρχει, και εδώ μπαίνουν ζητήματα όπως το πετρέλαιο και ο ορυκτός πλούτος».
«Δεν περίμενα να μας εμπιστεύεστε, αλλά εμπιστευτείτε τη δικιά σας κοινή λογική», απάντησε ο κ. Παπανδρέου και συνέχισε: «Με τα δικά σας λόγια δείχνετε πόσο παράλογα και με πολλές παρανοήσεις σκέφτεστε».

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...