sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Μέγα φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ - Συνέλαβαν για τρομοκράτη μέλος της Κ.Ε. του Συνασπισμού


- Μεταφέρθηκε στην Αντιτρομοκρατική και μετά το λάθος στην Ασφάλεια για τις ταυτότητες
- Νέα γιάφκα βρέθηκε στο Βύρωνα όπου βρέθηκε 9αρι πιστόλι και 3 υπολογιστές
- Σοβαρό ενδεχόμενο απο τους 3 συλληφθέντες κάποιοι να βοήθησαν στην επίθεση στο Πρωτοδικείο

Πολλά ερωτήματα προκαλούν οι συλλήψεις στις οποίες προχώρησε χθες το απόγευμα η
Αντιτρομοκρατική, καθώς  ανάμεσα στις 4 συλλήψεις έγινε και μία σύλληψη κατά λάθος.

Ενας 30χρονος που συνελήφθη μεταφέρθηκε στην Αντιτρομοκρατική ως ύποπτος για τρομοκρατία, όπου και διαπίστωσαν πως δεν έχει καμία σχέση και μάλιστα αυτό το άτομο είναι μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας του Συνασπισμού.

Το άτομο αυτό δεν αφέθη ελεύθερο αλλά από την Αντιτρομοκρατική τον μετέφεραν στην Ασφάλεια Αττικής, καθώς πάνω του βρέθηκε η δική του ταυτότητα και άλλη μία για την οποία είχε δηλωθεί κλοπή το 2004. Κατά συνέπεια ο άνθρωπος αυτός οδηγήθηκε στην Ασφάλεια προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την κλεμμένη ταυτότητα. Τελικά όμως και μετά από πολλές ώρες ταλαιπωρίας αφέθηκε ελεύθερος αφού δεν προέκυψαν στοιχεία εναντίον του.

Σήμερα στις 11 ο ΣΥΝ θα δώσει συνέντευξη Τύπου παρουσία και του 30χρονου Δημοσθενη Παπαδάτου, ο οποίος θα μιλήσει για την περιπέτειά του.

Την ίδια ώρα, λίγο μετά τις 4 συλλήψεις, η Αντιτρομοκρατική βρέθηκε μπροστά σε μία νέα γιάφκα στην περιοχή του Βύρωνα, όπου βρέθηκε ένα 9αρι πιστόλι, τρεις φορητοί υπολογιστές, 5 usb, δύο εξωτερικοί σκληροί δίσκοι,  μονωτικές ταινίες, λαμπτήρες, χειρόγραφες σημειώσεις, 4 κινητά, κλειδιά, σετ εργαλείων με κολλητήρι, κατσαβίδια, διαρρηκτικά εργαλεία και πλαστές ταυτότητες.

Όλα αυτά ήδη βρίσκονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αντιτρομοκρατικής, προκειμένου να εξεταστούν και ενδεχομένως να τους οδηγήσουν και σε νέες συλλήψεις και γιάφκες.

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία για τις 3 συλλήψεις υποστηρίζει ότι έχει συλλάβει τα "στελέχη" της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι είχαν είχαν έρθει στην Αθήνα πριν από περίπου 15 ημέρες και είχαν τεθεί άμεσα σε καθεστώς διακριτικής παρακολούθησης και καταγραφής των επικοινωνιών τους.

Όπως αναφέρουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ. μετά τις τελευταίες συλλήψεις η Συνωμοσία είχε αποδυναμωθεί στην περιοχή της Αθήνας και έτσι ζητήθηκε η συνδρομή στελεχών από τη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, για μερικούς από τους 4 υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι είχαν υποστηρικτικό ρόλο στην βομβιστική επίθεση στο Πρωτοδικείο στη Ριανκούρ.

Οι 3 συλληφθέντες δεν αποδέχθηκαν τη διαδικασία της σύλληψης, δεν έδωσαν στοιχεία ταυτότητας, αλλά κάποιοι από τους 3 φέρονται να είχαν επαφές με δύο από την λεγόμενη ανώνυμη τρομοκρατική οργάνωση. Κάποιες ανεπιβεβαίωτες αστυνομικές πληροφορίες υποστήριζαν πως αποτυπώματα κάποιων από τους 4 συλληφθέντες υπήρχαν σε γιάφκες της «συνομωσίας» και σε σπίτια της τρομοκρατικής οργάνωσης των «6».

Για τους 3 συλληφθέντες είχαν εκδοθεί ήδη εντάλματα σύλληψης από τον ανακριτή της Θεσσαλονίκης για την εμπρηστική επίθεση της ΔΕΗ, όταν είχε συλληφθεί ένας 19χρονος το οποίο μάλιστα του οποίου υπήρχε μέσα σε δύο πρόσφατες προκηρύξεις των Πυρήνων της Φωτιάς. Μάλιστα, οι 3 είχαν εντοπιστεί με μοτοσικλέτες γύρω από τον χώρο της εμπρηστικής επίθεσης της ΔΕΗ.

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...