sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

Πακιστάν: Οργή διαμαρτυρίας για να ΜΗΝ καταργηθεί η θανατική ποινή για βλασφημία

http://www.skai.gr/files/temp/EA1508B5B489F5149361ECB05BC3D627.jpgΣοβαρά επεισόδια ξέσπασαν στο Πακιστάν μεταξύ διαδηλωτών και της αστυνομίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας... για το νόμο που μελετάται να ψηφιστεί και αφορά την κατάργηση της ποινής του θανάτου σε περίπτωση βλασφημίας.

Θρησκευτικές συντηρητικές οργανώσεις έχουν καλέσει τους πιστούς σε γενική απεργία, ελπίζοντας να μην ψηφιστεί ο νέος νόμος. Αντιθέτως, οι υπερασπιστές των δικαιωμάτων του ανθρώπου εκτιμούν ότι ο νόμος για την βλασφημία -όπως είναι τώρα- ενθαρρύνει τον εξτρεμισμό.

Σύμφωνα με την αστυνομία χιλιάδες διαδηλωτές περικύκλωσαν το σπίτι του προέδρου Ασίφ Αλί Ζαρντάρι και πετούσαν πέτρες φωνάζοντας 'Θα θυσιάσουμε τις ζωές μας, θα σώσουμε την αγιότητα του Προφήτη'.

Για να διαλύσει τους συγκεντρωμένους η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα χωρίς να προκληθούν σοβαρά επεισόδια.

Η απεργία και οι κινητοποιήσεις που έχουν ξεκινήσει από την αρχή της εβδομάδας είναι εμφανείς στις μεγάλες πόλεις, αφού όλα τα καταστήματα παραμένουν κλειστά και οι δρόμοι είναι γεμάτοι διαμαρτυρόμενους πιστούς.

Ο αμφιλεγόμενος νόμος για την βλασφημία ήρθε ξανά στο προσκήνιο τον Νοέμβριο όταν καταδικάστηκε σε θάνατο μια πολύτεκνη αγρότισσα που κατηγορήθηκε ότι έβρισε τον Προφήτη. Η αγρότισσα -που είναι φυλακισμένη- έκανε έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο της Λαχόρης που θα αποφανθεί αργότερα αυτό το μήνα.

Σημειώνεται ότι μόνο το 3% των 167 εκατομμυρίων πολιτών του Πακιστάν δεν είναι μουσουλμάνοι.
 
stakarfia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...