sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Για άνοδο του φασισμού στο Ισραήλ προειδοποιούσε ο Αϊνστάιν 60 χρόνια πριν





Υπό το πρίσμα της σημερινής επίσκεψης του ισραηλινού υπουργού Εξωτερικών Άβιγκντορ Λίμπερμαν, δημοσιεύουμε μία επιστολή που εστάλη το 1948 στους New York Times υπογεγραμμένη από τον Άλμπερτ Αϊνστάιν, τη Χάνα Άρεντ κ.ά., με την οποία προειδοποιούσαν και διαμαρτύρονταν για την άνοδο του φασισμού στο Ισραήλ. Η επιστολή είχε ως αφορμή την επίσκεψη του Menachem Begin στις ΗΠΑ.Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή:
2 Δεκεμβρίου, 1948
Προς τους εκδότες των New York Times:
Μεταξύ των πιο ανησυχητικών πολιτικών φαινομένων της εποχής μας βρίσκεται η εμφάνιση του
«Κόμματος της Ελευθερίας» (Tnuat Haherut) στο νέο κράτος του Ισραήλ. Ένα κόμμα με στενή συγγένεια στην οργάνωση, τις μεθόδους, την πολιτική φιλοσοφία και την κοινωνική απήχηση με τα Ναζιστικά και Φασιστικά κόμματα. Σχηματίστηκε από μέλη και οπαδούς της πρώην Irgun Zvai Leumi, μιας τρομοκρατικής, ακροδεξιάς, σοβινιστικής οργάνωσης στην Παλαιστίνη.
Η τωρινή επίσκεψη του Menachem Begin, αρχηγού αυτού του κόμματος, στις ΗΠΑ προφανώς γίνεται ώστε να δώσει την εντύπωση ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν το κόμμα του στις επερχόμενες ισραηλινές εκλογές και να ενδυναμώσει τους πολιτικούς δεσμούς με τα συντηρητικά Σιωνιστικά στοιχεία στις ΗΠΑ. Διάφοροι Αμερικανοί εθνικού κύρους υποστήριξαν την επίσκεψή του. Είναι αδιανόητο ότι αυτοί, που αντιτίθενται στο φασισμό σε όλο τον κόσμο -εάν είναι σωστά πληροφορημένοι για την πολιτική πρακτική και προοπτική του κ. Begin- προσυπογράφουν και υποστηρίζουν την κίνηση που εκπροσωπεί.
Πριν συμβεί ανεπανόρθωτη ζημιά, μέσω οικονομικής στήριξης στον Begin,μεσω δημόσιων εκδηλώσεων υπέρ του και μέσω της δημιουργίας εντύπωσης στην Παλαιστίνη ότι μεγάλο μέρος των ΗΠΑ υποστηρίζει φασιστικά στοιχεία στο Ισραήλ, το αμερικανικό κοινό πρέπει να ενημερωθεί για το ιστορικό και τους στόχους του κ. Begin και του κινήματός του.
Οι δημόσιοι ισχυρισμοί του κόμματος του Begin δεν αποκαλύπτουν τον πραγματικό του χαρακτήρα. Σήμερα μιλούν για ελευθερία, δημοκρατία και αντι-ιμπεριαλισμό, ενώ μέχρι προσφάτως κήρυτταν ανοιχτά τα δόγματα του φασιστικού κράτους. Από τις πράξεις του, το τρομοκρατικό του κόμμα δείχνει τον πραγματικό του χαρακτήρα. Από την προηγούμενη δράση του, μπορούμε να κρίνουμε τι αναμένεται να κάνει στο μέλλον.
Επίθεση σε αραβικό χωριό
Ένα σοκαριστικό παράδειγμα ήταν η συμπεριφορά τους στο αραβικό χωριό του Deir Yassin. Αυτό το χωριό, απομονωμένο από κεντρικούς δρόμους και περικυκλωμένο από εβραϊκά εδάφη, δεν είχε συμμετάσχει στον πόλεμο, είχε μάλιστα αποκρούσει αραβικές συμμορίες που ήθελαν να το χρησιμοποιήσουν ως βάση. Στις 9 Απριλίου (New York Times) τρομοκρατικές ομάδες επιτέθηκαν στο ειρηνικό χωριό το οποίο δεν αποτελούσε στρατιωτικό στόχο στη διαμάχη, σκότωσαν τους περισσότερους από τους κατοίκους του (240 άνδρες, γυναίκες και παιδιά) και κράτησαν μερικούς από αυτούς ζωντανούς για να παρελάσουν ως αιχμάλωτοι στους δρόμους της Ιερουσαλήμ. Το μεγαλύτερο μέρος της εβραϊκής κοινότητας έφριξε από αυτήν την πράξη και το Εβραϊκό Πρακτορείο έστειλε απολογητικό τηλεγράφημα στον Βασιλιά Abdullah της Ιορδανίας. Όμως οι τρομοκράτες, χωρίς να ντραπούν για την πράξη τους, ήταν περήφανοι για τη σφαγή, τη δημοσιοποίησαν ευρέως και κάλεσαν όλους τους ξένους ανταποκριτές που ήταν παρόντες στη χώρα να δουν τα συσσωρευμένα πτώματα και το γενικό χάος στο Deir Yassin.
Το περιστατικό του Deir Yassin αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα του ύφους και των πράξεων του Κόμματος Ελευθερίας.
Μέσα στην εβραϊκή κοινότητα έχουν κηρύξει μία μίξη υπερεθνικισμού, θρησκευτικού μυστικισμού και φυλετικής ανωτερότητας. Όπως και άλλα φασιστικά κόμματα, συνηθίζουν να σπάνε απεργίες και έχουν οι ίδιοι πιέσει για τη διάλυση των συνδικάτων ελεύθερου εμπορίου. Στη θέση τους πρότειναν κορπορατίστικους συνεταιρισμούς όπως στο ιταλικό φασιστικό μοντέλο.
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων σποραδικής αντιβρετανικής βίας, οι ομάδες IZL και Stern εγκαινίασαν την κυριαρχία του τρόμου στην παλαιστινιακή εβραϊκή κοινότητα. Δάσκαλοι ξυλοκοπήθηκαν επειδή μίλησαν εναντίον τους, ενήλικες πυροβολήθηκαν επειδή δεν άφηναν τα παιδιά τους να προσχωρήσουν σε αυτούς. Με γκανγκστερικές μεθόδους, ξυλοδαρμούς, σπάσιμο παραθύρων και συχνές ληστείες, οι τρομοκράτες εκφόβιζαν τον πληθυσμό και επέβαλαν βαρύ φόρο.
Οι άνθρωποι του Κόμματος της Ελευθερίας δεν έπαιξαν ρόλο στα εποικοδομητικά επιτεύγματα στην Παλαιστίνη. Δεν διεκδίκησαν κανένα έδαφος, δεν πέτυχαν κανένα συμβιβασμό και μονάχα απομακρύνθηκαν από την εβραϊκή άμυνα. Τα πολυδιαφημισμένα μεταναστευτικά τους εγχειρήματα ήταν ασήμαντα και αφιερωμένα κυρίως στην εισαγωγή φασιστών συμπατριωτών τους.
Εμφανείς αντιφάσεις
Οι αντιφάσεις μεταξύ των προκλητικών ισχυρισμών που γίνονται τώρα από τον Begin και το κόμμα του, και του ιστορικού της προηγούμενης δράσης του στην Παλαιστίνη αποδεικνύουν ότι δεν πρόκειται για συνηθισμένο πολιτικό κόμμα. Aποτελούν καταφανή σφραγίδα ενός φασιστικού κόμματος για το οποίο η τρομοκρατία (εναντίον Εβραίων, Αράβων και Βρετανών ανεξαιρέτως) και η διαστρέβλωση είναι τα μέσα, και το «Ηγετικό Κράτος» είναι ο στόχος.
Υπό το πρίσμα των παραπάνω εκτιμήσεων, είναι απαραίτητο η αλήθεια για τον κ. Begin και το κίνημά του να γίνουν γνωστά σε αυτήν τη χώρα. Είναι ακόμα πιο τραγικό το γεγονός ότι η ανώτατη ηγεσία του αμερικανικού σιωνισμού αρνήθηκε να καταγγείλει τις προσπάθειες του Begin ή έστω να προβάλλει με δικά του στοιχεία τους κινδύνους για το Ισραήλ από την υποστήριξη στον Begin.
Οι υπογράφοντες, επομένως, χρησιμοποιούν αυτά τα μέσα δημοσιότητας για την παρουσίαση μερικών από τα πιο προφανή στοιχεία σχετικά με το Begin και το κόμμα του, και ενθαρρύνουν όλους όσοι ενδιαφέρονται να μην υποστηρίξουν την τελευταία αυτή εκδήλωση φασισμού.
Οι υπογράφοντες:
Isidore Abramowitz, Hannah Arendt, Abraham Brick, Rabbi Jessurun Cardozo, Albert Einstein, Herman Eisen, M.D., Hayim Fineman, M. Gallen, M.D., H.H. Harris, Zelig S. Harris, Sidney Hook, Fred Karush, Bruria Kaufman, Irma L. Lindheim, Nachman Maisel, Symour Melman, Myer D. Mendelson, M.D., Harry M. Orlinsky, Samuel Pitlick, Fritz Rohrlich, Louis P. Rocker, Ruth Sager, Itzhak Sankowsky, I.J. Schoenberg, Samuel Shuman, M. Znger, Irma Wolpe, Stefan Wolpe

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...