sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Ουραγοί οι Έλληνες στο επιχειρείν

Κατά δώδεκα θέσεις υποχώρησε η Ελλάδα στην παγκόσμια κατάσταση διευκόλυνσης της επιχειρηματικότητας, βάσει των στοιχείων της Έκθεσης της Παγκόσμιας Τράπεζας «Doing Business 2011».

Ειδικότερα, η Ελλάδα καταλαμβάνει την 109η θέση σε σύνολο 183 κρατών και κατρακυλά 12 θέσεις
σε σχέση με την 97η θέση που καταλάμβανε το 2009.
Θύμα της γραφειοκρατίας οι νέες επιχειρήσεις
Εκτός αυτού, η χώρα μας καταλαμβάνει την 149η θέση για το ξεκίνημα μιας εταιρείας, καθώς απαιτούνται τουλάχιστον 15 διαδικασίες και κατά μέσο όρο 19 ημέρες για την ίδρυση μιας εταιρείας.
Η χώρα μας βρίσκεται μεταξύ των κρατών (Μπαχρέιν, Πακιστάν, Παναμά, Ταϊλάνδη) που αύξησαν κατά μέσο όρο κατά 4,2% τους φόρους μεταβίβαση ακινήτων.

Βρίσκεται επίσης ανάμεσα στα κράτη με τις περισσότερες διαδικασίες για να εγγράψεις μια νέα ιδιοκτησία, καθώς απαιτούνται 11 διαδικασίες περισσότερες από όσες απαιτούνται σε Ερυθραία, Αλγερία, Κατάρ, Λιβερία και Αιθιοπία.
Στη σχετική κατάταξη κατάτασσεται πρώτη στη διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας κατατάσσεται η Σιγκαπούρη και τελευταίο Το Τσάντ.
Η Σιγκαπούρη καταλαμβάνει την 4η θέση στη διεθνή κατάταξη για την έναρξη μιας επιχείρησης, τη 2η θέση στην κατάταξη προστασία επενδυτών, τη 15η θέση στην καταγραφή/ μεταβίβαση ακίνητης περιουσίας, την 6η θέση στην πρόσβαση των επιχειρήσεων στην πίστωση, την 4η θέση της κατάταξης στην πληρωμή φόρων και τη 2η θέση στην ευκολία αναστολή της δραστηριοποίησης μιας επιχείρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...