sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Μέσω αγγελιών «ψάρευε» τα θύματα του

«Πενία τέχνας κατεργάζεται» και υιοθετώντας τη φιλοσοφία του ρητού ένας άγνωστος μέχρι στιγμής άνδρας, κατάφερε να εξαπατήσει δεκάδες πολίτες σε πολλές περιοχές της Ελλάδας , που έπεσαν θύματα της ευφυούς τέχνης που επινόησε.

Εκμεταλλευόμενος την κακή οικονομική συγκυρία και τη δυσχερή θέση στην οποία βρίσκονται εκατοντάδες άτομα αλλά κυρίως επιχειρηματίες διαφόρων κλάδων που μάλιστα αδυνατούν να προχωρήσουν σε σύναψη δανείου με χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και να αντεπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις, έστησε τη δική του, κατά φαντασία παρα-τράπεζα.
Μέσω αγγελιών εφημερίδων σε όλη την Ελλάδα προσπάθησε να προσελκύσει πελατεία, υποσχόμενος δάνεια από 5 έως 20.000 ευρώ. Για να γίνει περισσότερο ελκυστική η προσφορά του στις αγγελίες έκανε σαφές ότι αυτό που δεν κάνουν οι τράπεζες μπορεί να το κάνει εκείνος χωρίς μεγάλες διαδικασίες παρά μόνο με την επίδειξη της ταυτότητας και του ΑΦΜ των ενδιαφερομένων και «ανεξάρτητα δυσμενών στοιχείων», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στην αγγελία του. Βέβαια η ταυτότητα του ίδιου παρέμενε άγνωστη καθώς για πληροφορίες είχε μόνο έναν αριθμό τηλεφώνου.
Στη δελεαστική πρόταση δανεισμού φαίνεται να υπέκυψαν αρκετά άτομα που επικοινώνησαν μαζί του τηλεφωνικά και ζήτησαν οικονομική διευκόλυνση. Ο έξυπνος «τραπεζίτης» με μεγάλη πειθώ για τη δυνατότητα δανεισμού που μπορούσε να παράσχει, ζητούσε από τους ενδιαφερόμενους να του καταθέσουν χρηματικό ποσόν τριακοσίων έως πεντακοσίων ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό που τους υποδείκνυε ώστε να προχωρήσει η διαδικασία δανεισμού μέσα σε λίγες μέρες, όπως υποσχόταν. Λόγω της μεγάλης ανάγκης που προφανώς είχαν οι ενδιαφερόμενοι και λόγω της αγωνία τους να ενισχυθούν οικονομικά, εμπιστεύτηκαν τον «άγνωστο σωτήρα» και προχώρησαν στην κατάθεση του ποσού που τους είχε ζητήσει. Όμως, ακόμα περιμένουν το δάνειο αφού ο δανειστής εξαφανίστηκε παίρνοντας μαζί του και την υπόσχεση, αφού όπως φαίνεται μοναδικός σκοπός του ήταν να συγκεντρώνει στον τραπεζικό του λογαριασμό το όποιο ποσόν μπορούσε μέσα από αυτήν την καλοστημένη απάτη.
Μεταξύ των θυμάτων του είναι τόσο Ηρακλειώτες όσο και Ρεθυμνιώτες οι οποίοι όταν αντιλήφθηκαν την απάτη προσέφυγαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας και κατήγγειλαν το γεγονός. Από την έρευνα που έχει γίνει μέχρι στιγμής φαίνεται να έχει προκύψει ότι πρόκειται για άτομο που διαμένει στην Κεντρική Ελλάδα αφού ο αριθμός λογαριασμού που είχε δώσει τουλάχιστον στους Ρεθυμνιώτες «πελάτες» του εντοπίστηκε σε Τράπεζα της Φιλιππούπολης Λάρισας.
www.2810.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...