sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Θα κολυμπήσει από την Πελοπόννησο στην Κρήτη!


Διάπλους της Μάγχης, ανάβαση στην κορυφή του Εβερεστ, αναβάσεις στο ιαπωνικό ηφαίστειο Φιούτζι, στις Αλπεις και στα Βραχώδη Ορη. Δεν πρόκειται για τα επιτεύγματα ενός υπεραθλητή αλλά ενός... κανονικού γιατρού. Κατά συνέπεια, ο κ. Γεώργιος-Ιωάννης Τσιάνος είναι μάλλον ξεχωριστή περίπτωση. Και διόλου παράξενα, την προσεχή Πέμπτη 7 Οκτωβρίου θα επιχειρήσει
τον επόμενο άθλο του, ο οποίος θα είναι κολυμβητικός. Στόχος του είναι να διασχίσει κολυμπώντας την απόσταση από τη Νεάπολη Λακωνίας ως τον Μπάλο Κισσάμου. Από τη Λακωνία ως την Κρήτη, δηλαδή, για όποιον ακόμη δεν κατάλαβε το μέγεθος. Για χόμπι; Οχι μόνο. Ο κ. Τσιάνος έχει ιερό σκοπό, αυτόν της αφύπνισης και της προβολής της εθελοντικής οργάνωσης «Ορίζοντες», η οποία ασχολείται με την περίθαλψη παιδιών και ενηλίκων με καρκίνο. Ο κολυμβητικός υπερμαραθώνιος του κ. Τσιάνου έχει ως στόχο να προβάλει το έργο της οργάνωσης και να βοηθήσει στην εξάπλωσή του. «Τέτοιες πρωτοβουλίες βοηθούν τους στόχους μας όπως είναι η ανέγερση του ξενώνα Ηοspice στα Χανιά, έναν ξενώνα που θα φιλοξενεί καρκινοπαθείς σε τελικό στάδιο» λέει η κυρία Αργυρώ Δρακάκη, κοινωνική λειτουργός που συμμετέχει στους «Ορίζοντες». «Το έργο αυτή τη στιγμή φαίνεται να έχει κολλήσει στην πατροπαράδοτη ελληνική γραφειοκρατία. Ελπίζω με τη συμβολική κίνηση του κ. Τσιάνου, καθώς και άλλες παρόμοιες πρωτοβουλίες που προγραμματίζονται, οι αρχές και οι πολίτες να ευαισθητοποιηθούν» συμπληρώνει.

Ο κ. Τσιάνος προετοιμάζεται επί σχεδόν δύο χρόνια καθημερινώς για την κολυμβητική του προσπάθεια των 54 ναυτικών μιλίων. Είναι γιατρός- φυσιολόγος και, όπως λέει στους ανθρώπους που στηρίζουν τις προσπάθειές του, μέσα από τέτοιου είδους εγχειρήματα επιχειρεί την εξερεύνηση και των ανθρώπινων ορίων. Εχει ήδη εξερευνήσει άλλωστε τα δικά του. Το 2000 πέτυχε τον διά πλου της Μάγχης σημειώνοντας την καλύτερη ελληνική επίδοση ως σήμερα, ενώ το 2004 έγινε ο πρώτος συμπατριώτης μας που πάτησε την υψηλότερη κορυφή του κόσμου στο όρος Εβερεστ. Ρεκόρ απίστευτα, αν σκεφθεί κανείς ότι μόλις δύο άνθρωποι σε όλον τον κόσμο έχουν καταφέρει να συνδυάσουν τα δύο αυτά επιτεύγματα.

Γεννημένος στην Αθήνα το 1976, σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Βerkeley της Καλιφόρνιας και συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Αγγλία αποκτώντας διδακτορικό τίτλο στη Σκωτία. Εχει ειδικευθεί στην ανθρώπινη Ιατρική Φυσιολογία σε Αντίξοες Περιβαλλοντικές Συνθήκες, ενώ πλην της Ιατρικής σημαντικό κομμάτι της ζωής του αποτελεί ο αθλητισμός. Ηταν πρωταθλητής κολύμβησης με τους συλλόγους των Τρικάλων και του Ολυμπιακού, ενώ περιλαμβάνεται στους αθλητές με σημαντικές επιτυχίες στον χώρο της υπερμαραθώνιας κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης. Για να καλύψει τα 54 μίλια της διαδρομής ο κ. Τσιάνος θα μείνει συνεχώς στο νερό για περισσότερες από 30 ώρες. Στην προσπάθειά του θα συνοδεύεται από ένα καταμαράν στο οποίο θα επιβαίνουν ο προπονητής του κ. Νίκος Ρεπανάς, καθώς και γιατρός που θα παρακολουθεί την εξέλιξη της υγείας του έλληνα υπεραθλητή.

www.cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...