sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Γ. Παπανδρέου: «Όχι σε νέα μέτρα»






Δεν πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα και δεν θα επηρεαστούν οι οικονομικοί στόχοι της κυβέρνησης, παρά την αναθεώρηση προς τα πάνω του ελλείμματος, διαβεβαίωσε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Διαβεβαίωση που είναι βέβαια «σχετική», καθώς ως γνωστόν το σχέδιο του προϋπολογισμού του 2011 περιλαμβάνει νέα μέτρα, ορισμένα εκ των οποίων αποτελούν δυσβάσταχτα «χαράτσια».

"Παρά τις νέες διορθώσεις της Eurostat, θα κατακτήσουμε τους στόχους που θέσαμε φέτος για το έλλειμμα και δεν θα χρειαστεί να πάρουμε μέτρα που θα επιβαρύνουν περαιτέρω τον Έλληνα πολίτη" δήλωσε ο πρωθυπουργός ο οποίος πρόσθεσε:

"Τις πιο επώδυνες αποφάσεις τις έχουμε πάρει", είπε αλλά πρόσθεσε: "Ο συναγερμός δεν έχει λήξει! Το 2011 είναι το δεύτερο κρίσιμο ημίχρονο."

«Είμαστε σε εντυπωσιακά καλό δρόμο, θα πετύχουμε όμως μόνο με την αφοσίωση» τόνισε ακόμη ο πρωθυπουργός εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι όχι μόνο το 2013 θα είναι η τελευταία χρονιά της ύφεσης αλλά και ότι από το 2011 θα αρχίσει η Ελλάδα να δρέπει τους καρπούς της προσπάθειας. «Μπράβο για όλες τις προσπάθειες. Στον πολίτη ανήκουν τα εύσημα» συμπλήρωσε.

'' Είμαστε αποφασισμένοι να πετύχουμε και το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω'', τόνισε ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος ευχαρίστησε και απένειμε τα εύσημα στον ελληνικό λαό για τις προσπάθειες που έχει καταβάλει, παρά το γεγονός ότι αρκετοί από τους Έλληνες υποφέρουν.

Ο πρωθυπουργός στην αρχή της ομιλίας του, έκανε λόγο για ψεύδη, αδιαφάνεια, απόκρυψη της αλήθειας, ασυνέπεια και «κουτοπονηριά» από την πλευρά της ΝΔ, όταν ήταν στην εξουσία, «χαρακτηριστικά που σπίλωσαν την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό», όπως ισχυρίσθηκε.

Ο κ. Παπανδρέου, απάντησε και στις κατηγορίες που του απευθύνουν για τη φράση "υπάρχουν χρήματα", που είχε χρησιμοποιήσει προεκλογικά. ''Χρήματα υπήρχαν'', είπε ο κ. Παπανδρέου, ''αλλά ξοδεύτηκαν στα Βατοπέδια, στα δομημένα ομόλογα, στην κομματική σπατάλη, στις παχυλές αμοιβές των μελών των διαφόρων επιτροπών, στους αγροφύλακες, κλπ.''

Την αξιωματική αντιπολίτευση κατηγόρησε επίσης ότι αύξησε το έλλειμμα και το χρέος και ότι ακόμα και σήμερα ζητάει από την νυν κυβέρνηση να αποκρύψει στοιχεία. Αναρωτήθηκε ακόμα γιατί ο κ. Σαμαράς δεν έλεγε στον κ. Καραμανλή την «μαγική συνταγή» για μηδενισμό του ελλείμματος. "Η νέα ηγεσία της ΝΔ", τόνισε, "γέρασε πρόωρα, γιατί ανέλαβε την υπεράσπιση μιας προηγούμενης αποτυχημένης ηγεσίας".

Επανειλημμένα, όπως είπε, είχε ζητήσει από τον κ। Καραμανλή να ενημερώσει τον ελληνικό λαό ποια είναι η πραγματική κατάσταση της οικονομίας, αλλά εκείνος αδιαφόρησε.

πηγή:STIFORA

1 σχόλιο:

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...