sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

“Έφυγε” ο “κίνδυνος” Ακούκου των 130 γάμων, 85 διαζυγίων, 300 παιδιών


Στην Κένυα το όνομά του έγινε μύθος! Αν υπήρχε χρυσό μετάλλιο ή άλλο βραβείο για την πολυγαμία, αυτός θα ήταν ο αδιαφιλονίκητος κάτοχός του. Ο λόγος για τον Akuku, τον επονομαζόμενο “κίνδυνο”, που έφυγε από τη ζωή υπερ-πλήρης ημερών και εμπειριών στις 3 Οκτωβρίου, σε ηλικία 92 ετών, έχοντας συνάψει 130 γάμους και έχοντας αποκτήσει 300 παιδιά.

Ο ίδιος ήταν ούτως ή άλλως φαινόμενο, καθώς έζησε 92 χρόνια, σε
μία χώρα που το μέσο όρο ζωής δεν ξεπερνά τα 54 χρόνια.
“Με φωνάζουν 'Κίνδυνο", επειδή προκαλώ φόβο στους άνδρες. Καμία γυναίκα δεν μπορεί να μου αντισταθεί. Ήμουν ανέκαθεν όμορφο αγόρι, ήξερα πώς να ντύνομαι και πώς να μιλάω στις γυναίκες. Έχω μαγνήτη!”, είπε κάποτε.
Στην Κένυα, χώρα ως επί το πλείστον χριστιανική, η πολυγαμία δεν επιτρέπεται από το Σύνταγμα, ωστόσο αντιμετωπίζεται με ανοχή στο πλαίσιο των φυλών και των εθιμικών νόμων και από ό,τι φαίνεται, στην περίπτωση του Ακούκου, υπήρχε μεγάλη “ελαστικότητα”.
Σε ηλικία 22 ετών λέγεται ότι ήδη είχε 5 συζύγους, ενώ μεταξύ 1939 και 1992, παντρεύτηκε περισσότερες από 130 φορές, απέκτησε ούτε λίγο ούτε πολύ 300 παιδιά και πήρε διαζύγιο περισσότερες από 80 φορές.
“Χώρισα όσες από τις συζύγους μου δε φέρονταν σωστά”, είχε δηλώσει παλιότερα σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Daily Nation.
Ο Ακούκου υπήρξε ευγενής άνθρωπος, με καλή αίσθηση του χιούμορ, μέχρι το τέλος της ζωής του. Θυμόταν τα ονόματα και των 300 παιδιών του και μπορούσε να πει σε οποιοδήποτε ποια ήταν η μητέρα του, ενώ ενδιαφέρθηκε και φρόντισε για τη μόρφωσή τους.
Από τις προίκες των γάμων κάθε κόρης του, έχτισε μια εκκλησία και δύο σχολεία για τα παιδιά του, ώστε να παρακολουθεί στενά την εκπαίδευσή τους.
Ο Ακούκου, αποδείχτηκε εκτός από καλός οικογενειάρχης και καλός επιχειρηματίας!
Παρότι ήταν σχεδόν αγράμματος, ίδρυσε τη δική του μεταφορική εταιρεία με μικρά λεωφορεία, ενώ αγόρασε γη και κοπάδια τα οποία εμπορευόταν.
Στην Κένυα, έχαιρε το σεβασμό όλων, ενώ τις συμβουλές του ζητούσαν ακόμα κι οι πολιτικοί της χώρας, που δεν μπορούσαν να παραβλέψουν τη βαρύτητα της οικογένειάς του.
www.cosmo.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...