sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

"Δυτικό κατασκεύασμα" η Αλ Κάιντα

Ο πρωθυπουργός της Υεμένης, Αλί Μουγιαουάρ δήλωσε το Σάββατο ότι η Αλ Κάιντα είναι ένα "δυτικό κατασκεύασμα" και δεν έχει δημιουργηθεί στη χώρα του, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο Saba. "Η Αλ Κάιντα είναι μια δυτικής κατασκευής οργάνωση" δήλωσε μιλώντας σε πρεσβευτές της Ασίας και αφρικανικών κρατών.

Η οργάνωση αυτή "δεν έχει δημιουργηθεί σε καμία περίπτωση στην Υεμένη και όλα αυτά προέρχονται από αυτούς που επιθυμούν να κατηγορήσουν διεθνώς τη χώρα μας" ανέφερε ο πρωθυπουργός, με βάση το πρακτορείο Saba.

Η Υεμένη επιχειρεί να αλλάξει την εικόνα της μετά από τις έντονες πιέσεις που δέχεται από τις ΗΠΑ και δυτικές χώρες που ζητούν να πατάξει την τρομοκρατική οργάνωση της Αλ Κάιντα κυρίως ύστερα από τα αποτυχημένες τρομοκρατικές απόπειρες με πακέτα-βόμβες που ανακαλύφθηκαν σε αεροπορικές πτήσεις με προορισμό το Σικάγο.

Η Αλ Κάιντα ανέλαβε την Παρασκευή την ευθύνη των ενεργειών αυτών με ανακοίνωσή της μέσω του Ιντερνετ.

Σϋμφωνα με το πρακτορείο Saba ο πρωθυπουργός της χώρας ζήτησε από τη διεθνή κοινότητα να υποστηρίξει τις προσπάθειες της Υεμένης να πατάξει την τρομοκρατία.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών της Υεμένης, Μουταχάρ αλ-Μάσρι που μετείχε στη συνάντηση, ανέφερε ότι τα περισσότερα μέλη της ΑλΚάιντα στην Υεμένη δνε πολίτες της χώρας του.

"Εχουν γεννηθεί και μεγαλώσει σε άλλες χώρες και ήρθαν στην Υεμένη για να ενισχύσουν την τρομοκρατία" είπε αφήνοντας να εννοηθεί ότι προέρχονται από την γειτονική Σαουδική Αραβία.

i-reportergr.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...