sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Πρόσθετα μέτρα για το 2011 ζητάει ο Γιούνκερ


Να επιμείνει στην προώθηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και να πάρει νέα μέτρα για την επίτευξη των στόχων της το 2011 καλεί την Ελλάδα ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Μέσα σε όλα αυτά, χαρακτηρίζει αξιόπιστο το αυστηρό πρόγραμμα αναδιάρθρωσης των δημοσίων οικονομικών που εφαρμόζει η χώρα.

«Το αυστηρό πρόγραμμα που εφαρμόζει η ελληνική κυβέρνηση είναι αξιόπιστο» δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες, ο Πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ο οποίος αναφέρθηκε και στην ανάγκη λήψης πρόσθετων μέτρων για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων.

Όπως ανέφερε «δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας» καθώς οι ελληνικές αρχές είναι αποφασισμένες να σεβαστούν το πρόγραμμα σταθερότητας που έχουν βάλει οικονομίας.

Τέλος, για ακόμα μία φορά, εξέφρασε την ικανοποίηση του για τις προσπάθειες της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας να μειώσουν τα δημοσιονομικά τους ελλείμματα.

Yπέρ της έκδοσης ευρωομολόγου

"Ας σκεφθούμε, λοιπόν, την έκδοση ευρωομολόγων, θα το ήθελα αυτό" ανέφερε ο Γιούνκερ. Τα κοινά ομόλογα θα διασφαλίζουν το ευρώ, τόνισε, σε περίπτωση νέων κρίσεων.

Αυτή η κίνηση θα είχε το αποτέλεσμα τα μέλη της ευρωζώνης να έχουν στο εξής κοινό χρέος "κι ο δανεισμός γιά κράτη όπως η Πορτογαλία, η Ιρλανδία κι η Ελλάδα θα ήταν ευχερέστερος" ξεκαθάρισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...