sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

50.000 μετατάξεις στο δημόσιο: ποιοι φεύγουν


Αναβρασμός επικρατεί στο Δημόσιο, καθώς περισσότεροι από 50.000 υπάλληλοι παίρνουν το δρόμο της μετάταξης, βάσει των ρυθμίσεων για συγχωνεύσεις-καταργήσεις υπηρεσιών. Ποιοι υπάλληλοι μετακινούνται;
Ήδη 17.000 υπάλληλοι των νομαρχιών αναμένουν τα «φύλλα πορείας» για να μετακινηθούν υποχρεωτικά προς τις νεοσύστατες περιφερειακές αυτοδιοικήσεις και τους δήμους. Επίσης, περισσότεροι από 20.000 υπάλληλοι των
δημοτικών επιχειρήσεων και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) θα υποχρεωθούν να εργαστούν σε διαφορετικές υπηρεσίες μετά τον «Καλλικράτη».
Σε περίπου 5.000 υπολογίζονται οι υπάλληλοι που θα κληθούν να στελεχώσουν τις επτά υπό σύσταση κρατικές διοικήσεις, ενώ περισσότεροι από 700 υπάλληλοι αναμένουν στο ακουστικό τους μετά την ψήφιση του «νόμου Πάγκαλου» για τη συγχώνευση-κατάργηση οργανισμών του Δημοσίου και περίπου 2.500 υπάλληλοι των ΔΕΚΟ (1.000 του ΟΣΕ και 1.480 της Ολυμπιακής) μετατάσσονται από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Η κατάσταση αυτή δημιουργεί ένα εκρηκτικό μείγμα, το οποίο καθιστούν επικίνδυνο οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, η πολυπλοκότητα του υφιστάμενου καθεστώτος των μετατάξεων και οι ελλείψεις του κράτους.
Χαρακτηριστικό του κλίματος που δημιουργείται είναι η περίπτωση της Ολυμπιακής, η μετάταξη προσωπικού της οποίας δεν έχει ολοκληρωθεί περίπου ενάμιση χρόνο μετά την ψήφιση του Ν. 3717/08, με αποτέλεσμα το Δημόσιο να καταβάλλει τις αποδοχές σε περίπου 1.500 εργαζομένους οι οποίοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον να μεταταγούν και δεν συνταξιοδοτήθηκαν. Το τακτικό προσωπικό των εταιρειών Ολυμπιακές Αερογραμμές ΑΕ, Ολυμπιακή Αεροπορία- Υπηρεσίες ΑΕ και Ολυμπιακή Αεροπλοΐα ΑΕ θα έπρεπε να μεταφερθεί με την ίδια σχέση εργασίας σε υπηρεσίες του Δημοσίου ύστερα από αίτησή του.
Η ίδια διαδικασία αναμένεται να ακολουθηθεί και για περίπου 1.000 εργαζομένους του ΟΣΕ, οι οποίοι θα μετακινηθούν κυρίως στους ΟΤΑ. Το προσωπικό των ΟΤΑ ωστόσο βρίσκεται ήδη σε αναβρασμό λόγω των μαζικών μετατάξεων που προβλέπονται με βάση τον «Καλλικράτη». Οι υπάλληλοι που θα μεταφερθούν στους δήμους απασχολούνται σήμερα στις πολεοδομίες, στις υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας, σε υπηρεσίες Υγείας και δημόσιας υγιεινής, σε υπηρεσίες Παιδείας και εμπορίου.
Οι υπάλληλοι όλων των άλλων υπηρεσιών των νομαρχιών θα μεταφερθούν στις υπό σύσταση 13 αυτοδιοικητικές περιφέρειες, στις οποίες μεταφέρονται και οι αρμοδιότητες τις οποίες επιτελούν, όπως είναι τα αναπτυξιακά προγράμματα, ο τουρισμός κτλ. Και από τις περιφέρειες όμως θα υπάρξουν μετακινήσεις προσωπικού κυρίως προς τις επτά υπό σύσταση κρατικές διοικήσεις. Το προσωπικό αυτό απασχολείται σήμερα σε υπηρεσίες, όπως είναι η μετανάστευση, η προστασία των δασών κ.ά., οι οποίες δεν μπορούν να μεταφερθούν την Αυτοδιοίκηση.
fimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...