sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

16χρονη - τρόφιμος Ιδρύματος με σύφιλη στο Νοσοκομείο Ρίου

Σοκ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, όπου ένα ανήλικο κορίτσι από ίδρυμα νοσηλεύεται με σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα.
Οπως γράφει σήμερα η εφημερίδα "Κόσμος της Πάτρας", πρόκειται για μια 16χρονη, οικότροφο ιδρύματος της ευρύτερης περιοχής, που νοσηλεύεται με σύφιλη επί μέρες στη Δερματολογική Κλινική του νοσοκομείου. Πρόκειται για
μια ιστορία που έχει συγκλονίσει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς εκτιμάται βάσιμα ότι το κορίτσι είτε έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης είτε παρασύρθηκε σε μια ανάρμοστη σχέση με άτομο που της μετέδωσε είτε συνειδητά είτε εν αγνοία του το σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το γεγονός ότι ένα 16χρονο κορίτσι από ίδρυμα προσεβλήθη από σύφιλη γεννά πολλά ερωτηματικά.
* Πώς κόλλησε το κορίτσι σύφιλη;
* Αυτό έγινε εντός του ιδρύματος ή μήπως εκτός του ιδρύματος σε μια από τις εξόδους της 16χρονης;
Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, πρόσφατα η 16χρονη είχε βγει από το ίδρυμα και είχε επισκεφθεί στενό συγγενικό της πρόσωπο. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι κάπου εκεί θα πρέπει να αναζητηθεί η αιτία. Ωστόσο, από μόνη της η είδηση συγκλονίζει και προκαλεί, επαναλαμβάνουμε, πολλά ερωτηματικά.
Επιπλέον, επιβάλλεται, αν μη τι άλλο, η επέμβαση των αρμόδιων Αρχών, που πρέπει να αναζητήσουν, εντός και εκτός ιδρύματος, πώς η ανήλικη προσεβλήθη από την συγκεκριμένη νόσο.

«Δεν υπάρχει ένας εισαγγελέας;»
Αναγνώστρια του «Κόσμου», που είδε τη 16χρονη νοσηλευόμενη αγανάκτησε και αντέδρασε ανθρώπινα: «Μα καλά, δεν υπάρχει ένας εισαγγελέας; Πού είναι ένας εισαγγελέας ανηλίκων;»
Τώρα που ο «Κόσμος» αποκαλύπτει το συγκλονιστικό γεγονός, καλείται εκ των πραγμάτων να παρέμβει.
Σπάνια -πλέον- η ασθένεια
Σημειώνεται ότι η σύφιλη συμπεριλαμβάνεται στα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, τα οποία μεταδίδονται με κάθε μορφή σεξουαλικής επαφής, Ως καλύτερη προφύλαξη θεωρείται η χρήση προφυλακτικού σε κάθε σεξουαλική επαφή. Πριν από πολλά χρόνια, και πολύ πριν από την εμφάνιση των αντιβιοτικών, η σύφιλη ήταν θανατηφόρα. Σήμερα η θεραπεία της είναι εύκολη και ριζική με αντιβιοτικά, φτάνει να γίνει εγκαίρως η διάγνωση.
Στην Ελλάδα η σύφιλη υποτίθεται πως είναι σπάνιο νόσημα (μερικές δεκάδες είναι τα δηλωμένα κρούσματα από το 1998 μέχρι σήμερα σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛ), αλλά τα στοιχεία είναι ελλιπέστατα, αφού η διαδικασία δήλωσης των περιστατικών είναι αδιανόητα γραφειοκρατική και πολλά νοσοκομεία δεν τα δηλώνουν.
dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...