sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Αιωνόβια παρθένα ετών…107!





Έχετε σκεφτεί ποτέ τι θα μπορούσατε να κάνετε για να ζήσετε περισσότερα χρόνια σε τούτο τον μάταιο κόσμο;;; Την συνταγή της μακροζωίας έρχεται να μας αποκαλύψει μια δεσποινίς ετών… 107 που ακούει στο όνομα Clara Meadmore και αποτελεί τη γηραιότερη Βρετανίδα… παρθένα! Η ίδια αποκαλύπτει πως καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής της δεν ένιωσε την ανάγκη ή την επιθυμία να συνευρεθεί ερωτικά με κανέναν και εκεί αποδίδει τη μακροζωία της.

Η υπεραιωνόβια κα Meadmore, δηλώνει περήφανη για την επιλογή της και ξεκαθαρίζει πως ήταν “πολύ απασχολημένη”, ώστε να έχει ερωτικές σχέσεις, για τις οποίες ούτως ή άλλως πίστευε, ότι ήταν “πολύ κακό για το τίποτα” ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως η απόφασή της δεν έχει σχέση με τις σεξουαλικές τις προτιμήσεις καθώς δεν είναι ομοφυλόφιλη.

“Ποτέ δεν είχα φίλο και ποτέ δε με απασχόλησε να έχω. Όταν ήμουν κορίτσι, για να έχεις ερωτική επαφή, έπρεπε να παντρευτείς κι εγώ δεν ήθελα. Είχα μόνο πλατωνικές σχέσεις με άνδρες, αλλά ποτέ δεν ένιωσα την ανάγκη να τις προχωρήσω τόσο, ώστε να φτάσουν στο γάμο”.

Οι ολοκληρωμένες σχέσεις στην εποχή της ήταν συνώνυμες με το γάμο και η ίδια, γνωρίζοντας ότι θα παραμείνει ελεύθερη από την ηλικία των 12 ετών της, αφού δεν ήθελε να “τακτοποιηθεί”, αφοσιώθηκε αποκλειστικά στο να κερδίζει τα προς το ζην.

Η κα Meadmore γεννήθηκε το 1903 στη Γλασκόβη, δύο χρόνια μετά το θάνατο της βασίλισσας Βικτόρια και θυμάται πολύ καλά τη βύθιση του Τιτανικού, αλλά και τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η οικογένειά της μετανάστευσε στην Αίγυπτο, τον Καναδά και τέλος στη Νέα Ζηλανδία, όταν εκείνη ήταν 7 ετών, ωστόσο, στα 20 της αποφάσισε να επιστρέφει μόνη της στη Βρετανία, έχοντας συγκεντρώσει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό για την εποχή, των 500 λιρών.

Εργάστηκε ως γραμματέας και οικιακή βοηθός για να συντηρεί τον εαυτό της, ενώ εκμεταλλεύτηκε τις γραμματειακές γνώσεις της και για να εργαστεί στο στρατό. Κι αν αναρωτιέστε πως γέμιζε τον ελεύθερο χρόνο της, η ίδια απαντά πως είχε την ευκαιρία να αποκτήσει κάποια χόμπι όπως περπάτημα, διάβασμα, κηπουρική και μαγειρική.

Τα γενέθλιά της για τη συμπλήρωση 107 χρόνων ζωής, τα γιόρτασε στον οίκο ευγηρίας όπου ζει, στο Cornwall, με λίγους φίλους και ένα ποτήρι από το αγαπημένο της κρασί, ενώ δέχτηκε και τις ευχές της Βασίλισσας Ελισάβετ, η οποία της έστειλε κάρτα.

Λέτε να είναι αυτό τελικά το μυστικό της μακροζωίας;; Κι αν είναι αυτό αξίζει να αρνηθούμε τις επίγειες απολαύσεις για μια ζωή γεμάτη εγκράτεια και καταπίεση;; Η απόφαση δική σας...πηγή:ΣΤΗ ΦΟΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...