sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Συντριβή αεροσκάφους στην Κούβα


 
Δεν υπάρχουν επιζώντες ανάμεσα στους 68 επιβαίνοντες στο κουβανικό αεροσκάφος που συνετρίβη σήμερα στην κεντρική Κούβα. Η επίσημη ιστοσελίδα ενημέρωσης Cubadebate.cu. δημοσίευσε χωρίς
άλλα σχόλια "τον κατάλογο με τα ονόματα των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα του ATR-72-212".
Εξήντα ένας επιβάτες--ανάμεσα τους αρκετοί ξένοι από δέκα χώρες--και επτά μέλη του πληρώματος βρίσκονταν στο αεροσκάφος της κρατικής αεροπορικής εταιρίας AeroCaribbean που εκτελούσε την πτήση Σαντιάγο δε Κούβα-Αβάνα. Συγκεκριμένα, δεκαεπτά πολίτες χωρών της Λατινικής Αμερικής--εννιά Αργεντινοί, επτά Μεξικανοί και ένας από τη Βενεζουέλα--και δέκα Ευρωπαίοι, οι τρεις Ολλανδοί ήταν ανάμεσα στους επιβαίνοντες. Επίσης στο αεροπλάνο επέβαιναν ένας Γάλλος, ένας Ισπανός, δύο Αυστριακοί, δύο Γερμανοί και ένας Ιταλός, καθώς και ένας Ιάπωνας, ενώ οι υπόλοιποι επιβάτες ήταν Κουβανοί.
Τα συνεργεία διάσωσης έχουν ήδη αρχίσει να ανασύρουν πτώματα από τα συντρίμμια του αεροσκάφους, το οποίο συνετρίβη στις 05:42 τοπική ώρα, αφού πρώτα είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου. Αμέσως μετά χάθηκε κάθε επαφή με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.
Οι διασώστες αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν εκσκαφείς για να περάσουν μέσα από την πυκνή βλάστηση και να φτάσουν το αεροσκάφος κοντά στην πόλη Γκουασιμάλ της επαρχίας Σάνκτι Σπίριτους.
Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως το αεροπλάνο έκανε "απότομους ελιγμούς" πριν πέσει στο έδαφος, μετέδωσε η εφημερίδα Escambray στην ηλεκτρονική της έκδοση.
Σε κατάσταση συναγερμού τέθηκαν νοσοκομεία και ιατρικές υπηρεσίες της περιοχής, περίπου 340 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Αβάνας, αλλά αργότερα ενημερώθηκαν πως δεν αναμένεται να υπάρχουν επιζώντες.


protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...