sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Στόχος των βομβιστών ο... Σαρκοζί και πρεσβείες





Τον πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί είχαν βάλει στο στόχαστρο οι δύο ύποπτοι που συνελήφθησαν στο Παγκράτι, την ώρα που, σύμφωνα με την αστυνομία, εκτελούσαν τετραπλή βομβιστική επίθεση. Οι άλλοι τρεις στόχοι τους ήταν οι πρεσβείες του Βελγίου, του Μεξικού και της
Ολλανδίας.

Στα δύο δέματα- βόμβες που βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων (στον σάκο τους) αποστολείς ήταν, για την πρεσβεία του Βελγίου, η ανθρωπιστική οργάνωση "Action Aid" και σε αυτήν προς την πρεσβεία της Ολλανδίας, αποστολέας ήταν ο Θεόδωρος Πάγκαλος.


Ο ένας εκ των δύο συλληφθέντων, Παναγιώτης Αργυρός

Οι δύο δράστες, Παναγιώτης Αργυρός και Γεράσιμος Τσάκαλος, ηλικίας 22 και 24 ετών, συνελήφθησαν μετά την έκρηξη παγιδευμένου δέματος σε γραφείο ταχυμεταφορών στο Παγκράτι, από την οποία τραυματίστηκε ελαφρά μία υπάλληλος της εταιρείας, η οποία διακομίστηκε σε νοσοκομείο με εγκαύματα στα χέρια.


Ο δεύτερος εκ των συλληφθέντων, Γεράσιμος Τσάκαλος

Οι συλληφθέντες φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα, έφεραν περούκες και τζόκεϊ και, σύμφωνα με την αστυνομία, κρατούσαν πιστόλια Glock των 9 mm, με 3 και 2 γεμιστήρες αντίστοιχα. Στα εργαστήρια της αντιτρομοκρατικής, όπου αργά το βράδυ άρχισε και η βαλλιστική έρευνα, διερευνάται το ενδεχόμενο τα πιστόλια αυτά να έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν, στις ενέργειες της οργάνωσης "Σέχτα Επαναστατών", ιδιαίτερα δε στην υπόθεση της δολοφονίας του Σωκράτη Γκιόλια.

Ένας εκ των συλληφθέντων, αναφέρει η αστυνομία, είναι καταζητούμενος για υπόθεση σχετιζόμενη με την οργάνωση της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» και εις βάρος του υπάρχει δικογραφία για τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού σε λεωφορείο της ΕΘΕΛ στην Ηλιούπολη.

Κύκλοι της ΕΛ.ΑΣ. κάνουν λόγο για πολύ σοβαρή υπόθεση που παραπέμπει ευθέως στην δολοφονία του υπασπιστή του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Γιώργου Βασιλάκη, με επιστολή-βόμβα, το περασμένο καλοκαίρι.

Ωστόσο, εκτιμούν ότι η ισχύς των εκρηκτικών μηχανισμών ήταν περιορισμένη και δεν μπορούσε να προκαλέσει θανάσιμο τραυματισμό, όμως, συνεχίζουν, εάν η συνδεσμολογία της πρώτης βόμβας δεν ήταν πρόχειρη, τότε, πιθανότατα και τα τέσσερα δέματα θα αποστέλλονταν κανονικά στους παραλήπτες.



Τα λάθη των βομβιστών

Όπως αναφέρουν κύκλοι της ΕΛ.ΑΣ., η σύλληψη των δύο δραστών οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε παιδαριώδη λάθη που οι ίδιοι διέπραξαν κατά την διάρκεια της επιχείρησης. Το σοβαρότερο λάθος ήταν η πρόχειρη συνδεσμολογία, η κακή μεταμφίεση και ο κακός σχεδιασμός της επιχείρησης.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα διοχετεύει η αστυνομία στους αστυνομικούς συντάκτες:

- Το πακέτο-βόμβα παρέδωσε στην οδό Αστυδάμαντος 71 ο 22χρονος, ο οποίος είχε ξαναπάει την περασμένη Τετάρτη στην εταιρεία Swift για να ρωτήσει τις διαδικασίες αποστολής δεμάτων με την ίδια μεταμφίεση κάτι που έκανε εντύπωση στην υπάλληλο, η οποία τον αναγνώρισε ως το ίδιο άτομο σήμερα.

- Ενώ το παγιδευμένο πακέτο που παρέδωσαν στην εταιρεία Swift είχε ήδη εκραγεί, και ενώ η αστυνομία είχε ήδη ειδοποιηθεί, οι δύο δράστες συνέχισαν την «διανομή» των πακέτων, στην εταιρεία ACS τα γραφεία της οποίας βρίσκονται σε απόσταση μόνο 500 μέτρων από το σημείο της έκρηξης.

Η κυκλοφορία έχει είχε διακοπεί σε όλους τους δρόμους πίσω από το ξενοδοχείο Caravel, μεταξύ των οδών Ριζάρη και Βασιλέως Κωνσταντίνου
Η κυκλοφορία έχει είχε διακοπεί σε όλους τους δρόμους πίσω από το ξενοδοχείο Caravel, μεταξύ των οδών Ριζάρη και Βασιλέως Κωνσταντίνου
- Όταν ο ένας εξ αυτών μπήκε στο κατάστημα της ACS για να παραδώσει το δεύτερο παγιδευμένο δέμα, δεν απάντησε στις επίμονες ερωτήσεις του υπαλλήλου για το ποιός είναι ο αποστολέας. Αντ΄ αυτού βγήκε έξω από το κατάστημα και άρχισε να μιλάει στο κινητό του. Επιστρέφοντας αρνήθηκε να δηλώσει αποστολέα και δήλωσε ότι θα δώσει μόνο ένα τηλέφωνο. Το γεγονός, σε συνδυασμό με την κακή μεταμφίεση και τα γάντια που φορούσε ο δράστης χωρίς αυτό να δικαιολογείται από τον καιρό, πανικόβαλαν τον υποψιασμένο υπάλληλο, ο οποίος ειδοποίησε την αστυνομία δίνοντας πλήρη περιγραφή του δράστη.

- Κάθε πρώτη του μηνός υπάρχουν αυξημένες περιπολίες της αστυνομίας σε όλο το λεκανοπέδιο, επειδή λόγω πληρωμών που συνήθως γίνονται στις αρχές του μήνα, συνήθως γίνονται πολλές ληστείες. Τη Δευτέρα το πρωί είχαν γίνει δύο ληστείες, μία στην Παλλήνη και μία στο Περιστέρι και η αστυνομική κινητοποίηση ήταν μεγάλη σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο.

Τα γεγονότα

Όλα ξεκίνησαν όταν στις 11.40 το μεσημέρι ένας νεαρός παρέδωσε ένα πακέτο σε γραφείο εταιρείας ταχυμεταφορών Swift στην οδό Αστυδάμαντος 71. Ο νεαρός έφυγε βιαστικά χωρίς να περιμένει την απόδειξη και, όταν η υπάλληλος που παρέλαβε το δέμα επιχείρησε να το ταξινομήσει, αυτό εξερράγη, τραυματίζοντάς την ελαφρά στα δάκτυλα.

Η αστυνομία ξεκίνησε αμέσως ανθρωποκυνηγητό βασιζόμενη κυρίως στην περιγραφή του αγνώστου που παρέδωσε το δέμα και στα πλάνα από την κάμερα ασφαλείας του καταστήματος. Στην συνέχεια οι δράστες κατευθύνθηκαν προς τα γραφεία της εταιρείας ACS για να παραδώσουν το δεύτερο δέμα, και εκεί όμως κίνησαν τις υποψίες των υπαλλήλων.

Λίγο αργότερα, ο δράστης εντοπίστηκε στην οδό Ριζάρη από άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που είχαν στο εντωμεταξύ κινητοποιηθεί, συνοδευόμενος από ένα δεύτερο άτομο. Κοντά σε στάση λεωφορείου οι αστυνομικοί βρήκαν ένα ύποπτο σακίδιο, το οποίο απεδείχθη ότι περιείχε άλλα δύο παγιδευμένα δέματα.

Όπως υποστηρίζει η αστυνομία, ο ένας δήλωσε ότι είναι «πολιτικός κρατούμενος» και «αντάρτης πόλης» και αρνήθηκε να μιλήσει ή να δώσει τα στοιχεία του, ενώ για ο δεύτερος φέρεται να είπε:

«Πρόσεχε γιατί το πακέτο είναι παγιδευμένο. Μην το ανοίγεις γιατί θα γίνει έκρηξη» λένε οι αστυνομικοί ότι τους προειδοποίησε ένας εκ των συλληφθέντων.

Υπάλληλος του καταστήματος, μιλώντας στη zougla.gr, αναφέρει ότι «ένας κύριος που φορούσε γυαλιά ηλίου και μιλούσε ελληνικά, παρέδωσε ένα δέμα με προορισμό την Ολλανδία και έφυγε βιαστικά χωρίς να ζητήσει απόδειξη».

Όπως υποστηρίζει ο υπάλληλος, ο άνδρας ήταν εμφανώς μεταμφιεσμένος και συμπληρώνει ότι αντελήφθη αμέσως ότι αυτός φορούσε περούκα.

Και τα τρία παγιδευμένα δέματα εξουδετερώθηκαν με ελεγχόμενη έκρηξη από πυροτεχνουργούς της ΕΛ.ΑΣ., ενώ ερευνάται τυχόν ύπαρξη και άλλων παγιδευμένων πακέτων.

Τι εκτιμά η αντιτρομοκρατική

Σύμφωνα με αξιωματικούς της αντιτρομοκρατικής, στην συνδεσμολογία χρησιμοποιήθηκαν μανταλάκια, που είναι ο τρόπος που χρησιμοποιείται συνήθως στην Ισπανία, και στην Ιταλία από οργανώσεις ένοπλης βίας.

Το πρόβλημα της αντιτρομοκρατικής είναι η ταυτοποίηση του Glock διότι τέτοιου τύπου πιστόλι έχει χρησιμοποιήσει η «Σέχτα Επαναστατών» κατά τις επιθέσεις της. Η βαλιστική εξέταση αναμένεται να αρχίσει το βράδυ της Δευτέρας.

Κατά την αντιτρομοκρατική και οι δύο συλληφθέντες θεωρούνται από τους «σκληρούς» του χώρου, αλλά το κύριο μέλημα της αστυνομίας είναι να καταλήξει η εκρηκτική ύλη που χρησιμοποιήθηκε είναι η ίδια που χρησιμοποιήθηκε κατά την επίθεση που στοίχισε τη ζωή στον υπασπιστή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Γιώργο Βασιλάκη.

Επίσης εκτιμούν ότι τουλάχιστον το ένα δέμα που τραυμάτισε την κοπέλα στο Παγκράτι, και είχε ως παραλήπτη την πρεσβεία του Μεξικού, σχετίζεται με το θάνατο αναρχικού στο Μεξικό πριν από λίγες μέρες, ο οποίος σκοτώθηκε σε συμπλοκή με αστυνομικούς.


zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...