sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

«Έγδυσαν» ηλικιωμένους

 Του Ανδρέα Κριτσωτάκη
 Θύματα επιτήδειων έπεσαν δύο ακόμη ηλικιωμένοι, με τη λεία των άγνωστων δραστών να ξεπερνάει τα 8.000 ευρώ.
Οι δύο ηλικιωμένοι ξεγελάστηκαν από τον άγνωστο δράστη που τους προσέγγισε και με τη μέθοδο της εξαπάτησης τους «έγδυσε», παίρνοντάς τους τις οικονομίες τους, φεύγοντας έπειτα σαν «κύριος». Μάλιστα, στη μια από τις δύο περιπτώσεις ο δράστης
έπεισε το θύμα του να πάνε μαζί ως την τράπεζα για να κάνει ανάληψη από τον τραπεζικό του λογαριασμό και να πάρει τελικά τα χρήματα.
Περιστατικά τα οποία έχουν σκορπίσει τον προβληματισμό στις Αρχές, οι οποίες παρά το γεγονός πως έχουν κατά καιρούς στοιχεία και καταγγελίες στην κατοχή τους, δεν μπορούν να βάλουν τέλος στη δράση των αγνώστων.
Στην πρώτη περίπτωση θύμα έπεσε ένας 81χρονος, ο οποίος κατήγγειλε την απάτη σε βάρος του στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.
Όπως είπε, ένας άγνωστος δράστης τον πλησίασε και λέγοντας ότι είναι οικογενειακός φίλος του γιου του, του ζήτησε να του δώσει 3800 ευρώ για να τα πάει στο γιο του που τα χρειαζόταν επειγόντως. Ο δράστης τελικά τον έπεισε να του καταβάλει το χρηματικό ποσό, με τον ηλικιωμένο να αντιλαμβάνεται την απάτη μόνο όταν ήταν ήδη πολύ αργά..
Λίγες ώρες αργότερα και πάλι ένας άγνωστος άνδρας πλησίασε μια 75χρονη, την οποία μάλιστα οδήγησε ως το τραπεζικό κατάστημα που είχε τις οικονομίες της και την έβαλε να κάνει ανάληψη 4.250 ευρώ.

Ο άγνωστος λέγοντας ότι είναι έμπορος ηλεκτρονικών μηχανημάτων και έχει πουλήσει στο γιο της κάποια μηχανήματα, την έπεισε να του καταβάλει το χρηματικό ποσό για να τον εξοφλήσει.
Χρήματα τα οποία του έδωσε αφού έκανε την ανάληψη από υποκατάστημα της ΑΤΕ. Και στις δύο περιπτώσεις ο δράστης ή οι δράστες αναζητούνται με την Υ.Α. να ενεργεί την προανάκριση.
tolmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...