sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Τάφοι τώρα για... πλούσιους και φτωχούς



Πλούσιοι και φτωχοί και στους... τάφους!

Πρόταση για οικονομικότερη λύση στο Δημοτικό Συμβούλιο


Οικονομικότερο τιμολόγιο και στις… ταφές εξετάζει τώρα ο Δήμος Ηρακλείου αφού και το να πεθάνει κανείς στις μέρες μας αποδεικνύεται… ακριβή υπόθεση. Σε μια εποχή που η ανεργία «χτυπάει κόκκινο» και οι μισθοί έχουν πάρει την «κάτω βόλτα», είναι πολλοί εκείνοι που δεν μπορούν να
διαθέσουν ένα ποσό της τάξεως των 900 ευρών που απαιτείται για ένα τάφο τριετούς χρήσεως, πολύ δε περισσότερο να αγοράσουν ένα οικογενειακό τάφο που κοστολογείται στα 10.500 ευρώ ( ! ).

Όπως παραδέχεται ο αντιδήμαρχος Μιχ. Περισυνάκης, “η οικονομική κρίση έχει οδηγήσει σε οικονομικό αδιέξοδο δεκάδες συμπολίτες μας αρκετοί από τους οποίους πραγματικά αδυνατούν να καλύψουν το κόστος του τάφου με αποτέλεσμα να βρίσκονται αντιμέτωποι με πραγματικά δύσκολες καταστάσεις. Για το λόγο αυτό- επισημαίνει - οφείλουμε να δώσουμε μια εναλλακτική λύση, οικονομικότερη, η οποία να μπορεί να είναι προσιτή και στους χαμηλοεισοδηματίες ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις δύσκολες αυτές ώρες στην κάλυψη του κόστους της ταφής των συγγενικών τους προσώπων”.

Στο πλαίσιο αυτό ο αντιδήμαρχος θα εισηγηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μια πρόταση σύμφωνα με την οποία, θα θεσπιστεί μια οικονομικότερη λύση ώστε αν δεν επιθυμεί κάποιος ένα τάφο 900 ευρώ, να μπορεί να επιλέξει έναν οικονομικότερο, της τάξεως των 550-600 ευρώ ο οποίος όμως θα είναι πολύ πιο λιτός. Συγκεκριμένα ο οικονομικότερος τάφος αντί για την πλάκα που τοποθετείται στους άλλους τάφους θα έχει βότσαλο και δεν θα διαθέτει τα συνοδευτικά των υπολοίπων όπως καντήλια ανθοδοχεία… παρά μόνο την καντηλοθήκη.

“Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε -αναφέρει - τάφους πατρικίων και πληβειών αλλά ούτε και να κάνουμε προσωπικές πολιτικές, αφήνοντας σε κάποιους να πληρώνουν λιγότερα, «δια της τεθλασμένης» . Ακριβώς όμως επειδή είναι ένα λεπτό θέμα, στο οποίο δεν χωρούν «προσωπικές πολιτικές, θα πρέπει το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει μια απόφαση και να δώσει στους πολίτες το δικαίωμα της επιλογής καλύπτοντας όσους δεν μπορούν να διαθέσουν χρήματα για να ταφούν οι συγγενείς τους.

Ο ίδιος εξηγεί ότι η κατάσταση χωρίς υπερβολή είναι τραγική. “Η υπηρεσία δέχεται τηλέφωνα, με τα οποία οι πολίτες ζητούν να πληρώσουν λιγότερα χρήματα και άλλοι ζητούν να μην πληρώσουν καθόλου επειδή αδυνατούν… Για το λόγο αυτό θα παρουσιαστεί μια πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο η οποία ενδεχομένως θα μπορούσε να εμπλουτιστεί περισσότερο και να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις.

εφημεριδα ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...