sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Φετφα-γγίδης!

Αυτό είναι… μίγμα!

Με απόλυτους πρωταγωνιστές τους Φετφατζίδη και Σαλπιγγίδη, η Εθνική επικράτησε 2-1 του Ισραήλ και «σκαρφάλωσε» στην πρώτη θέση του ομίλου των προκριματικών για το Euro 2012.

Ο «Σάλπι»… έκοψε (πέτυχε το πρώτο, κέρδισε το πέναλτι με το οποίο ο Καραγκούνης σκόραρε το
δεύτερο), ο «Φέτφα»… έραψε (αντικατέστησε τον τραυματία Νίνη και άλλαξε την εικόνα της ομάδας) και η Εθνική πήρε μια τεράστιας σημασίας νίκη στο «Καραϊσκάκη»!

Πώς έπαιξε

Με τέσσερις αλλαγές (δύο εκ των οποίων αναγκαστικές, μια τακτικής και μια… έκπληξη) παρέταξε την Εθνική ο Φερνάντο Σάντος. Στο 4-2-1-3 του Πορτογάλου, ο Σηφάκης ήταν κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Σπυρόπουλος (αντί του Τζαβέλα που αναμενόταν), Α. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος και Βύντρα (αντί του τιμωρημένου Τοροσίδη).

Στα χαφ ήταν οι Καφές (στη θέση του Τζιόλη), Καραγκούνης και Κατσουράνης (λίγο πιο μπροστά από τους δύο) και στην επίθεση οι Σαμαράς (αριστερά), Νίνης (δεξιά) και Σαλπιγγίδης (κορυφή).



Δύο «βούλες» ήταν εκείνες που σφράγισαν την εικόνα του παιχνιδιού στο πρώτο μέρος: Ο Σαλπιγγίδης άφησε ανεξίτηλη τη δική του «στην πλάτη» της άμυνας των Ισραηλινών (εκμεταλλευόμενος τις «φαρμακερές» κάθετες του Καφέ και αξιοποιώντας… περίεργα τη μια) και την άλλη απλά αρνήθηκε να τη δείξει ο Σουηδός διαιτητής σε δύο περιπτώσεις που (αλήθεια είναι ότι θα έπρεπε) υπέρ των Ισραηλινών.

Νωρίτερα, η χαλαρότητα με την οποία μπήκε η Εθνική στο γήπεδο είχε επιτρέψει στους αντιπάλους της να πάρουν τον έλεγχο στο τέταρτο. Η διάθεση, όμως, του Σαμαρά, οι όμορφες ενέργειες του Φετφατζίδη (που αντικατέστησε τον άτυχο Νίνη) και η ταχύτητα του Σαλπιγγίδη φρόντισαν να τον φέρουν γρήγορα σε ελληνικά χέρια και να δώσουν δίκαια το προβάδισμα στους παίκτες του Σάντος.

Αν το πρώτο 45λεπτο έμοιαζε να έχει προσφέρει συγκινήσεις σε όποιον το παρακολούθησε, το δεύτερο δεν τον άφησε ούτε… την ανάγκη του να πάει να κάνει! Μέσα σε πέντε λεπτά, η Εθνική πρόλαβε να σοκαριστεί (ισοφάριση από το αυτογκόλ του Σπυρόπουλου), ο διαιτητής να αποφασίσει… σωστά σε φάση πέναλτι (ο Αουάτ ανέτρεψε τον Σαλπιγγίδη) και ο Καραγκούνης να γιορτάσει… ετεροχρονισμένα με ένα γκολ την 100η του συμμετοχή με τη «γαλανόλευκη»!

Από ‘κει και πέρα ο χρόνος που απέμεινε δημιούργησε… αντιφατικά συναισθήματα στις εξέδρες: Από τη μία προσμονής να… τελειώσει το παιχνίδι (λόγω των συχνών κινδύνων που προκαλούσαν οι ικανότατοι Ισραηλινοί μεσοεπιθετικοί) και από την άλλη ευχών να μην… τελειώσει ποτέ, ώστε να χαρείς μερικές ακόμα επινοήσεις του Φετφατζίδη.

Το ότι οι τελευταίες «σπαταλήθηκαν» από τους συμπαίκτες του (που έστειλε σε θέση βολής) ήταν ο μόνος λόγος που η Εθνική δεν «καθάρισε» χωρίς… αναστεναγμούς ανακούφισης στο τέλος το παιχνίδι.



ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Σηφάκης, Σπυρόπουλος, Α. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Βύντρα, Κατσουράνης, Καφές, Καραγκούνης, Σαμαράς (81' Μήτρογλου), Νίνης (15' λ.τ. Φετφατζίδης), Σαλπιγγίδης (87' Μανιάτης)

Στον πάγκο έμειναν οι: Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Μάκος, Κονέ

ΙΣΡΑΗΛ (Λουί Φερναντέζ): Αουάτ, Κέιμαν, Ρεφαέλοφ, Σέχτερ, Κολάουτι (75' Μπαρντά), Άλμογκ Κοέν, Κόλσα, Μποντάρου, Νάτσο (65' Βερμούθ), Ταμίρ Κοέν (69' Ελρόι Κοέν), Γκέρσον

Στον πάγκο έμειναν οι: Χαρούς, Αλμπερμαν, Μπαρντά, Ντγκάνι, Σαχάρ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάρτιν Χάνσον (Σουηδία)
ΓΗΠΕΔΟ: «Γ. Καραϊσκάκης»
sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...