sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Καταγγέλλει τη σύμβαση με τον Δήμο!

Η ΓΗΠΕΛ, η εταιρία που «τρέχει» για τον Παναθηναϊκό το θέμα της κατασκευής του νέου γηπέδου στο Βοτανικό, αποφάσισε να καταγγείλει τη σύμβαση που έχει υπογράψει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός με τον Δήμο Αθηναίων!
Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε, η απόφαση αυτή ελήφθη για
δύο λόγους. Αφενός επειδή δεν έχει ψηφιστεί ακόμα η νομοθετική ρύθμιση για το έργο και αφετέρου για να κατοχυρωθούν τα νόμιμα δικαιώματα της «πράσινης» ΠΑΕ.
Οι «πράσινοι» με αυτό τον τρόπο πιέζουν την Κυβέρνηση, επιμένουν για τον Βοτανικό αλλά πλέον αφήνουν «ανοικτά» όλα τα ενδεχόμενα σε περίπτωση που δεν υπάρξει άμεση εξέλιξη...
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΓΗΠΕΛ:
«Πραγματοποιήθηκε σήμερα έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΓΗΠΕΛ. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης τα μέλη του ΔΣ ενημερώθηκαν για τα δεδομένα και την μέχρι σήμερα πορεία του έργου του Γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό.
Μετά από ενημέρωση των μεγαλομετόχων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και με τη σύμφωνη γνώμη τους προτάθηκε η καταγγελία της σύμβασης μεταξύ Δήμου Αθηναίων και ΠΑΕ Παναθηναϊκός.  Η πρόταση αυτή προκρίθηκε για δύο λόγους.  Πρώτον, διότι δεν υπάρχει μέχρι σήμερα ψήφιση νομοθετικής ρύθμισης που να αφορά το έργο και  δεύτερον, για να κατοχυρωθούν τα νόμιμα δικαιώματα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. 
Η βούληση μας για την απόκτηση ενός σύγχρονου γηπέδου για τις ανάγκες του Παναθηναϊκού, όπως έχει σχεδιαστεί, είναι δεδομένη και αυτονόητη. Μένει να αποδειχτεί ότι την ίδια βούληση έχουν και όλοι οι εμπλεκόμενοι με το έργο φορείς».
Γιατί έγινε η κίνηση
Η κίνηση αυτή δεν σημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός εγκαταλείπει το σχέδιο για την κατασκευή του γηπέδου στο Βοτανικό ούτε ότι έρχεται σε κόντρα με τον Δήμο Αθηναίων. Οι «πράσινοι» θεωρούν ότι δεν ευθύνεται η δημοτική αρχή, αλλά η Κυβέρνηση για την καθυστέρηση που υπάρχει, αναφορικά με την κατάθεση της νέας νομοθετικής ρύθμισης.
Από το πρωί της Δευτέρας (11/10) υπήρξε μεγάλη κινητικότητα γύρω από το θέμα του γηπέδου. Στο έκτακτο ΔΣ της ΓΗΠΕΛ, που έγινε στα νέα γραφεία του Παναθηναϊκού στη Λ.Κηφισίας, εκεί που θα μεταφερθεί και η έδρα της ΓΗΠΕΛ, προτάθηκε να καταγγελθεί η σύμβαση μεταξύ Δήμου Αθηναίων και ΠΑΕ Παναθηναϊκός. 
Πριν γίνει αυτή η κίνηση, είχε προηγηθεί επικοινωνία του Γιάννη Βαρδινογιάννη, ο οποίος είναι πρόεδρος της ΓΗΠΕΛ, με τους Νικόλα Πατέρα και Ανδρέα Βγενόπουλο, οι οποίοι και συμφώνησαν. Με τον τρόπο αυτό δόθηκε ένα ισχυρό μήνυμα σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ότι ο Παναθηναϊκός δεν εγκλωβίζεται και θωρακίζει τα νόμιμα δικαιώματά του. 
 
Οι «πράσινοι» κρίνουν ότι υπάρχει αδικαιολόγητη καθυστέρηση από πλευράς Κυβέρνησης και χωρίς υπαιτιότητα του Δήμου Αθηναίων, σε ότι αφορά στις εξελίξεις γύρω από το θέμα του νέου γηπέδου. Αλλωστε υπενθυμίζουν ότι η συναίνεση τόσο του Παναθηναϊκού γύρω από το θέμα της νομοθετικής ρύθμισης όσο και των υπόλοιπων εμπλεκόμενων φορέων είχε δοθεί εγγράφως από  τις 5 Αυγούστου 2010. 
 
Γιατί τώρα η καταγγελία...
Η καταγγελία της σύμβασης, γίνεται ακριβώς ένα χρόνο μετά την απόφαση του ΣτΕ στις 9 Οκτωβρίου 2009,  με την οποία διεκόπησαν οριστικά τα έργα στο Βοτανικό. Η παρέλευση 12 μηνών επιτρέπει στην «πράσινη» ΠΑΕ να κατοχυρώσει όλα τα νόμιμα δικαιώματά της, όπως προβλέπεται ρητά στην από 26.02.2008 σύμβαση μεταξύ Δήμου Αθηναίων και ΠΑΕ Παναθηναϊκός.
Εκεί αναφέρεται ότι αν μπορούν οι «πράσινοι» να προβούν σε τέτοια κίνηση αν περάσουν 12 μήνες χωρίς να προχωρά το έργο και χωρίς να έχει ευθύνη η ΠΑΕ Παναθηναϊκός.
Επιπλέον, οι «πράσινοι» ξεκαθαρίζουν ότι η εξέλιξη αυτή δεν σημαίνει ότι εγκαταλείπεται η προοπτική του Βοτανικού και ότι η καταγγελία της σύμβασης δεν συνεπάγεται περαιτέρω χρονική καθυστέρηση αφού ούτως ή άλλως θα έπρεπε να αναθεωρηθεί όπως προβλέπεται σύμφωνα και με τις ρυθμίσεις του νέου νόμου.
 
Επιμένει, μεν, αλλά...

Οι «πράσινοι» εξακολουθούν να θέλουν την κατασκευή του γηπέδου στο Βοτανικό, αλλά όπως έλεγαν χαρακτηριστικά «η καταγγελία αυτή τη δεδομένη χρονική στιγμή δίνει πλήρη ελευθερία στη διοίκηση της ΠΑΕ, να αποφασίσει απερίσπαστα με βάση τα νέα δεδομένα».
Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο Παναθηναϊκός δεν θα περιμένει? αιώνια τις εξελίξεις και ότι αφήνεται πλέον «επίσημα» ένα ανοικτό παράθυρο και για άλλες λύσεις, σε περίπτωση που οι «πράσινοι» διαπιστώσουν ότι το θέμα «κολλάει» οριστικά και δεν υπάρχει «φως στον ορίζοντα». Μάλιστα, αν τα πράγματα ωθηθούν στα άκρα, δεν αποκλείεται να ζητήσουν ακόμα και αποζημιώσεις για τα χρήματα που έχουν δώσει ως τώρα για τις μελέτες, το master plan και όλα όσα έχουν προετοιμάσει ως τώρα.

sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...