sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Από την Κόλαση στον Παράδεισο


Ύστερα από 68 ημέρες παραμονής στα έγκατα της Γης, ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 06:15 ώρα Ελλάδος ο απεγκλωβισμός του πρώτου εκ των 33 μεταλλωρύχων, οι οποίοι βρίσκονταν παγιδευμένοι από τις 5 Αυγούστου στο ορυχείο San Jose, στην έρημο Ατακάμα της Χιλής.



Στις 06:15 ώρα Ελλάδας (00.15 τοπική ώρα) απεγκλωβίστηκε μέσω της ειδικής κάψουλας Φοίνιξ, σώος και αβλαβής, ο πρώτος μεταλλωρύχος, Φλορένσιο Αβάλος. Κατά την έξοδό του, ο θαρραλλέος μεταλλωρύχος δήλωσε: «Η πίστη κίνησε βουνά».



Έπειτα από λίγα λεπτά τον παρέλαβε ιατρική ομάδα προκειμένου να γίνουν γρήγορα οι πρώτες εξετάσεις και να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας του. Η ίδια διαδικασία θα ακολουθηθεί για όλους τους διασωθέντες, οι οποίοι θα διακομισθούν με ελικόπτερο στο νοσοκομείο του Κοπιάπο. Εν τω μεταξύ κάθε φορά που ανελκύεται ένας μεταλλωρύχος στην επιφάνεια της γης, ηχούν σειρήνες.

Σύζυγοι, παιδιά, γονείς και φίλοι των εργαζόμενων περιμένουν με ανυπομονησία έξω από το ορυχείο, ενώ εκατομμύρια τηλεθεατές παρακολουθούν την εξέλιξη της ιστορικής διάσωσης από τους τηλεοπτικούς τους δέκτες. Στην περιοχή βρίσκονται και 1.500 δημοσιογράφοι από 39 χώρες.

Λίγη ώρα αργότερα στις 07:10 εξήλθε και ο δεύτερος μεταλλωρύχος, o 39χρονος Μάριο Σεπουλβέδα.
zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...