sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

"Ακούνε" όσα γράφετε στο πληκτρολόγιο του pc σας !

Η είδηση δημοσιεύτηκε στον "Εκόνομιστ" και έχει ήδη προκαλέσει συζητήσεις ανάμεσα στους χρήστες του διαδικτύου. Σύμφωνα με ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνιας, είναι εφικτή η "ακουστική υποκλοπή" των όσων γράφουμε στο πληκτρολόγιο του pc μας και μάλιστα το ποσοστό ακρίβειας αγγίζει το 96 %!

Η υποκλοπή γίνεται με ειδικό λογισμικό που ανέπτυξαν οι ερευνητές του Μπέρκλεϊ, το οποίο
καταγράφει τα κλικ και τα μεταφράζει σε λέξεις. Και μπορεί στο δικό μας αυτί όλα τα κλικ να ακούγονται ίδια, στην πραγματικότητα όμως, το κάθε πλήκτρο παράγει ένα δικό του χαρακτηριστικό ήχο, ανάλογα με την θέση του στο πληκτρολόγιο, τη δύναμη αυτού που πληκτρολογεί αλλά και το είδος του πληκτρολογίου.

Με απλά λόγια, η ομάδα των επιστημόνων έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα "αλφάβητο" που αντί για γράμματα αποτελείται από κλικ! Το πρόγραμμα λογισμικού, για την ώρα μπορεί να αποκωδικοποιήσει οτιδήποτε στην αγγλική μόνο γλώσσα, αλλά είναι θέμα χρόνου να επεκταθεί και σε άλλες γλώσσες!

Ετσι είναι δυνατή η υποκλοπή και αναπαραγωγή αντιγράφων, με σχεδόν απόλυτη ακρίβεια, κάθε λέξης που πληκτρολογείται αλλά και των passwords! Κι αν νομίζετε ότι όλα αυτά αποτελούν "προνόμιο" κάποιων χάκερς, οι ερευνητές του Μπέρκλεϊ, θα σας διαψεύσουν!

Σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, ο καθένας θα μπορεί στο προσεχές μέλλον να προχωρήσει στην "ακουστική υποκλοπή"! Συμβουλή των ειδικών: την ώρα που γράφετε στο πληκτρολόγιό σας, δυναμώστε τον ήχο του ραδιοφώνου ή της τηλεόρασης, ώστε να δημιουργείται μια ποικιλία θορύβων!

Αν και, ένας εξελιγμένος εξοπλισμός ηχογράφησης, μπορεί να ξεπεράσει και αυτό το εμπόδιο, απομονώνοντας τα κλικ από τους άλλους ήχους! Ισως τελικά, η μόνη προστασία να είναι η δημιουργία του... αθόρυβου πληκτρολογίου!

apolitistosteki.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...