sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Μείωση προσωπικού ΟΤΕ και πάγωμα των αποδοχών


Γενναία μείωση του αριθμού των εργαζομένων" του ΟΤΕ αλλά και "πάγωμα" των αποδοχών και των επιδομάτων τους πρότεινε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, Παναγής Βουρλούμης, ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία να έχει αποχωρήσει από το τιμόνι του Οργανισμού ως το τέλος του χρόνου.Ο κ. Βουρλούμης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα μείωσης του προσωπικού τα επόμενα 2-3 χρόνια, ξεκαθαρίζοντας ότι
αυτό δεν μπορεί να γίνει με εθελουσία αφού ο Οργανισμός "δεν το αντέχει" αλλά με "ευπρεπείς όρους" όπως είπε, διευκρινίζοντας ότι αυτοί θα είναι "μια λογική αποζημίωση". Ο ίδιος πρόσθεσε ότι υπάρχουν νόμοι και συλλογικές συμβάσεις οι οποίες δεν επιτρέπουν μείωση προσωπικού εκτός αν συμφωνήσει η ΟΜΕ- ΟΤΕ: "Ας αλλάξει η κυβέρνηση τους νόμους. Πάσχουμε από έλλειψη προσωπικού σε στρατηγικούς τομείς. Δεν τολμάμε να προσλάβουμε αν δεν φύγουν πρώτα εργαζόμενοι, διότι τότε το κόστος θα είναι εντελώς απαγορευτικό" ανέφερε.

Σαφής ήταν ο κ. Βουρλούμης και στο ζήτημα της αποχώρησής του: "Εχει καταγραφεί η επιθυμία ενός από τους μετόχους να αντικατασταθώ εδώ και πάρα πολύ καιρό" είπε ο μακροβιότερος μάνατζερ του Οργανισμού αναφερόμενος στην κυβέρνηση. και συνέχισε: "Η επιθυμία του μετόχου συμπίπτει απόλυτα και με τη δική μου. Θέλω πολύ να αποχωρήσω όχι μόνο για προσωπικούς λόγους αλλά γιατί πιστεύω ότι αυτό είναι το σωστό και για τον ΟΤΕ".

Ο ίδιος δικαιολόγησε την απόφασή του σημειώνοντας ότι "οι μεταβατικές καταστάσεις που κρατάνε είναι πολύ βλαβερές για την εταιρεία. Θα ήθελα ως το τέλος του χρόνου να έχει τελειώσει αυτή η υπόθεση" τόνισε. Ερωτηθείς σχετικά με τις δύο ποινικές διώξεις εναντίον του, εκτίμησε, πάντως, ότι δεν συνιστά ηθικό θέμα η παραμονή του στην ηγεσία του ΟΤΕ.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΟΤΕ είχε αναφερθεί και στο ζήτημα της έκτακτης εισφοράς, κάνοντας λόγο για "συνεχιζόμενη αφαίμαξη του ιδιωτικού τομέα για τη χρηματοδότηση ενός υπερτροφικού δημόσιου τομέα".

Ο κ. Βουρλούμης αναφέρθηκε για πολλοστή φορά και στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων καταλογίζοντάς της ότι έχει ως επιδίωξη "να χάσει μερίδιο αγοράς ο ΟΤΕ" και προσθέτοντας ότι "όσο σφίγγουν τα πορτοφόλια, ο κόσμος θα πηγαίνει στους ανταγωνιστές. Ο ρυθμιστής αναγκάζει τον ΟΤΕ να πουλά ακριβά σε μια περίοδο που οι καταναλωτές πάσχουν".

Ο διοικητής του ΟΤΕ αναφέρθηκε και στην πρόθεση του Οργανισμού να πουλήσει τη συμμετοχή του στον σερβικό οργανισμό τηλεπικοινωνιών, που ανέρχεται στο 20%. Σύμφωνα με τον ίδιο, η λογιστική αξία της επένδυσης στη Σερβία για τον ΟΤΕ ανέρχεται σε 155 εκατ. ευρώ.

Αναφερόμενος στην πτώση της μετοχής του ΟΤΕ, είπε ότι ακολουθεί τη γενικότερη πτώση στο ΧΑ, προσθέτοντας, όμως: "Η μετοχή μας είναι η καταπληκτικότερη ευκαιρία σήμερα στο Χρηματιστήριο"

www.7news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...