sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

«Κόψτε τον βήχα σε βουλευτές που ζητούν αποσπάσεις»

«Κόψτε τον βήχα σε βουλευτές που ζητούν αποσπάσεις»


«Φρένο» στις αποσπάσεις νοσηλευτικού προσωπικού από τα νοσοκομεία βάζει το υπουργείο Υγείας.
«Να κόψετε τον βήχα σε βουλευτές που σας ζητούν απόσπαση, να το πείτε σε μένα», τόνισε χθες ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος, απευθυνόμενος στους διοικητές νοσοκομείων από τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο και την Κρήτη.

Ο υπουργός έδωσε το στίγμα της κυβερνητικής πολιτικής στα νοσηλευτικά ιδρύματα, τονίζοντας ότι ξεκινά αξιολόγηση δημόσιων και ιδιωτικών νοσοκομείων: «Εχουμε αναθέσει το έργο αυτό στο Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ) και θα τελειώσει μέσα στο 2011». Στο τέλος του έτους, το υπουργείο θα προχωρήσει σε αξιολόγηση των διοικήσεων, με βάση την αποδοτικότητά τους σε σειρά τομέων.
Ενας από αυτούς είναι το φάρμακο, το οποίο κοστίζει τεράστια ποσά στο ΕΣΥ. Ο κ. Λοβέρδος κάλεσε τους διοικητές να φροντίσουν οι ίδιοι για τη χορήγηση περισσότερων αντιγράφων (generics), τα οποία έχουν παρόμοια δράση με τα πρωτότυπα, αλλά είναι πολύ πιο φθηνά:
«Η εφαρμογή των κυβερνητικών μέτρων για το φάρμακο είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση της δαπάνης στο ΙΚΑ κατά 8% έως 9%. Με το μηχανογραφικό σύστημα καταγραφής έχουν εντοπιστεί οι πανελληνιονίκες γιατροί σε συνταγογράφηση. Είναι παθολόγοι».
Ο υπουργός Υγείας έδωσε έμφαση στην ανάγκη γενικότερης εξοικονόμησης πόρων στα νοσοκομεία. Αναφερόμενος στα αιτήματα των γιατρών για τις εφημερίες, είπε χαρακτηριστικά ότι «οι συνδικαλιστές γιατροί συμπεριφέρονται ως να μην είναι παρούσα η οικονομική κρίση».
Αναφερόμενος στις φήμες για κλείσιμο ή συγχώνευση νοσοκομείων στην περιφέρεια, ο κ. Λοβέρδος τις διέψευσε και τις απέδωσε σε σκοπιμότητες εν όψει των δημοτικών εκλογών.
Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας κ। Νίκος Πολύζος κάλεσε τους διοικητές να προχωρήσουν τα έργα στον ψυχιατρικό τομέα, τα οποία συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ενωση.
πηγή:ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...