sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Ολλανδία : Βουλευτής σε δίκη για εκδήλωση μίσους κατά των Μουσουλμάνων


Τη Δευτέρα (04/10) άρχισε αλλά και διεκόπη στο Άμστερνταμ η δίκη του Ολλανδού βουλευτή, Geert Vilders, αρχηγού του ακροδεξιού κόμματος PVV ("Κόμμα για την Ελευθερία"), κατηγορούμενου για υποκίνηση φυλετικού μίσους, προσβολή θρησκεύματος και διακρίσεις εις βάρος μουσουλμάνων και μη-δυτικών μεταναστών, κυρίως Μαροκινών.

Η δίκη διεκόπη λίγη ώρα μετά την έναρξη της
διαδικασίας, καθώς οι συνήγοροι του Ολλανδού βουλευτή κατηγόρησαν το δικαστή για εις βάρος του προκατάληψη.
"Μαζί μ' εμένα διώκεται η ελευθερία έκφρασης πολλών Ολλανδών", δήλωσε κατά το άνοιγμα της δίκης του ο Vilders.

"Είπα την άποψή μου στο πλαίσιο της δημόσιας συζήτησης και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι θα συνεχίσω να το κάνω", δήλωσε, συμπληρώνοντας ότι "η δημοκρατία χρειάζεται μία ανοικτή και ελεύθερη συζήτηση, ειδικά στα ευαίσθητα θέματα".

"Είπα ό,τι είχα να πω και δεν πρόκειται να πάρω πίσω ούτε μία λέξη", κατέληξε συμπληρώνοντας ότι "κάνει χρήση του δικαιώματός του να παραμείνει σιωπηλός".
Οι δικαστές έδωσαν την άδεια στο Vilders να μιλήσει επί δύο λεπτά, όπως ζήτησε ο δικηγόρος του, ο οποίος δήλωσε ότι ο πελάτης του δε θα ξαναλάβει τον λόγο καθ' όλη τη διάρκεια της δίκης του, η οποία αναμένεται να διαρκέσει επτά μέρες.
Ο Vilders, που χαρακτήρισε τη δίκη “πολιτική”, έγραψε στο προφίλ του στο Twitter : “Η ελευθερία να εκφράζω την άποψη τουλάχιστον 1,5 εκατομμυρίου ψηφοφόρων θα βρίσκεται μαζί μου στο δικαστήριο”.

Ο Ολλανδός βουλευτής αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης ενός έτους ή πρόστιμο 7.600 ευρώ, επειδή χαρακτήρισε το ισλάμ “φασιστικό” και ζήτησε την απαγόρευση του κορανίου, το οποίο παρομοίασε με το βιβλίο “Ο Αγών μου” του Αδόλφου Χίτλερ, σε δηλώσεις που έκανε μεταξύ Οκτωβρίου 2006 και Μαρτίου 2008.

www.cosmo.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...