sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Διαρρήκτης διεκδικεί αποζημίωση από τα θύματά του!!




Πιστεύετε πως ένας διαρρήκτης θα είχε τόσο θράσος ώστε να καταθέσει αγωγή για να αποζημιωθεί από τα θύματά του; Κι όμως συνέβη κι αυτό και μάλιστα στην Πάτρα.

Δράστης είναι ένας νεαρός που συνελήφθη και καταδικάστηκε τελεσίδικα σε 14 μήνες φυλάκιση για κλοπή σε εταιρεία της πόλης αλλά και τοπικού τηλεοπτικού σταθμού. Η κάμερα ασφαλείας συνέλαβε τον δράστη την ώρα που έκλεβε το φορτηγάκι, το οποίο στη συνέχεια πέταξε σε γκρεμό.

Ο τηλεοπτικός σταθμός αποφάσισε να αξιοποιήσει την καταγραφή του κλειστού κυκλώματος και να βγάλει στον τηλεοπτικό αέρα της σκηνή της κλοπής. Μετά την προβολή, υπήρξαν μαρτυρίες στην αστυνομία, που κατάφερε έτσι να φτάσει στην σύλληψη του δράστη.

Έλα όμως που ο δράστης δεν μπορούσε να κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια και αποφάσισε να καταθέσει με την πλευρά του μήνυση και αγωγή εναντίον των θυμάτων του, κατηγορώντας τα για παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Συγκεκριμένα, υποστηρίζει πως με την μετάδοση του επίμαχου ρεπορτάζ με την σκηνή της κλοπής φαινόταν το πρόσωπό του, αν και δεν υπήρχε δική του συγκατάθεση, με αποτέλεσμα όμως να δυσφημιστεί στην τοπική κοινωνία.

Ξέρετε ποιο είναι το πιο απίστευτο ιστορία; Σε πρώτο βαθμό ο διαρρήκτης δικαιώθηκε από το ποινικό δικαστήριο της Πάτρας, αφού τα θύματά του καταδικάστηκαν με οκτώ μήνες φυλάκιση. Ωστόσο ο δράστης της κλοπής ζητάει με την αγωγή του και αποζημίωση ύψους συνολικά 1.200.000 ευρώ! Μάλιστα, έχει καλέσει ως μάρτυρα στην συζήτηση της υπόθεσης τον πατέρα του, προκειμένου να στηρίξει την αγωγή του.

Ωστόσο, η συζήτηση του αστικού μέρους της υπόθεσης στο Πρωτοδικείο Πάτρας αναβλήθηκε μετά από αίτημα των θυμάτων, που ζήτησαν να εκδοθεί πρώτα η τελεσίδικη απόφαση του Εφετείου Πατρών για το ποινικό μέρος της υπόθεσης μήπως καταφέρουν να διεκδικήσουν την αθώωσή τους। Εάν όμως δεν συμβεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει να αποζημιώσουν κανονικά και με το νόμο τον ίδιο τον κλέφτη που τους έκλεψε! Είναι κάτι σαν κι αυτό που λένε «εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι!!»

πηγή:stifora

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...