sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Μπήκαν τα ΜΑΤ στην Ακρόπολη - Ξύλο και σε δημοσιογράφους! - Αποπνικτική η ατμόσφαιρα

- 'Εριξαν δακρυγόνα ενώ στο χώρο βρίσκονται και τουρίστες!
- Μπήκαν από την πλαϊνή πόρτα - Γίνονται συλλήψεις - Μάχες σώμα με σώμα με τους καταληψίες
- 'Ανοιξε η είσοδος της Ακρόπολης  ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Συνεχόμενη ένταση στην Ακρόπολη. Τα ΜΑΤ μπροστά στην άρνηση των συμβασιούχων που έκαναν κατάληψη να ανοίξουν  την κεντρική είσοδο, εισέβαλλαν από την πλαϊνή πόρτα και
έως αυτή την ώρα επικρατεί πανδαιμόνιο.
Δεν δίστασαν όμως να επιτεθούν και εναντίον δημοσιογράφων και τεχνικών οι οποίοι καλύπτουν το γεγονός , ενώ έριξαν και δακρυγόνα την  ώρα που στην Ακρόπολη βρίσκονται και τουρίστες!

Οι άνδρες των ΜΑΤ έχουν αρχίσει προσαγωγές και έχουν εγκλωβίσει τους εργαζόμενους στην καγκελόπορτα της εισόδου.

ΩΡΑ 10.15 Τα ΜΑΤ εισβάλλουν στην Ακρόπολη ΦΩΤΟ NEWSIT
ΩΡΑ 10.15 Τα ΜΑΤ εισβάλλουν στην Ακρόπολη ΦΩΤΟ NEWSIT

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ


ΩΡΑ 10.00 Τουρίστες παρακολουθούν απορημένοι ΦΩΤΟ NEWSIT
ΩΡΑ 10.00 Τουρίστες παρακολουθούν απορημένοι ΦΩΤΟ NEWSIT

ΩΡΑ 09.30 Κλειδαράς προσπαθεί ν' ανοίξει την είσοδο παρουσία αστυνομικών ΦΩΤΟ NEWSIT
ΩΡΑ 09.30 Κλειδαράς προσπαθεί ν' ανοίξει την είσοδο παρουσία αστυνομικών ΦΩΤΟ NEWSIT

Οι εργαζόμενοι αρνούνταν ν' ανοίξουν και οι τουρίστες παρακολουθούν ακόμα και τώρα και φωτογραφίζουν το θέατρο του παραλόγου.

Γύρω στις 09:10 το πρωί και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι του υπουργείου Πολιτισμού, μόνιμοι αλλά και άλλοι συμβασιούχοι αποφάσισαν να κάνουν αποχή από τα καθηκοντά τους ως συμπαράσταση στους συμβασιούχους.



ΩΡΑ 09:00 Τα ΜΑΤ έξω από την Ακρόπολη και οι συμβασιούχοι μέσα. ΦΩΤΟ NEWSITΩΡΑ 09:00 Τα ΜΑΤ έξω από την Ακρόπολη και οι συμβασιούχοι μέσα. ΦΩΤΟ NEWSIT

Οι συμβασιούχοι του υπουργείου Πολιτισμού παρέμειναν όλο το βράδυ στο σημείο και σήμερα το πρωί αποφάσισαν να συνεχίσουν επ' αόριστον τον αποκλεισμό της Ακρόπολης.
Χθες το μεσημέρι ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ν. Γύζης και μικρή αστυνομική δύναμη μετέβησαν στο χώρο της Ακροπόλεως, προκειμένου να πεισθούν οι διαμαρτυρόμενοι υπάλληλοι να «απελευθερώσουν» το μνημείο για τους τουρίστες, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα.
«Δεν μας αρέσει που κλείνουμε την Ακρόπολη αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς. Μόνο έτσι ίσως μας προσέξουν», δηλώνουν οι συμβασιούχοι.
Πλήθος οι τουρίστες που έμειναν απέξω, αμέτρητες οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν μπροστά στα πανό και στα κλειδωμένα κάγκελα και ασφαλώς οριστικά χαμένο το όνειρο της επίσκεψης στον Παρθενώνα για τους περισσότερους από αυτούς.
“Ταξιδέψαμε χιλιάδες χιλιόμετρα για να έρθουμε στην Ελλάδα και θέλαμε να δούμε την Ακρόπολη. Θα ερχόμασταν και του χρόνου το καλοκαίρι για διακοπές αλλά τώρα δεν πρόκειται να ξανάρθουμε ποτέ και θα το πούμε και στους άλλους συμπατριώτες μας να μην έρθουν”, δήλωσε μια τουρίστρια από την Αργεντινή.
Οι τουρίστες φεύγουν αγανακτισμένοι και δηλώνουν πως αυτό που κάνουν είναι απαράδεκτο. Σε καμία άλλη χώρα δεν κλείνουν έτσι τους αρχαιολογικούς χώρους, λένε οι τουρίστες.
“Έχουν και αυτοί το δίκιο τους αλλά μπορούν να πάνε να κλείσουν τον πρωθυπουργό και όχι την Ακρόπολη”, είπε μια γαλλίδα τουρίστρια.
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...