sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Στο ναδίρ η δημοτικότητα του Σαρκοζί

Στο χαμηλότερο επίπεδο βρίσκεται η δημοτικότητα του Γάλλου προέδρου, Νικολά Σαρκοζί
, από τότε που ανέλαβε την εξουσία, εν μέρει εξαιτίας των απελάσεων των Ρομά, σύμφωνα με δημοσκόπηση, τα αποτελέσματα της οποία δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Le Figaro».

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η οποία διεξήχθη από το ινστιτούτο TNS Sofres, το 72% των ερωτηθέντων δεν εμπιστεύεται τον Σαρκοζί για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Γαλλία.

Το ποσοστό αυτό είναι κατά 5% μεγαλύτερο από τον προηγούμενο μήνα και το υψηλότερο από τότε που ανέλαβε την προεδρία, το 2007.

Μόνο το 26% των ερωτηθέντων έχει εμπιστοσύνη στον Σαρκοζί για την επίλυση των προβλημάτων της χώρας, ποσοστό που σημειώνει πτώση κατά 3% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Η δημοσκόπηση έδειξε ότι η πρόσφατη στροφή προς τα δεξιά του Σαρκοζί, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στους νόμους και την τάξη και η σκληρή στάση του απέναντι στους μετανάστες, αύξησε κατά 4% το ποσοστό των οπαδών του ξενοφοβικού Εθνικού Μετώπου που επιδοκιμάζουν την πολιτική του Γάλλου προέδρου.

Ωστόσο, η δημοτικότητά του μεταξύ των πιο συντηρητικών ψηφοφόρων μειώθηκε κατά 5%.

Ίσως το πιο ανησυχητικό για τον Σαρκοζί, εν όψει των εκλογών του 2012, είναι το γεγονός ότι το 60% των Γάλλων άνω των 65 ετών δεν τον εμπιστεύεται.

Οι μεγαλύτερης ηλικίας Γάλλοι ήταν πάντα οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές του, αλλά πολλοί άλλαξαν στάση λόγω της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού που θα αυξήσει το όριο συνταξιοδότησης από τα 60 στα 62 χρόνια ως το 2018, οπότε θα γίνει νόμος.
zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...