sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Καταθέτουν τις άδειες παραγωγοί εξαιτίας των ταμειακών Λαϊκές αγορές ανατολικής Κρήτης



Καταθέτουν τις άδειες, αν δεν δοθεί παράταση για τις ταμειακές

Παραγωγοί λαϊκών αγορών Ηρακλείου-Λασιθίου

Της Πέλλας Λασηθιωτάκη
Αποφασισμένοι να καταθέσουν τις άδειες τους είναι οι παραγωγοί λαϊκών αγορών της Κρήτης αν η κυβέρνηση δεν δώσει τουλάχιστον τρίμηνη παράταση στην προθεσμία τοποθέτησης των ταμειακών μηχανών στους πάγκους.


Οι γενικές συνελεύσεις των συλλόγων παραγωγών λαϊκών αγορών των νομών Ηρακλείου και Λασιθίου που συνήλθαν το προηγούμενο διήμερο αποφάσισαν την κατάθεση των αδειών στην Περιφέρεια Κρήτης.

Κι όπως λέει ο πρόεδρος του συλλόγου Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Ηρακλείου Παντελής Παπαδάκης, με την πρόταση αυτή συμφωνούν και οι σύλλογοι των νομών Χανίων και Ρεθύμνης.

Χθες το πρωί είχε οριστεί συνεδρίαση των τεσσάρων προέδρων όμως αναβλήθηκε λόγω κωλύματος του ενός εξ αυτών. Το αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν ο καθορισμός της μέρας και της ώρας παράδοσης των αδειών. Μέχρι τότε οι παραγωγοί θα λαμβάνουν κανονικά μέρος στις λαϊκές αγορές χωρίς ταμειακές μηχανές.

Αρχικά το υπουργείο Οικονομικών είχε δώσει παράταση 15 ημερών για την τοποθέτηση των ταμειακών μηχανών στους πάγκους της λαϊκής και είχε διαβεβαιώσεις για τη λήψη φορολογικού χαρακτήρα μέτρων υπέρ των παραγωγών. Οι συγκεκριμένες διαβεβαιώσεις όμως δεν ικανοποίησαν τους παραγωγούς στην Κρήτη και στις περισσότερες περιοχές της χώρας ξεκίνησαν ήδη να καταθέτουν τις άδειες τους.

Οι παραγωγοί των οργανισμών λαϊκών αγορών Αθήνας, Πειραιά, Θεσσαλονίκης και Χαλκίδας αποδέχθηκαν το μέτρο. «Στην περιφέρεια όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Υπάρχουν παραγωγοί που πάνε μόνο 2-3 μήνες το χρόνο για να πουλήσουν τα προϊόντα τους που είναι εποχιακά. Δεν είναι δυνατόν να τους αναγκάζουν να τοποθετούν ταμειακές μηχανές!

Πολλοί παραγωγοί που βγάζουν το ψωμί τους με αυτό τον τρόπο μας λένε ότι θα παρατήσουν τη λαϊκή αν τους αναγκάσουν να βάλουν ταμειακές. Δεν θα βγαίνει ούτε το μεροκάματο….» επεσήμανε ο κ. Παπαδάκης.
patris.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...