sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Απεργία 7 Οκτωβρίου 2010




Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ THN ΠΕΜΠΤΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΗ 2010


Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ THN ΠΕΜΠΤΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΗ 2010
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Τον τελευταίο χρόνο οι εργαζόμενοι της χώρας μας βιώνουμε την πιο βάρβαρη επίθεση σε βάρος του εισοδήματος, των
ασφαλιστικών δικαιωμάτων, των εργασιακών σχέσεων, των συλλογικών και κοινωνικών δικαιωμάτων μας.
Η Κυβέρνηση σε συνεργασία με το ΔΝΤ και την Ε.Ε. με πρόσχημα τα δημοσιονομικά προβλήματα για τα οποία δεν έχουν καμιά ευθύνη οι εργαζόμενοι και με οδηγό το βάρβαρο μνημόνιο καταργεί ιστορικές κατακτήσεις των εργαζομένων της κοινωνίας.
Την ίδια στιγμή ικανοποιεί τα αιτήματα των εργοδοτών και των τραπεζιτών, αυτών δηλαδή που αύξησαν τα υπερκέρδη τους και ευθύνονται για την κρίση, δίνει νέα προνόμια στις τράπεζες και τις επιχειρήσεις.
Οι κοινωνικές ανισότητες μεγαλώνουν, η ανεργία αυξάνεται, το εισόδημά μας περιορίζεται, νέα φορολογικά βάρη φορτώνονται στις πλάτες μας, τα δημόσια αγαθά υποβαθμίζονται και εμπορευματοποιούνται, τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα καταργούνται, η οικονομία οδηγείται σε ύφεση και όλο και περισσότεροι οδηγούμαστε στη φτώχεια και την εξαθλίωση.
Το επικαιροποιημένο μνημόνιο περιλαμβάνει νέα επώδυνα μέτρα σε βάρος των εργαζομένων και της κοινωνίας: Παραπέρα μείωση εισοδημάτων, νέα φορολογικά βάρη, ξεπούλημα Δημοσίων Επιχειρήσεων και Υπηρεσιών, συγχωνεύσεις Yπηρεσιών και καταργήσεις θέσεων, κατάργηση Συλλογικών Συμβάσεων, υποβάθμιση κοινωνικών δικαιωμάτων, εμπορευματοποίηση της παιδείας και της υγείας.
Στα πλαίσια αυτά είναι φανερό ότι και οι «θεσμικές αλλαγές» για τις οποίες έχει δεσμευτεί η Κυβέρνηση, μέσα από το βάρβαρο μνημόνιο, θα χρησιμοποιηθούν για τη νέα περικοπή δικαιωμάτων.
Το «μισθολόγιο» θα προωθηθεί, όχι για να αναβαθμίσει μισθούς και συντάξεις και να αποκαταστήσει τις αδικίες μεταξύ διαφόρων κλάδων του Δημοσίου, αλλά για την περαιτέρω αφαίρεση του εισοδήματος όλων των υπαλλήλων, τη νέα μείωση των συντάξεων.
Η κατά 2,5 δις ευρώ περικοπή των πόρων για τους μισθούς και τις συντάξεις, που προβλέπεται στο μνημόνιο, αποκαλύπτει πλήρως τους στόχους της Κυβέρνησης και κανένας δεν μπορεί να τρέφει αυταπάτες για το περιεχόμενο του «νέου μισθολογίου».
Ταυτόχρονα η Κυβέρνηση αρνείται να επιχορηγήσει το Τ.Π.Δ.Υ. αλλά και τα άλλα Ταμεία, που εξαιτίας της καταλήστευσης  των αποθεματικών τους από το κράτος, του παγώματος των προσλήψεων και των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο.
Αντίθετα, με το νέο αντιασφαλιστικό νόμο, την άρνηση του κράτους για την επιχορήγηση των επικουρικών ταμείων, καθώς και με τις «αναλογιστικές μελέτες», τα οδηγεί στη διάλυση και την κατάργηση.
Οι εργασιακές σχέσεις στο Δημόσιο βρίσκονται στο στόχαστρο. Απολύονται δεκάδες χιλιάδες έκτακτοι εργαζόμενοι που καλύπτουν πάγιες ανάγκες, συγχωνεύονται και καταργούνται υπηρεσίες και οργανικές θέσεις, απειλείται ακόμη και η μονιμότητα.
Η ομολογία των κυβερνητικών παραγόντων για τις κομματικοπελατειακές παρεμβάσεις στο Δημόσιο δεν γίνεται για να αλλάξουν πολιτική αλλά για να δικαιολογήσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που θέλουν να προωθήσουν.
Τη νέα επίθεση στα εισοδήματα, την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και μέσα από τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ κλπ.
Όλα αυτά βέβαια για ευνόητους λόγους τα παραπέμπουν για μετά τις εκλογές.
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Κάθε μέρα που περνάει, γίνεται αντιληπτό ότι αυτή η πολιτική της Κυβέρνησης, του ΔΝΤ και της Ε.Ε., που οδηγεί τους εργαζόμενους και την κοινωνία στη φτώχεια και την εξαθλίωση, είναι αδιέξοδη και για την οικονομία.
Αυτό διαπιστώνεται ακόμη και από τους ίδιους τους ανθρώπους του ΔΝΤ που δηλώνουν ότι το μνημόνιο ήταν λάθος.
Οι εργαζόμενοι με τον αγώνα μας μπορούμε να σταματήσουμε αυτή την πολιτική, τη νέα κοινωνική βαρβαρότητα.
Να δώσουμε την πρέπουσα απάντηση σ’ όσους, «εκτός και εντός τειχών», μιλούν για μονόδρομους  και θέλουν να υπονομεύσουν τον αγώνα μας για να γίνει η Ελλάδα «ΜΠΑΝΑΝΙΑ».
Συνεχίζουμε τον αγώνα
* Να ακυρώσουμε το βάρβαρο μνημόνιο
* Να καταργήσουμε τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που μειώνουν τα εισοδήματά μας, τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα, τις εργασιακές μας σχέσεις, τα δημόσια κοινωνικά αγαθά
Διεκδικούμε
* Την επαναφορά και διεύρυνση των μισθολογικών, ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων μας
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...