sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Άνεργοι πάνω από 4 εκατομμύρια Ισπανοί

Συνεχίστηκε για δεύτερο μήνα το Σεπτέμβριο η άνοδος της ανεργίας στην Ισπανία με αποτέλεσμα ο αριθμός των ανέργων να υπερβαίνει τα 4 εκατομμύρια. Ποσοστιαία η ανεργία αυξήθηκε κατά 1,2%, ύστερα από μία περίοδο μείωσης, σύμφωνα με τα μηνιαία στοιχεία του υπουργείου Εργασίας της χώρας.
Σύμφωνα με το υπουργείο, ο συνολικός αριθμός των ανέργων ξεπέρασε και πάλι τα 4 εκατομμύρια, φτάνοντας συγκεκριμένα τα 4,017 εκατομμύρια. Σε ετήσια βάση ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε
τον Σεπτέμβριο κατά 8,3%.

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής (ΙΝΕ) της Ισπανίας, το οποίο χρησιμοποιεί διαφορετικές μεθόδους υπολογισμού, το ποσοστό των ανέργων κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2010 έφτασε το 20,09% και ο αριθμός των ανέργων τα 4,645 εκατομμύρια.
Η ισπανική κυβέρνηση υπολογίζει ότι το ποσοστό ανεργίας για το 2010 θα φτάσει το 19,4% και θα μειωθεί οριακά το 2011 στο 19,3%.
Ο Ισπανός υπουργός Εργασίας Σελεστίνο Κορμπάτσο παραδέχθηκε πρόσφατα ότι θα χρειαστούν τρία ή τέσσερα χρόνια προκειμένου να επιστρέψει η Ισπανία στο ποσοστό ανεργίας που είχε πριν από την κρίση, κι αυτό εφόσον τα πράγματα δεν επιδεινωθούν.
katse-kala.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...