sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Ερυθρόλευκος ο πρώτος τίτλος

Με κεκτημένη ταχύτητα από τους περυσινούς τελικούς, ο Ολυμπιακός κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της σεζόν, επικρατώντας 3-1 του Παναθηναϊκού, για το Σούπερ Καπ στη Σαντορίνη. Μετά τα όσα είχαν ακουστεί για το αν είναι σωστή η απόφαση να γυρίσει σε διαγώνιος, ο Δημήτρης Τζούριτς απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο πως... σκοπεύει να διαπρέψει ως αντικαταστάτης του Ιβάν Μίλκοβιτς. Πιο δεμένοι στο παιχνίδι τους, πιο δυνατοί στην επίθεση και πιο μαχητικοί στην κάλυψη χώρων, οι παίκτες του Φλάβιο Γκουλινέλι επικράτησαν των πρασίνων, οι οποίοι μετά την κατάκτηση του πρώτου σετ... έσβησαν μηχανές και παραδόθηκαν στους αντιπάλους τους.
Πιο οργανωμένοι οι πράσινοιΜε τον Στέλιο Καζάζη να μην ξεκινάει τον Γκενς, αλλά τον... πολύπειρο Σάκη Ψάρρα, ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ πιο δυνατά το παιχνίδι, αποφεύγοντας τα πολλά λάθη και αποκτώντας από πολύ νωρίς προβάδισμα 3-4 πόντων (4-1, 10-6, 18-12). Γιορντάνοφ και Καστάρ, αλλά και ο Ηλίας Λάππας ήταν οι παίκτες που... καθάριζαν κοντά στο φιλέ, ενώ ο Αχιλλέας Παπαδημητρίου... σκούπιζε την πίσω ζώνη, τη στιγμή που η αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού ήταν... για κλάματα.
Οι παίκτες του Φλάβιο Γκουλινέλι αδυνατούσαν να βρουν ρυθμό, γεγονός που τους οδηγούσε σε πολλά λάθη (υπερβάσεις, φιλέ, άουτ σερβίς και καρφιά), αλλά και άστοχες επιλογές στην πάσα, όπου ακόμη και η αλλαγή του Ζέκοφ με τον Φιλίποφ δεν έφερε αποτελέσματα. Μοναδική εξαίρεση ο Δημήτρης Τζούριτς, που είτε από τη διαγώνιο, είτε από το μπλοκ, έπαιρνε πόντους για την ομάδα του, η οποία όμως έχασε το πρώτο σετ με 18-25.
Η ώρα του Τζούριτς Η συνέχεια όμως ανήκε στο Δημήτρη Τζούριτς, ο οποίος... έπαιζε μόνος του μπάλα, κατακτώντας τους μισούς σχεδόν πόντους. Με τρία μπλοκ και εννιά επιθέσεις, ο διαγώνιος του Ολυμπιακού ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος, εξασφαλίζοντας το προβάδισμα, αλλά και την κατάκτηση του σετ για την ομάδα του, τη στιγμή που οι παίκτες του Στέλιου Καζάζη υστερούσαν τόσο στο μπλοκ, όσο και στην αποτελεσματικότητα στην επίθεση. Η αλλαγή πασαδόρου ήρθε σε αυτό το σετ για τον Παναθηναϊκό, αφού το επίσημο ντεμπούτο του με τη φανέλα της ομάδας έκανε ο Τζόρντι Γκενς.
Με Ντεσπέιν το 2-1Εκεί όμως που τα δύο πρώτα σετ... ανήκαν αποκλειστικά στη μία ή την άλλη ομάδα, το τρίτο ήταν πολύ πιο μοιρασμένο, με τις ομάδες να βαδίζουν πόντο πόντο. Τα λάθη ήταν λιγότερα, ενώ πολύ καλό παιχνίδι έκαναν οι λίμπερο, αλλά και οι ακραίοι των δύο ομάδων. Μετά το 15-15 όμως, οι πειραιώτες πήραν το προβάδισμα χάρη σε μπλοκ του Κραλ και άσο του Ντεσπέιν, το οποίο διατήρησαν με τον κουβανό ακραίο να σκοράρει άλλες δύο φορές και τον Δημήτρη Τζούριτς να σφραγίζει και αυτό το σετ, με 25-21.
Εύκολα το τρίτοΜε την ψυχολογία από το προηγούμενο σετ, αλλά και τον νεαρό διαγώνιό τους σε... τρελά κέφια, οι ερυθρόλευκοι δεν δυσκολεύτηκαν ιδιαίτερα να κατακτήσουν και αυτό το σετ και να πανηγυρίσουν τον πρώτο τίτλο της χρονιάς.

Τα σετ διαμορφώθηκαν ως εξής: 18-25, 25-15, 25-21, 25-18

sport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...