sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Εαν δεν εγονάτιζε η καμήλα δεν την εφορτώνανε...

"Επιτέλους"! Αυτό αναφώνησε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημ. Δασκαλόπουλος, μετά το
πρόσφατο διάγγελμα του πρωθυπουργού.
Ενθουσιάστηκε από τη σκληρότητα των μέτρων που εξαγγέλθηκαν.
Τώρα που μπήκαμε σε επιτήρηση θα πλέει σε πελάγη ευτυχίας.Τον περασμένο Οκτώβριο βρέθηκε σε μια έκθεση στο Λονδίνο κι αγόρασε έναπίνακα 1,5 εκατ. $. Όσα θα βγάλει ένας εκπαιδευτικός δουλεύοντας
60 χρόνια ήένας εμποροϋπάλληλος δουλεύοντας 80 χρόνια ! Είναι να μη χαίρεται με τησκληρή λιτότητα (των εργαζομένων) και με την επιτήρηση; Στην ελληνική κοινωνία υπάρχει συσσωρευμένος τεράστιος πλούτος κι εμείςπρέπει πάλι να πληρώσουμε για χρέη που ποτέ δεν δημιουργήσαμε. Τα ταμείαείναι άδεια αλλά και οι τσέπες μας επίσης. Ποιοι έχουν τέλος πάντων ταλεφτά;Ας δούμε ορισμένα παραδείγματα :

* Τα τελευταία 12 χρόνια το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε κατά 60%. Αφού το δικόμας εισόδημα (των εργαζομένων) δεν αυξήθηκε καθόλου.
ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΟΛΟΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ;

* 30.000 ελληνικές οικογένειες διαθέτουν στα τμήματα private banking τωντραπεζών περίπου 50 δις ενώ άλλα 40 δις€ έχουν καταθέσει Έλληνες πολίτες στοεξωτερικό. Μάλλον δημόσιοι υπάλληλοι θα 'ναι όπως λέει και ο Πάγκαλος.

* Μόνο οι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο εταιρείες είχαν κέρδη: 11,8 δις€το 2009, 10 δις € το 2008 και 11,3 δις € το 2007.Η Εθνική Τράπεζα την τελευταία πενταετία είχε κέρδη 6,3 δις€.Το 2009 η ΔΕΗ πραγματοποίησε κέρδη 1,1 δις ενώ προέβλεπε ο προϋπολογισμόςτης 531 εκ.

* Ελληνικές επιχειρήσεις (υπολογίζονται 4.000) έχουν επενδύσει σχεδόν 20δις ? στο εξωτερικό, από τα οποία τα 16 δις στα Βαλκάνια.

* Την τετραετία 2004 - 2008 χαρίστηκαν πάνω από 9 δις ? σε περίπου 50.000επιχειρήσεις ( τα 5,1 δις από τη μείωση του συντελεστή φορολόγησης τωνκερδών από 35% σε 25% και 3,5 δις από τις δυο ρυθμίσεις περαίωσηςανέλεγκτων χρήσεων).

* Υπάρχουν 10.000 υπεράκτιες (offshore) εταιρείες ελληνικών συμφερόντων πουδιακινούν γύρω στα 500 δις ? και το δημόσιο χάνει ετησίως από φόρους 6 - 10δις.

* Κάθε χρόνο οι καταναλωτές πληρώνουν και οι επιχειρήσεις εισπράττουν αλλάδεν αποδίδουν περί τα 6 με 6,5 δις ? από ΦΠΑ.

* Η εισφοροδιαφυγή φτάνει τα 8 δις € ετησίως (από ποιους . τουςμισθωτούς, που καλούνται να πληρώσουν «το μάρμαρο»;).

* Πάνω από 5.000 επιχειρήσεις οφείλουν 31 δις € στο δημόσιο και άγνωστοποσό από μη καταβληθείσες εργοδοτικές εισφορές (πρόκειται για τα ένσημα τωνεργαζομένων) στο ΙΚΑ και τα άλλα ταμεία.

* Οι έλληνες εφοπλιστές αγόρασαν το 2009 -χρονιά κρίσης- 164 μεταχειρισμέναπλοία διαθέτοντας 3,16 δις $. Μικρό ποσό για τους εφοπλιστές. Ο ελληνικόςεφοπλισμός ελέγχει σχεδόν το 20% του παγκόσμιου στόλου και το 40,9% τηςκοινοτικής ναυτιλίας. Αν και αποτελεί παγκόσμια δύναμη στηρίζεται σημαντικάαπό το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Η Εθνική Τράπεζα τους έχει δανείσει 3,5δις ?, η Πειραιώς 2 δις € κι ακολουθούν οι υπόλοιπες. Με τις δικές μας,τις λαϊκές αποταμιεύσεις - καταθέσεις οι τράπεζες χρηματοδοτούν το «θαύμα»της ελληνικής ναυτιλίας (να μην μιλήσουμε για το πώς ένα υγιές ταμείο όπωςτο ΝΑΤ βούλιαξε, χρηματοδοτώντας με μορφή δανείου την ύψωση της Ελληνικήςσημαίας στα πλοία Ελλήνων εφοπλιστών -από τον Κων. Καραμανλή κατά τηδιάρκεια της μεταπολίτευσης- και φυσικά οι εφοπλιστές δεν έχουν επιστρέψειδεκάρα ως τώρα από τα χρωστούμενα και σε ένδειξη ευγνωμοσύνης καιπατριωτικής συνείδησης αφελλήνισαν τα πλοία τους από Έλληνες ναυτικούς μεαποτέλεσμα το ΝΑΤ να βουλιάξει σχεδόν οριστικά).

* Κι επειδή είμαστε παραδοσιακά ναυτική χώρα δεν θα μπορούσε να υστερούμεκαι σε κότερα, θαλαμηγούς κλπ. Ο Θόδ. και Γιάννα Αγγελοπούλου πούλησαν τη θαλαμηγό τους -που ήταν ηκαλύτερη στη χώρα- κι αγόρασαν ένα υπερσύγχρονο mega yacht μήκους 85,6μέτρων κι αξίας 150 εκατομ. $. Ο εφοπλιστής Προκοπίου έχει παραγγείλει θαλαμηγό 106 μέτρων αξίας πάνω από100 εκατ.$. Ο Π. Δράγνης έχει κότερο 82 μέτρα . Έχει γραφτεί ότι η θαλαμηγός του Μελισσανίδη κοστίζει 65 εκ. , του Κούστα 60εκ. , του Βαφειά το ίδιο κι ακολουθούν άλλοι με ακριβότερα κι άλλοι μεφθηνότερα κότερα, όπως Κοπελούζος, Πατέρας, Τσάκος, Αλαφούζος, Κωστόπουλος,Ρέστης, Βασιλάκης, Κοντομηνάς, Μαρινόπουλος κλπ. Ο Σπ. Λάτσης νοικιάζει την 117 μέτρων «Τurama», σε μη έχοντες κότεροεπιχειρηματίες, αντί 90.000 ? τη μέρα !

* Μη νoμίσετε ότι υστερούμε και στον αέρα. Διακόσια είκοσι ιδιωτικάαεροπλάνα είναι καταγεγραμμένα στα ελληνικά νηολόγια (χώρια όσα είναι σενηολόγια του εξωτερικού ). Η Μαρ. Λάτση έχει 3 ιδιωτικά τζετ (Boeing 757, Boeing 737 και Gulfstream IV)Ο Βγενόπουλος 2 (Cesna και Falcon 900) Ο M. Κυριακού ένα και καλό αξίας 50 εκ. Ο Ρέστης ένα των 47 εκ. , ο Κόκκαλης, ο Μελισσανίδης, ο Τσακίρης, οΜαρινάκης, ο Θοδ. κι η Γ. Αγγελοπούλου και πολλοί άλλοι. Τα έξοδα συντήρησης ενός τέτοιου αεροσκάφους φτάνουν το χρόνο 1 με 1,5εκατ. € !

* Ο Λ. Λαυρεντιάδης ξόδεψε το Δεκέμβρη 70 εκ. ? κι αγόρασε το 31,3% τηςProton Bank αφού πρωτύτερα είχε δώσει 36 εκ. για το 50% του γηπέδουΚαραϊσκάκη και άλλα 86 εκ. για να επαναγοράσει τη «Νεοχημική», από τηνπολυεθνική Carlyle. Έδωσε και κάτι «ψιλά» για ν' αποκτήσει μερτικό σεκάποια από τα μεγαλύτερα ΜΜΕ της χώρας (13,53% στον Πήγασο, που ελέγχει ΜEGAκαι Έθνος, 9,62% στην Ελευθεροτυπία, κι ελέγχει Flash 9.61, Espresso, CityPress, Αthens News, Σφήνα, Ισοτιμία κλπ).

* Ο Β. Ρέστης αγόρασε το πιο αναγνωρίσιμο τουριστικό αξιοθέατο τουΜαυροβουνίου, το νησάκι του Αγ. Στεφάνου, ξοδεύοντας 30 εκ. ? καισχεδιάζει να επενδύσει 50 εκ. χτίζοντας βίλες σε αυτό.

* Έρευνα του Hotels.com (καλοκαίρι 2009) έδειξε πως η ακριβότερη σουίταστον κόσμο νοικιάζεται 50.000$ και είναι του Grand Resort στο ΛαγονήσιΑττικής!

* Σύμφωνα με στοιχεία του ΕΟΤ, από το Μάρτη του 2005 ως τον Οκτώβρη του2009, είχαν υπαχθεί στον αναπτυξιακό νόμο (Ν. 3290/04) 1790 επενδύσειςξενοδόχων προϋπολογισμού 5,7 δις ? και επιδοτήθηκαν με 2,5 δις ?. Δηλαδή το44% ήταν από δικά μας λεφτά.Τζάμπα επενδυτές μιας και τα υπόλοιπα είναι κρατική επιχορήγηση (τα δικά μαςλεφτά από τους φόρους) και δανεικά από τις δικές μας καταθέσεις στιςτράπεζες.

* Πάνω που πήγαν να μας πείσουν πως «δεν υπάρχει σάλιο» και λίγο μετά τηνανακοίνωση της επιτήρησης, πληροφορηθήκαμε ότι αγοράζουμε 6 γαλλικέςφρεγάτες κόστους 2,5 δις, για να υπερασπίζουν τα «εθνικά μας δίκαια»ανοιχτά της Σομαλίας και στον Περσικό κόλπο.

* Δεν αναφέρομαι καθόλου στις μίζες και στα σκάνδαλα (Siemens, Βατοπαίδι,δομημένα ομόλογα, διαγραφή προστίμου 5,5 δις € της «ΑκρόποληςΧρηματιστηριακή» κλπ) γιατί είναι γνωστά. Άλλωστε έχει επιληφθεί κι η ελληνική ..«δικαιοσύνη».

* Ούτε στα 28 δις € που τέθηκαν στη διάθεση των τραπεζών και τώρα ταχρησιμοποιούν για να δανείσουν το κράτος σαν κοινοί τοκογλύφοι. Μήπως παρατηρήσατε ότι το ποσόν του κρατικού ελλείμματος (περίπου 500δις €) είναι ισόποσο με τα ανακοινωμένα υπερκέρδη των τραπεζών τα τελευταίαχρόνια; Μήπως πρόκειται για τα ίδια λεφτά; Μπορεί να ζούμε όλοι στην ίδια χώρα αλλά μας κατάντησαν να είμαστε δυοδιαφορετικές χώρες, δυο διαφορετικοί και αντίθετοι κόσμοι. Οι κυβερνήσεις και τα κόμματα μας σπρώχνουν σε δυο κόσμους μέσα στην ίδιαχώρα. Από τη μια ο κόσμος μας: Ανεργία, απολύσεις, τρομοκρατία κι εξευτελισμοί στους χώρους δουλειάς, υπερεργασία χωρίς αμοιβή, ανασφάλιστη εργασία, μερική απασχόληση,προσωρινή απασχόληση, μισθοί των 700 ? για τους νέους, συντάξεις των 400 € για τους γέροντες μια και η σύνταξη θα δίνεται στα 67, δάνεια και κάρτες,φροντιστήρια των παιδιών, η βενζίνη στα 1,5 €, οι μισθοί που κόβονται, ηκατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, η απειλή κλεισίματος των μικρομεσαίωνεπιχειρήσεων λόγω του εξοντωτικού ανταγωνισμού ή η πώλησή τους σεεξευτελιστική τιμή για να καλυφθούν τα υψηλότοκα δάνεια από τις τράπεζες (όπου οδηγήθηκαν ή θα οδηγηθούν από τον φαύλο κύκλο -μείωση μισθών, ανεργία,μείωση αγοραστικής δύναμης, μείωση πωλήσεων, δανεισμός και κλείσιμο τωνμικρών επιχειρήσεων), ο φόβος κι η αγωνία για το αύριο.Κι απ' την άλλη ο κόσμος τους: Τραπεζίτες, βιομήχανοι κι εφοπλιστές, επενδυτές, golden boys,πολυτελείς επαύλεις, ιδιωτικά τζετ, θαλαμηγοί, χειροποίητες Bentley καιθηριώδη Hummer, διαμάντια και τσάντες Luis Vitton και Hermes, η Μύκονος,το Κολωνάκι και η Εκάλη, σαλέ και σούσι μπαρ, χαριτωμένοι μόδιστροι και«καλλιτεχνάδες διανοούμενοι λινάτσες», όπως λένε κι οι Active Member.Ένας κόσμος σπατάλης, χλιδής, σαπίλας και παρακμής. Τελικά λεφτά υπάρχουν αλλά όχι για μας. Είναι δικά μας αλλά δεν είναι γιαμας. Εμείς τα «γεννήσαμε» αλλά δε μας ανήκουν. Φταίμε όμως κι εμείς γιατί όπως λέει κι η παροιμία: «Εαν δεν εγονάτιζε η καμήλα δεν την εφορτώνανε».


ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙΣΤΕ,

ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΕΙΣΤΕ.ΔΡΑΣΤΕ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ.

ΙΣΩΣ ΑΥΡΙΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.

Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΜΑΣ.


από αναγνώστη μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...