sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Νέο κανόνι από ασφαλιστική εταιρεία


Νέο μεγάλο κανόνι στον χώρο των ασφαλιστικών εταιρειών καλείται να αντιμετωπίσει η αγορά και μάλιστα στις ασφάλειες Ζωής. Πρόκειται για την εταιρεία VDV LEBEN INTERNATIONAL για την οποία χθες η ΕΠΕΙΑ ( Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης) αποφάσισε τη δέσμευση της περιουσίας της εταιρείας, αφού διαπίστωσε ύστερα από έλεγχο πλαστότητα στοιχείων που εκείνη της παρείχε.
Η έναρξη εργασιών της εταιρείας με την παροχή ασφαλιστικών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών με διαμεσολάβηση τοποθετείται στο 1970 στη Γερμανία. Το 1992 με στόχο την παροχή εξειδικευμένων ασφαλιστικών προγραμμάτων ιδρύθηκε στην
Ελλάδα η Ανώνυμη Ασφαλιστική Εταιρία Ζωής VDV LEBEN INTERNATIONAL.
Εωλα φαίνεται να παραμένουν μετά τις εξελίξεις 3.500 συμβόλαια ζωής στην Ελλάδα και περίπου 6.500 στη Γερμανία.
Μπορεί το μέγεθος του προβλήματος να είναι μικρότερο από εκείνο της Aspis, ωστόσο ο προβληματισμός για το μεγάλο θέμα που ανοίγει στην ασφαλιστική αγορά είναι εξαιρετικά μεγάλο.
Τoποθετήσεις
Η ΕΠΕΙΑ διαπίστωσε, μεταξύ άλλων, άνοιγμα στις τοποθετήσεις της εταιρείας περίπου 88% σε σχέση με το σύνολο των αποθεματικών της. Η εταιρεία σε έναν και μόνον λογαριασμό στην Deutsche Bank εμφάνιζε τοποθετήσεις ύψους πλέον των 40 εκατ. ευρώ, ενώ στην πραγματικότητα οι τοποθετήσεις στον λογαριασμό αυτόν είναι μηδαμινές κάτω από 20.000 ευρώ.
Το γεγονός αυτό που προσομοιάζει πολύ στις πλαστές εγγυητικές επιστολές της Ασπίδας οδήγησε την ΕΠΕΙΑ με τη συνδρομή και της Τράπεζας της Ελλάδος να προχωρήσει σε ενέργειες. Ας σημειωθεί ότι χθες στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΕΙΑ, ζητήθηκε να τεθεί και επίτροπος για την εταιρεία. Κάτι τέτοιο, όμως, αποτελεί και αρμοδιότητα της Τράπεζας της Ελλάδος, οπότε η σχετική απόφαση αναμένεται να ληφθεί στις αμέσως προσεχείς ημέρες.
Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς ο κ. Αθ. Σακελλαρίου, επικεφαλής της εταιρείας, είχε κυρίως τη δραστηριότητά του στη Γερμανία, όμως και εκεί δούλευε κυρίως με Ελληνες μετανάστες. Στην Ελλάδα η εταιρεία είχε κυρίως δραστηριότητα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Με βάση στοιχεία προ διετίας, που όμως δεν έχουν και μεγάλη απόκλιση από τα τρέχοντα, η εταιρεία, είχε ενεργητικό της τάξης των 61 εκατ. ευρώ, επενδύσεις ύψους 48 εκατ. ευρώ και ίδια κεφάλαια πάνω από 12 εκατ. ευρώ, τα δε μεικτά της ασφάλιστρα ξεπερνούσαν τα 6 εκατ. ευρώ.
www.imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...