sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Για πρώτη φορά κέρδη στα ελληνικά ομόλογα


Μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς δημιουργήθηκε η κρίση χρέους, για πρώτη φορά οι τιμές των ελληνικών ομολόγων κατά το τρίτο τρίμηνο σημείωσε την υψηλότερη άνοδο στην Ευρώπη.

Τα ιδιαιτέρως υψηλά επιτόκια των ελληνικών τίτλων, σύμφωνα με εκτιμήσεις των
επενδυτών, είναι ελκυστικά παρά το φόβο για το ενδεχόμενο στάσης πληρωμών.
Οι επενδυτές, όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα του Bloomberg, αποκόμισαν κέρδη από τα ελληνικά ομόλογα για πρώτη φορά μετά το τρίμηνο του 2009, με αποδόσεις της τάξεως του 3,9% στο τρίμηνο μέχρι της 29ης Σεπτεμβρίου, κάτι που επαληθεύεται και από στοιχεία της European Federation of Financial Analyst Societes.
Δεδομένου ότι οι τιμές κινούνται αντιστρόφως ανάλογα των αποδόσεων (επιτοκίνων), να σημειωθεί πως το spread στα δεκαετή ελληνικά ομόλογα διαμορφώνεται στις 812 μονάδεςβάσης και τα CDS στις 770 μονάδες, επίπεδο που είναι το υψηλότερο μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης.
Η Ελλάδα, σε ό,τι αφορά στα ασφάλιστρα κινδύνου (CDS), καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη σε σχετικό κατάλογο μετά από τη Βενεζουέλα με 772 μονάδες βάσης.
«Οι ρευστοποιήσεις έχουν σταματήσει και με τις αποδόσεις σε αυτό τα επίπεδα είναι ό,τι ζητά κανείς για μια καλή απόδοση», δήλωσε στο Bloomberg οε πικεφαλής στρατηγικής χρέους των αναπτυγμένων αγορών στη ING Groep.
Επεσήμανε μάλιστα ότι ακόμα και αν οι προοπτικές για την ελληνική οικονομία δεν έχουν διαφοροποιηθεί, «τα ελληνικά ομόλογα προσφέρουν υψηλές αποδόσεις, εφόσον οι επενδυτές είναι διατεθειμένοι να τα διακρατήσουν για μία λογική χρονική περίοδο».
Σε περίπτωση που η Ελλάδα επιτύχει το στόχο για το έλλειμμα το 2011, όπως επισήμανε ο υπεύθυνος στρατηγικής επιτοκίων της BNP Paribas, Γ.Σώκος, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα μια ομαλή επιστροφή στις αγορές για χρηματοδότηση του χρέους. Το «κλειδί» για το έλλειμμα, όπως σημείωσε, είναι τα φορολογικά έσοδα.
Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι Goldman Sachs, HSBC, ING και Societe Generale συνιστούν στους πελάτες τους να αγοράσουν ελληνικά ομόλογα. Ειδικότερα, Goldman Sachs και HSBC συνιστούν την αγορά 30ετών ελληνικών ομολόγων, με τις τιμές τους ειναι λίγο πάνω από το 50% της ονομαστικής τους αξίας, ενώ η Societe Generale προτείνει την αγορά 3ετών ομολόγων, εκτιμώντας ότι το ράλι στα διετή ομόλογα θα επεκταθεί και στις μεγαλύτερες λήξεις.
www.cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...